Siyaset
Giriş Tarihi : 14-02-2015 19:08   Güncelleme : 14-02-2015 22:05

Ersoy Aday Adaylığını Resmen İlan Etti

Ak Parti İçişleri Komisyonu Başkanı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy parti binasında düzenlediği toplantıda partililer ve vatandaşların yoğun ilgisi eşliğinde 25. Dönem Milletvekili aday adaylığını resmen ilan etti!

Ersoy Aday Adaylığını Resmen İlan Etti
 14 Şubat Cumartesi günü akşam 17:00'de Ak Parti Sinop İl Teşkilatında düzenlenen adaylık başvurusunda Ak Parti İl Başkanı Ali Çöpçü, il ve ilçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

Düzenlenen toplantıda söz alan İçişleri Komisyonu Başkanı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, kendisini yalnız bırakmayan partililer ve vatandaşlara teşekkür ederek söze başladı.

"Bugünün kendisine 4 yıl önce ki milletvekilliği adaylık başvurusunu hatırlattığını kaydeden Ersoy, "Ben milletvekili adayı olduğumda, il başkanlığına müracaatımı yaparken bana bir soru sorulmuştu; "Bürokraside iyi yerlere gelmiş biri olarak neden siyaseti seçtiniz, o makamları bırakıp neden siyasete girmeyi arzu ettiniz"  diye bir soru sorulmuştu. O konuşmaya verdiğim kısa açıklamaya geçenlerde bir haber sitesinde rastladım. Orada aynen şöyle diyorum; İki sebebden dolayı milletvekili olmak istiyorum. Bunlardan biri Ak Parti iktidarının ülkemize verdiği güçlü ve demokratik Türkiye, özgür Türkiye, Her türlü vesayetten kurtulmuş Türkiye. Bende bu yolda verilen mücadelenin aktif bir neferi olmak istiyorum. Bu mücadeleye destek vermek istiyorum, işte bunun için siyasete girdim. İkincisi ise 24 yıllık bürokratik hayatımın bana kazandırdığı tecrübeleri kendi ilimin insanı, memleketim için değerlendirmek, Ak Partinin ülke geneline yaptığı güzel hizmetlerden kendi toprağımın insanına da en güzel şekilde faydalandırmak için siyasete giriyorum. Ve nihayetinde 4 yıl dolduğunda şunu söylettirmek istiyorum; Sinop ilinde en huzurlu çalışma dönemi Mehmet Ersoy zamanında gerçekleşti, en çok ödenek Mehmet Ersoy zamanında geldi, en çok yatırım Mehmet Ersoy zamanında yapıldı. Bunu dedirttirmek iddiası ile siyasete giriyorum." şeklinde konuştu.

Salondakiler Duygulu Anlar Yaşadı

 Bugün gelinen noktada gerek meclis, gerek  genel merkez nezdinde aldığı görevlerle, Türkiye'nin demokratikleşmesi adına, Türkiye'nin özgürleşmesi adına, her türlü vesayetten kurtulması adına büyük bir gayret sarf ettiğini dile getiren Ersoy, " Bu süreçte çok yoğun bir şekilde süren Sinop mesaim içerisinde 3.5 yıllık milletvekilliği süresince Sinop yollarında yaklaşık 200 bin kilometre katetmiş olduğumu görüyorum. Bu 200 bin kilometreyi Sinop'a gelmek gitmek, Sinop'ta halkımızla ve teşkilatlarımızla beraber olmak için yaptım.


Aylarca hiç bir hafta sonunu evimde geçirmediğim zamanlar oldu. Özellikle teşkilatlarımızın ve halkımızın özlemini çektiği her ne varsa bir milletvekili olarak onu sağlamayı amaçladım. Gerek ulaşılır olmak, gerek görüşülebilir olmak, gerekse ziyaretlerde bulunmak noktasında vatandaşlarımızla çok sıcak ve samimi bir ilişki kurduk. " ifadeleri salonda bulunan eşi ve partililere duygulu anlar yaşatırken, Ersoy'un da duygulanması gözlerden kaçmadı.



Sinop En Çok Yatırım Alan 3. İl Oldu!

Seçildiğim günden bu güne Sinop'ta Ak Parti iktidarının ülke genelinde yaptığı hizmetlerden, ilimizin ve ilçelerimizin de en güzel şekilde yararlanması noktasına önemli yatırımlar alarak katkı sağladık. Bugün itibari ile Sinop ili nüfus bakımından ülke genelinde en fazla yatırım alan üçüncü il olduysa burada bizim gerçekten gayretli çalışmalarımızın etkisi olmuştur.  İnşallah önümüzde ki seçimlerin bu dönemde edindiğimiz tecrübelerle, Sinop ilinde Ak Partinin yaptığı güzel hizmetlere, hemşerilerimizle kurduğumuz güzel diyalog ve uyumla ikide iki yapıp, tarihi bir sonuca ulaşacağımızı ümit ediyorum." diyerek tüm partililerden ve vatandaşlardan dua ve gayet talep ettiğini dile getirdi.

Daha sonra il yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları ve meclis üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektiren Mehmet Ersoy, dosyasını İl Başkanı Ali Çöpçü'ye vererek aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.






AdminAdmin