Siyaset
Giriş Tarihi : 20-09-2016 09:41   Güncelleme : 20-09-2016 10:07

Eğitime 131,9 Milyon TL'lik Yatırım

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Eğitime 131,9 Milyon TL'lik Yatırım
 Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Maviş, AK Parti hükumetlerinin eğitime verdiği öneme ve Sinop’ta yapımı süren ve başlayacak olan Milli Eğitim yatırımlarına da değindi.


EN BÜYÜK PAY MİLLİ EĞİTİME

Türkiye’de ve Sinop’ta 2002 yılında itibaren bütçeden en büyük payın her zaman eğitime ayrıldığını dile getiren Nazım Maviş, 2002 yılında bütçeden 10 milyar olarak ayrılan eğitimin payının, 2016 yılı için 100 milyar 390 milyon 305 bin TL olarak belirlediğini hatırlattı. “Biz sosyal ve ekonomik kalkınmada sahip olduğumuz en önemli zenginliğin insan kaynağımız olduğunu düşünüyoruz” diyen Nazım Maviş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu nedenle AK Parti Hükumetlerinin temel önceliği hep insana yönelik yatırımlar olmuştur. Bütçeden en büyük payı Milli Eğitime ayırmamızın nedeni bu temel bakış açımızdır.  Bu bakış açısıyla geleceğimizin teminatı olan gençlerin milli ve manevi şuura sahip, geçmişinin ruh köklerinden beslenen ve günümüz dünyasının zorluklarına ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerilerle donatılmış bireyler olarak yetiştirmenin azmindeyiz. Bu ülkenin gençleri 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı gerçekleştirdikleri cesur duruşla bu ülke için ne kadar değerli ve önemli olduklarını kanıtlamışlardır. İşte bu gençlerimizin kimlik sahibi, cesur, donanımlı ve aksiyoner olması için eğitim yatırımlarımızı hiç durmadan artırmakta ve eğitim politikalarımızı bu temel hedefler üstünde kurgulamaktayız”

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ

Ülke genelinde sahip oldukları bu bakış açısını Sinop genelinde de sürdürdüklerini kaydeden Nazım Maviş, Sinop’ta yapılacak olan, yapılan ve tamamlanan yatırımların bunun en önemli kanıtı olduğunu dile getirdi. “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” sözünü hatırlatan Maviş, Sinop’ta ki Milli Eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi. Yapılacak yatırımları 10 ana başlıkta sıralayan Nazım Maviş şunları söyledi; “İşte bizde bu düsturla çalışan bir hükumet olduğumuz için ben ilimizde yapılan, tamamlanan, yapımına başlanacak yatırımlarımızı vatandaşlarımıza tek tek, kalem kalem saymak istiyorum.

SİNOP’TA PLANLANAN YATIRIMLAR

İlimizde başlayacak olan yatırımlar; Sinop Merkezimize İmam Hatip Külliyesi. Bu külliye; 16 derslikten oluşan bir lise binası, 200 kişilik bir öğrenci pansiyonu ve Kapalı spor salonundan oluşacak olup, proje tutarı 16 milyon 500 bin TL dir. Sinop Merkez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi,  12 derslik ve 180 öğrenci kapasiteli pansiyondan oluşacak olup, proje tutarı 7 milyon 850 bin TL dir. Sinop Merkez Rehberlik ve Araştırma Merkezi proje tutarı 5 milyon TL dir. Sinop Merkez Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 24 derslik, kapalı spor salonu ve 300 öğrenci kapasitelipansiyon oluşacak olup, proje tutarı 15 milyon 250 bin TL dir. Dikmen ilçemize Öğrenci Pansiyonu. 200 öğrenci kapasiteli olan pansiyonun, proje tutarı 7 milyon 550 bin TL dir. Durağan ilçemize Durağan Anadolu Lisesi, proje tutarı 4 milyon 430 bin TL dir.Boyabat ilçemize İmam Hatip Külliyesi. Bu külliye, 24 derslikten oluşan bir lise binası, 200 kişilik bir öğrenci pansiyonu ve Kapalı spor salonundan oluşacak olup, proje tutarı 17 milyon 500 bin TL dir.Boyabat Özel Eğitim Okulu proje tutarı 5 milyon TL dir. Türkeli 100 öğrenci kapasiteli pansiyon 2 milyon 300 bin TL dir. Türkeli Mimar Sinan ÇPA Lisesi Atölye yapımı proje tutarı 2 milyon 250 bin TL dir.

 DEVAM EDEN YATIRIMLAR 

İlimizde yapımı devam eden yatırımlar; Erfelek’te ihalesi yapılan 12 derslikli ortaokul, proje tutarı 4 milyon 535 bin TL dir. Merkez İmam Hatip Ortaokulu proje tutarı 9 milyon 950 bin TL dir. Boyabat Abdurrahman Güneş İlkokulu proje tutarı 3 milyon 158 bin TL dir. Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, proje tutarı 14 milyon 600 bin TL dir. Boyabat SYV 100 kişilik pansiyon, proje tutarı 2 milyon 500 bin TL dir.

AÇILIŞA HAZIR OLAN YATIRIMLAR

Boyabat Uygur Özay Ortaokulu proje tutarı 2milyon 560 bin TL dir. Durağan İmam hatip ortaokul 12 derslik, proje tutarı1 milyon 557 bin TL dir. Gerze Haşim Zehra Tarı Ortaokulu, proje tutarı 1 milyon 941 bin TL dir. Gerze Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, proje tutarı 2 milyon 178 bin TL dir. Ayancık Ortaokulu 12 derslik, proje tutarı 1 milyon 460 bin TL dir. Boyabat Kız Meslek Lisesi restorasyonu, proje tutarı 1 milyon 341 bin TL dir. Sinop Ayancık SYV 100 kişilik pansiyon, proje tutarı 2 milyon 500 bin TL dir”

YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİYİZ

Yatırımların takipçisi olacaklarını söyleyen AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı; “Görüldüğü gibi şu anda ilimizde 22 adet Milli Eğitim Bakanlığı yatırımı ya tamamlanmış ya devam etmekte yada bu yıl işlemlerine başlanmak üzere. Toplam yatırım bedeli 131 milyon 910 bin TL olan 22 adet modern, nezih eğitim tesisi. İnşallah bu yatırımlarımıza her yıl yenisini ekleyerek eğitim için ilimizin fiziki şartlarını en iyi noktaya getireceğiz. Tabi eğitim sadece fiziki şartlar ve imkanlarla gerçekleşmiyor. İlimizin eğitimdeki başarısının her daim takipçisi olacağız, eğitim sistemimizde yaşanan aksaklıkların ve sıkıntıların ivedilikle çözülmesi birincil önceliğimiz olacaktır.

hakan akbaşhakan akbaş