Siyaset
Giriş Tarihi : 08-02-2019 11:12   Güncelleme : 08-02-2019 11:22

Gerze’de 537 seçmenin kaydı donduruldu

Gerze’de beyan ettikleri adreste oturmadıkları tespit edilen 537 seçmen, 31 Mart Yerel Seçimlerinde oy kullanamayacak

Gerze’de 537 seçmenin kaydı donduruldu

4-17 Ocak tarihlerinde askıya çıkan seçmen listelerinde ismi olan ve Gerze’nin ilçe merkezi ile bazı köylerinde ikamet ettiği beyanında bulunan 537 kişinin yapılan inceleme sonucunda adreslerinde oturmadıkları tespit edilerek kayıtları donduruldu.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlere ilişkin Gerze ilçe merkezi ve bağlı bazı köylerde nüfus hareketliliği yaşandığı tespit edilerek çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren İlçe Seçim Müdürü Ömer Ok, Gerze’de 537, Dikmen’de 257 kişinin beyan ettikleri adreslerde oturmadıklarını bu sebeple kayıtlarının dondurulduğunu söyledi.

Siyasi partilerden gelen itirazlar sonucunda denetim çalışması yapıldığını söyleyen Ok, “Kolluk kuvvetleri, itiraza konu adreslerde yaptıkları denetimlerde seçmenin beyan ettiği adreste ikamet etmediğini tespit etmiştir. Yaptıkları denetim sonucunda rapor hazırlayan emniyet ve jandarma birimlerinin verdiği bilgiler adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde de geriye dönük olarak incelenmiş olup tespit edilen uygunsuz adres beyanları dondurulmuştur. Kaydı dondurulan seçmenler, yanlış beyanda bulundukları için 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde gerçek adreslerinde oy kullanamayacaklar” dedi.

Seçim hakimleri tarafından verilen kararın kesin karar olduğunu söyleyen Ok, karara itiraz hakkının bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Seda ŞengülSeda Şengül