Siyaset
Giriş Tarihi : 09-06-2016 10:50   Güncelleme : 09-06-2016 11:38

Eski Sinop Milletvekili Engin Altay TBMM’den Seslendi

Grup Başkanvekili Engin Altay Şehit Cenazesinde Yaşananları TBMM Genel Kurulunda Anlattı

Eski Sinop Milletvekili Engin Altay TBMM’den Seslendi
 İstanbul’da katıldıkları şehit cenazesinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne kurşun atılması anında yanında bulunan Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaparak o anları anlattı.

 Hükümete Seslenen Engin Altay şunları söyledi;

KABUL EDİLİR DEĞİL

 Zor ve ağır günler geçiriyoruz muhakkak. Hiç şüphesiz demokrasi bir tepki ve protesto rejimi. Buna da bir itirazımız yok. Bu bakımdan insanların, siyasetçileri, ülkeyi yönetenleri -onları burada çok görmüyoruz ama- zaman zaman eleştirmeleri, onları protesto etmeleri demokrasinin icabıdır. Bunda hiçbir tereddüt yok. Ama devlet aygıtını elinde bulunduran iktidar partisine fiilen de bağlılığını hiçbir vesileyle esirgemeyen Osmanlı Ocakları üzerinden Türkiye'deki bütün muhalefete yönelik, AKP'li olmayan herkese yönelik olarak ortaya koyulan saldırgan tutumun bugün geldiği boyut kabul edilebilir sınırların çok üzerindedir. Bunu Cumhuriyet Halk Partisi olarak kabul etmemiz de mümkün değildir. Hükûmetin bu konuda hâlen an itibarıyla ağzını açmamış olmasını kabul etmemiz de mümkün değildir 

 Bu ülke, bu cumhuriyet yolda, sokakta bulunmadı, tesadüfen de kurulmadı. (CHP sıralarından alkışlar) Bu cumhuriyeti demokrasiyle tanıştırdık, aradan altmış altı yıl geçti hâlen taçlandıramadık demokrasiyle. Devri iktidarınızda cumhuriyet, demokrasi normlarından süratle uzaklaşıyor. Bunların kabul edileceğini, sineye çekileceğini zannederseniz yanılırsınız. 

HAKKIMIZI YEDİRMEYİZ

Bugün yaşanan elim hadiseyi, olay yerinde yaşamış biri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine bilgi vereceğim ve Hükûmetten bilgi isteyeceğiz. Hükûmet bu konuda bize bilgi vermezse ne olur onu bilmiyorum ama milletin hakkını hukukunu korumak için, milletin -tıpkı sizler gibi- oylarıyla seçilmiş milletvekilleri olarak hakkımızı yedirmeye niyetimiz yoktur.

ALLAH CANIMI ALSIN

 Şimdi, olay şöyle gelişti: Bugün 2 şehidimizin Fatih Camisi'ndeki cenazesine Sayın Genel Başkanımızla gitmek üzere -önce yaralıları Haseki Hastanesinde ziyaret ettik- Fatih Camisi'ne yaklaştığımız bir esnada korumalarımızdan telefon geldi: "Burası karışık, Sayın Genel Başkanın çelenginin üstündeki isim yırtılmış; bir daha yapıştırılmış, bir daha yırtılmış." Yemin ederek söylüyorum -sonra gittik biz olay yerine- çelenklerin olduğu yerde TRT'nin 2 kameramanı ile yüzlerce polisten başka ve o çelenkteki "Kılıçdaroğlu" ismini yırtan meczup sapıktan başka kimse vardıysa Allah benim canımı alsın, kimse yoktu. Yüzlerce polis, 1 tane sapık Kılıçdaroğlu'nun ismini yırtmış

 HÜKÜMETİN VEBALİ VARDIR

 Bize gelmememiz telkin edildi. İstanbul Emniyet yetkilileriyle görüştük, biz oraya geliyoruz dedik; siz bizim güvenliğimizi temin edemiyorsanız biz kendi güvenliğimizi de temin ederiz dedik. Gittik. Hiçbir ilçe başkanımız, il yöneticimiz protokole ayrılan bölüme alınmadı. Bize telefon geliyor, Fatih İlçe Başkanımız Fatih Camisi'nin avlusuna giremiyor ama o çelengi yırtan -biraz sonra anlatacağım- ana muhalefet partisine Başbakanın yanından, eski Cumhurbaşkanının yanından, İçişleri Bakanının yanından geçip bir kurşunu atan sapık o protokol içine alınıyorsa burada bu Hükûmetin vebali vardır. 

 CEMAATE TEŞEKKÜR

Gittik. Cemaate teşekkür ediyoruz. Sayın Genel Başkanımıza ilgi de gösterildi, ilgi bekleyen yok, bir görevi yapıyoruz 5-6 tane aktif provokatör, 20-30 tane de pasif provokatör, mırıldanmalar, uğultular, hakaretler... Protokole ayrılan yerde protokol mensupları olur -Sayın Bakan, kafa sallıyorsunuz- protokole ana muhalefet partisinin Fatih İlçe Başkanı giremiyor da oraya Osmanlı Ocaklarının militanları giriyorsa bu bir aymazlıktır. 

 İSTEYEN GELİP BAKABİLİR

 Ve şimdi, yüce Meclise bir görüntü göstereceğim, bu çok önemli bir görüntü. İsteyen iktidar partisi milletvekili gelip bakabilir. Sayın Başbakanla kucaklaşan… Bu, kucaklaşma anı, Genel Başkanımıza kurşun atılmadan üç dakika önceki andır. Olay yeri burası. Genel Başkanımıza kurşun atan sapık, bu kucaklaşmadan iki dakika sonra oradan Genel Başkanımızın önüne gelerek eliyle kurşunu Genel Başkanımıza attı.  Şu tabloya gülen milletvekilleri buraya yakışmıyor. Ayıptır! 

SİZİN ÜZÜLMENİZ LAZIM

 "Şimdi, yemin ederek söylüyorum, yemin ederek söylüyorum: Kurşun atılan bölgede…polislerin, protokolün, bizlerin dışında hiçbir vatandaş yoktu. Başbakanın yanından gelip, sadece polislerin olduğu bir alanın içinden ve TRT'nin 2 kameramanına tahsis edilmiş bir alanın içinden ana muhalefet partisine bu kurşun atılıyorsa, bizden çok sizin üzülmeniz lazım. Sizin yüzünüzün yere düşmesi lazım, sizin yüzünüzün yere düşmesi lazım. Bu olay bizim değil, sizin namus meselenizdir, siz aydınlatacaksınız." dedi

 

 

Yılmaz GökgözYılmaz Gökgöz