Siyaset
Giriş Tarihi : 30-03-2021 12:54   Güncelleme : 01-04-2021 16:08

Gerzelilerin sorularını cevapladı

31 Mart Seçimlerinin ikinci sene-i devriyesinde CHP'li Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Eryılmaz Sosyal Medya da İlçe Sakinlerine Seslendi.

Gerzelilerin sorularını cevapladı

CHP Gerze Belediye Başkanı aday adayı olduğunu açıklayan ve ilçe merkezinde açmış olduğu bürosunda ilçe sakinleriyle bir araya gelerek düşüncelerini, projelerini paylaşan Eryılmaz son olarak da sosyal medya üzerinden ilçe sakinleriyle bir araya geldi.

Devletin pek çok kademesinde görev yapmış Bülent Eryılmaz, yaklaşık iki saat süren söyleşisinde Gerze’nin sorunlarını ve bu sorunların çözümleri noktasında izlenecek adımları canlı yayında anlattı.

Bugüne kadar ki videolarınızda, paylaşımlarınızda hep yatırımlar, gençlerin istihdamı konularında görüşler bildirdiniz. Önceliğinizin altyapıdan ziyade Gerze’nin büyük problemlerinin başında işsizlik, yatırımlar, gençlerin istihdamı mı olduğunu söylüyorsunuz? şeklinde yöneltilen soruya, “katılımcı belediyecilik, hizmetin üretilmesi esnasında, yapılacak hizmeti kullanıcılara sormakla başlar” diyerek, “önce hangi hizmeti yapmalıyız? Millet Bahçesinde yuvarlanıp, kek yiyelim, çay yudumlayalım mı daha önemli, istihdam yaratacak bir işyerinin altyapısına olanak sağlayacak altyapıyı hazırlamak mı daha önemli?

  • Belediyecilikte Öncelikli Hizmetler Belirlenmeli

Maslow’un İhtiyaçlar Hiyerarşisi’nde (Tablosu) bir insanın en çok neye ihtiyaç duyduğuna cevap aranması gibi bir kentin de en çok neye ihtiyacı olduğunun belirlenmesi gerekir. Bunu kim belirleyebilir, seçilmiş belediye başkanı. Yasal anlamda size kimse itiraz etmez ama bu durum adil ve katılımcı olmaz. Dolayısıyla belediyecilikte öncelikli hizmetleri kim belirleyebilir, bizzat hizmeti kullanacak olanlar belirleyebilir. Bunun için mahalle ve kent konseyini kesin olarak kullanacağız.

Daha sonra konularla ilgili sivil toplum kuruluşlarını da kent konseylerine dâhil ederek karar verilmesini sağlayacağız. Hangi hizmet öncelikli olacaktır? Buna kent karar verecek. “Ey Gerze önce bunu yapacağız, bütçemiz bu, biz bu yıl bu kadar para harcayacağız. Gerze’nin şöyle de sorunları var, bu sorunlar arasında öncelik hangisi olmalı, önce hangisini çözmeliyiz?”

İşte buna oy birliği ile demokratik bir vaziyette, enine boyuna tartışarak, sadece ben yaptım oldu diye değil hizmet kullanıcılarını dinleyerek karar vereceğiz.

Sivil toplum kuruluşları kesinlikle işin içinde olacak, turizmse Turizm Derneği;  gençlikse Gençlik Derneği; çevreyse Çevre Derneği; emekliler, yaşlı hemşehrilerimizle ilgili bir şey tartışacaksak Emekliler Derneğinin görüşlerini almamız, onlarla birlikte çözüm üretmemiz gerekiyor.

Bizim yaşamadığımız sorun, başka hemşehrilerimizin de yaşamadığı anlamına gelmez. Çünkü bizim sosyal yaşantımız, dünyamız başkayken onların ki başka olabilir. Bunun için de sormak, danışmak gerekir.

Ben halkla omuz omuza yapılan hiçbir şeyin kötü olduğunu, zarar verdiğini görmedim. Halkla birlikte karar verilen, üretilen, tüketilen her şey değerlidir. Bende eğer böyle bir belediyecilik kurgulayabileceksem, sizlerde anlattığım bu belediyeciliği değerli buluyorsanız ben ve arkadaşlarım bu göreve talibiz.

  • Belediye Başkanı, 'ben söylediysem bu kanundur' şeklinde bir anlayışa sahip olamaz

Altyapı sorunlarına gelince, belediye bugünlerde Belediye Başkanına sormadan nefes bile almıyor. Soruyla da denk geldi hemen yaşadığım bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bayramlarda hemşehrilerimin bayramını tebrik etmek istedim ve bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım yazılı bir metin hazırladım.

Bu beyefendiye gitti ve beyefendi kabul etmedi. Siz benim Gerzelilere ulaşmamı engelleyebileceğinizi zannediyorsanız, engelleyemezsiniz. Bunu hayal bile edemezsiniz. Ben Gerzelilerle her halükarda sizin Belediye Başkanı iken kurduğunuz ilişkinin 3-5 katını kurarım. Sizin yaptığınız kötü belediyecilik örneğidir, hafızalarımızda böyle yer edecektir.
 

  • Belediye Başkanı kibrin içinde olamaz…

Siz karar veremezsiniz, belediyede ki bütün mal varlıkları, paralar da dâhil kamunun, Gerzelilerin malıdır. Benim ihtiyaçlarımı karşılamak zorundasınız, siyasi bir kimlik olsam da, gümrük müşaviri olsam da, çocuk olsam da, engelli olsam da karşılamak zorundasınız. Çünkü sizin elde ettiğiniz kaynaklar benim verdiğim vergilerle oluşturuluyor. Gerze Belediyesi’nin bütçesini benim verdiğim vergilerden oluşturuyorsunuz” diye cevap verdi.

  • Yerel basına bakış açınız nedir?

“Yerel gazetelerin eleştirel, ikaz eden bir vaziyette veya onurlandırıcı şekilde haber yapması ve bizim belediye iletişim kanalları ile halka, hemşehrilerimize ulaşmamamızın yanında önemli” diyerek soruya şöyle yanıt verdi:

Küçük yerlerde gazetecilik yapmak oldukça zor, eleştirdiğinizde insanlar küsüyor, kızıyorlar. Hâlbuki ben belediye başkanı olsam bir eleştiriyle karşı karşıya kalsam yapacağım iki şey var: İlk olarak eleştiri gerçek ise bu fırsatı bize verdiği için ve hatanın devamlılığını kestiği için o arkadaşa teşekkür etmemiz lazım. Çünkü basının kuvvetler ayrılığı içerisinde ki en önemli fonksiyonu budur. Yani basın bir güç olarak size, yanlışlarınızı, eksikliklerinizi ve eleştirileri taşır. Siz de böylece daha iyi, megaloman bir vaziyette tek doğrunun sizin ki olduğunu görmüyorsanız, kibirli değilseniz ders çıkarırsınız, eksikliğinizi giderirsiniz.

İkinci yöntem ise hatalı bir eleştiri yapıldıysa, eksik bilgi varsa hemen görüşme ayarlarsınız ve olanı biteni anlatırsınız. Bir bilgi yanlışlığı olduğunu kamuoyuyla paylaşılmasını sağlarsınız.

Basın önemli, basının özgürce yazıp çizebilmesi lazım” diyerek cevap verdi.

AdminAdmin