Siyaset
Giriş Tarihi : 27-03-2015 16:30   Güncelleme : 28-03-2015 00:24

Gerze'de Aday Adaylarını Tanıttı

CHP Gerze İlçe Teşkilatı 7 Haziranda yapılacak Milletvekilleri seçimi için partiye aday adaylık müracaatında bulunan isimleri partilerle buluşturdu.

Gerze'de Aday Adaylarını Tanıttı
 Düzenlenen Aday tanıtım toplantısına CHP İl Başkanı Kadir Yavuz, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, CHP Gerze İlçe Başkanı İlknur Kara, Teşkilat üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.




İlknur Kara, CHP'ye İhtiyaç Artıyor.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile açılışı yapılan programda daha sonra CHP Gerze İlçe Başkanı İlknur Kara'nın açılış konuşması ile devam etti.

Kara, 7 haziran seçimlerinin önemine değinerek, bu seçimin bir çok olanak bakımından önem arz ettiğini ve CHP kadrolarının demokrasi adımı ile halkla el ele vererek 7 haziranda iktidar olacağını aktardı.  Konuşmasında Gökçek ve Arınç kavgasına da değinen Kara, Ak Partinin 13 yıldan bu yana halkı gererek kutuplaştırdığını, buna karşılık CHP'nin birlik ve bütünleştirici söylemlerine bugün ne kadar ihtiyaç duyulduğunun anlaşıldığını ifade ederek "CHP'ye ihtiyaç var" dedi.

29 Mart tarihinde partililerin sandığa giderek iradelerini ortaya koyacağını aktaran Kara, bu yapılan seçim şeklinin diğer partilere örnek teşkil etmesi gerektiğini belirterek sözlerini noktaladı.

Belovacıklı, Gece Gündüz Demeden Çalışmalıyız

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ise, Ak Parti iktidarını eleştirerek, özellikle yerel yönetimlerde büyük oranda Ak Parti ambargosuyla karşılaştıklarını kaydetti.
Şuan hükümetin yetkili kişileri arasında yaşanan sürtüşmeye de değinen Başkan Belovacıklı, Ülkenin CHP anlayışına ve iktidarına ihtiyacı olduğunu ve bu doğrultuda gece gündüz demeden çalışmak zorunda olduklarını dile getirdi.

Kadir Yavuz Bu Bir Hizmet Yarışıdır

CHP Sinop İl Başkanı Kadir Yavuz, CHP'nin demokrasiyi en iyi şekilde koruyan ve yücelten parti olduğunu belirterek, yıllardan bu yana CHP'nin bir çınar vazifesi üstelendiğini aktardı. CHP olarak 7 haziran seçiminin öneminin farkında olduklarını kaydeden Yavuz, bu nedenle birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak 7 Haziran'da Kılıçdaroğlu'nu Başbakan, CHP'yi ise Tek başına iktidar yapmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Başvuran Aday Adaylarının tamamının partiye gönül veren ve memleket sevdası için bir hizmet yarışına koyulduğunu belirten Yavuz, sonuç ne olursa olsun aynı beraberlik ile çalışmalarını sürdüreceklerinden şüphesi olmadığını sözlerine ekledi.

Cemalettin Yılmaz Ülke Karanlığa Doğru Sürükleniyor

Daha sonra divan heyetince Aday Adayları propaganda konuşmaları için sırasıyla kürsüye davet edildi. İlk Olarak Kürsüye Çağırılan Cemalettin Yılmaz, 7 haziran seçimlerinin önemine değindi. Ülkenin Ak Parti İktidarı ile karanlığa doğru sürüklendiğini dile getiren Yılmaz, ya bugünkü zihniyetin idaresi ile bağnaz, din olgusunun alabildiğince istismar edildiği, antidemokratik, tek adam merkezli bir sistem içinde karanlığa dalıp kalacaklarını, Ya da ; demokrasinin tüm kurallarının işlediği bir sistemde yüzü batıya dönük, çağdaş, laik, milli gelirin tüm kesimlere hakça yansıtıldığı, bir sistemde yaşayacaklarını ve bununda yalnızca CHP ile mümkün olabileceğini ifade etti.

Aday Adaylığı süresince türlü projeler geliştirdiğini dile getiren Yılmaz, Gerze ilçesi için Yat Limanı şeklinde ciddi bir proje hazırladığını da katılımcılara aktararak sözlerini noktaladı.


 Mustafa Acun, Hiç Bir Fedakarlıktan Kaçınmadım

Milletvekili Aday Adayı Mustafa Acun ise, Kendini tanıtma gereği duymadığını çünkü uzun yıllar şuan salonda dinleyen partililerle omuz omuza mücadele verdiğini dile getirdi. İl Başkalılığı süresince hep partisi için koşturduğunu, mücadele ettiğini, bu uğurda bedel ödediğini dile getiren Acun, 2009 seçimleri ve 2011 seçimlerinde parti örgütü ile yoğun bir çalışma yürüterek başarılı sonuçlar elde ettiklerini ifade etti. 

2 Aydan buyana teşkilatları ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduğunu açıklayan Acun, teşkilat üyelerinin büyük bir çoğunluğunun adaylığını desteklediğini ve destekçisi olacaklarını duyduğunu belirtti.

6 yıllık il başkanlığı süresince büyük bir özveri fedakarlıkla görevini yürütmeye çalıştığını kaydeden Mustafa Acun; "Üyesi olmakla her zaman onur duyduğum partimizde; il başkanı olarak görev yaptığım 6 yıllık süre içerisinde omuzlarımdaki yükün ağırlığını da görevimin sorumluluğunu da hiç unutmadım. Sinop'ta Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanını temsil ettiğimi hiç aklımdan çıkarmadan, partimizin tüzüğü, yönetmelikleri, genelgeleri doğrultusunda; parti hiyerarşisine çok dikkat ederek, örgüt disiplini içerisinde, partimizin 6 oklu bayrağını, partililerimizin de yüzünü yere düşürmemek için elimden gelen her türlü gayreti göstermeye çalıştım. Partimin ve partililerimin hakkını, hukukunu arama ve koruma adına yeri geldi evimi ailemi ihmal ettim, yeri geldi hayatımı riske ettim. Hepsi feda olsun." şeklinde konuştu.


Saim Akbaş, Ülkenin Karanlık Gidişatına Son Vermeliyiz

Ardından kürsüye eşi ile birlikte çıkan Saim Akbaş, partilileri selamladıktan sonra, bu salonda bu kadar fazla kadının bulunmasından büyük onur duyduğunu ve bu nedenle sahneye eşi ile birlikte çıkmak istediğini açıkladı.

Gerze teşkilatının yerinin kendisinde hep ayrı olduğunun alını çizen Akbaş, Termik Mücadelesinde büyük bir kararlılık ve özveri gösterildiğini ve bu sebeple Gerze teşkilatını yürekten kutladığını ifade etti. CHP çatısı altında olmanın büyük bir onur olduğunu kaydeden Akbaş, bu kadroya katıldığından beri, hep partisini daha iyi noktalara taşımanın gayreti içerisinde olduğunu, bu doğrultuda çalıştığını dile getirdi.

29 Martta yapılacak seçimlerde partilerden destek istediğini sözlerine ekleyen Akbaş, Ülkenin karanlık gidişatına el birliği ile son vereceklerini ifade ederek sözlerini noktaladı.


Barış Karadeniz, Ya İstiklal Ya Ölüm

Sonrasında kürsüye gelen Barış Karadeniz ise uzun yıllardan beri siyasi çalışmalar içinde yer aldığını ve CHP'ye gururla hizmet ettiğini ifade etti.

Görev yaptığı süre içerisinde Sinop haklından hep bu vefayı gördüğünü belirten Karadeniz," Bu inancın verdiği güç ile şu anda huzurlarınızdayım. Siyasetin bana kattığı en önemli değer, insanları tanımak, sevmek ve onlara güvenmek oldu. Bu güven duygusu, halkıma ve kentime daha iyi hizmet verebilmek amacıyla beni aday adaylığı kararına taşıdı" şeklinde konuştu

7 Haziran seçimlerinin önemini vurgulayan Karadeniz, konuşmasını Atatürk'ün Ya İstiklal Y Ölüm sözleri ile noktaladı


Erdinç Şimşek, 13 Yıldır Sömürülüyoruz

Son olarak kürsüye çağırılan Erdinç Şimşek ise, Gerze halkının geçmişten bugüne yönetimini Ak Partiye kaptırmayarak büyük bir direnç gösterdiğini ifade etti.

Şimşek, Ak Partinin politikalarını eleştirerek, 13 yıldır emek ve hak ihlali yönünden ciddi tavizlerin verildiğini ve ülkenin önemli bir dönemece geldiğini kaydetti.

İktidar'ın toplum üstünde ki baskıyı gün geçtikçe arttırdığını dile getiren Şimşek, sözlerini şu şekilde sürdürdü "Önümüzde ki seçimler bu baskı ve zulümlerden kurtulmak için büyük bir fırsattır. Şahsım olarak bu anlamda kendimi sorumlu hissediyor ve bu sorumluluk duygusu içerisinde Sinop'umuza hizmet ve katkı sunmak için Cumhuriyet Halk Partisinden Milletvekili Aday Adayı olarak desteklerinizi bekliyorum" dedi.

Program aday adaylarının konuşmalarının ardından sona erdi.










 

AdminAdmin