Siyaset
Giriş Tarihi : 29-08-2020 17:42   Güncelleme : 30-08-2020 00:59

Dikmen 'Karaaslan' Dedi

AK Parti Sinop’ta 7. Olağan Kongre sürecine Dikmen ile start verdi

Dikmen 'Karaaslan' Dedi

Dikmen Şehit Piyade Binbaşı Ercüment Türkmen Güreş Alanında gerçekleşen İlçe Kongresine AK Parti Karadeniz Bölge Koordinatörü Yahya Çelik, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, encümen üyeleri, delegeler ve partililer katıldı.

İlçe kongresine katılım sağlayan partililer ve misafirler sosyal mesafe kuralına uyarak, dezenfektan ve kolonya ile kapıda karşılandı.

Divan heyetinin oluşturulmasıyla başlayan ilçe kongresi saygı duruşu akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Divan heyetine başkanlık eden Karadeniz Bölge Koordinatörü Yahya Çelik’in çağrısıyla ilk selamlama konuşmasını İlçe Başkanı Mustafa Karaarslan gerçekleştirdi.

Ardından Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, kürsüye gelerek katılımcıları selamladı. Belediye faaliyetleriyle ilgili bilgi paylaşımında bulunan Acar, ilçe kongresinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başkan Acar’ın sonrasında kürsüye AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun geldi. Selamlama konuşması ardından Sinop’ta 7. Olağan Kongre sürecini Dikmen’den başlattıklarını ifade eden Giresun, “Hamdolsun bugün bu coşkuyu, bu birlik ve beraberliği, Dikmen ilçemizde de görmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Konuşmasının devamında Dikmen’e kazandırılan yatırımlara değinen Giresun;

Sinobumuz ve Dikmenimiz için her zaman daha iyisini, en iyisini yapmayı amaçlayarak;

Ulaşımdan eğitime, sağlıktan kültüre, altyapıdan spora kadar her alanda büyük yatırımlarla hemşerilerimizi buluşturduk ve buluşturmaya devam edeceğiz.

Bu kapsamda, ilçemize kazandırdığımız Aile ve toplum sağlığı merkezi ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu bünyesinde barındıran Entegre Sağlık Merkezimiz yakın bir tarihte siz değerli hemşerilerimize sağlık hizmeti vermeye başlayacak.

Vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda hizmet vermek için temelini attığımız yeni belediye binamızı ise tamamlayarak hizmete açtık.

Dikmen’imizde geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yetişeceği ve en iyi şartlarda eğitim alacağı İmam Hatip Ortaokulumuz ve modern yurt binamız da en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak.

Ve elbette bir Dikmenli olarak ilçem için en değerli projelerimizden biri olarak gördüğüm; Dikmen’imizi ulaşılabilir bir kent haline dönüştürecek, diğer ilçelerimizle bağlantısını güçlendirecek, Dikmenli hemşerilerimizi daha hızlı, kaliteli ve konforlu ulaşımla buluşturacak Dikmen-Durağan yolumuz da son aşamaya yaklaştı. İnşallah en kısa sürede bu yolumuzu da hizmete açacağız” dedi.

Son olarak kürsüye AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş gelerek konuşmasını gerçekleştirdi.

Dikmen – Durağan yolunun ilçe için çok önemli bir yatırım olduğunu belirten Maviş, Dikmen’in çok büyük bir yatırıma kavuşmak üzere olduğunu, bu yol sayesinde ilçe ekonomisinin daha da canlanacağını ifade etti. Samsun’a bağlantı sağlayan bu yol ile Dikmen’in geçiş noktası üzerinde olacağını belirten Maviş, bunun ilçe ekonomisi için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Maviş, konuşmasını tekrar göreve seçilen İlçe Başkanı Mustafa Karaarslan’ı ve yönetimini tebrik ederek sonlandırdı.

İlçe kongresi, seçilen yeni yönetimle yapılan toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

AdminAdmin