Siyaset
Giriş Tarihi : 22-11-2020 15:19   Güncelleme : 22-11-2020 16:52

Giresun, Güven Tazeledi

Ak Parti Sinop 7. Olağan İl Kongresinde mevcut başkan Uğur Giresun tek aday olarak katıldığı kongreden İl Başkanı olarak çıktı

Giresun, Güven Tazeledi

Yeni Spor Salonunda gerçekleştirilen Sinop 7. Olağan İl Kongresine Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, İl Başkanı Uğur Giresun, 23.Dönem Sinop Milletvekili Kadir Tıngıroğlu, Teşkilat Başkanı Milletvekili Erkan Kandemir, 27. Dönem Ak Parti Milletvekili Mustafa Kendirli, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti İlçe Başkanları ve yönetimi, muhtarlar, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kongre başlamadan oluşturulan divan heyetine Sinop Koordinatörü 27. Dönem Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Remziye Eda Özvin, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt ve İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Can Al seçildi.

Covid-19 tedavisi gören teşkilat mensuplarına ve vatandaşlara acil şifalar dileyerek Partisinin 7.Olağan Kongresinde konuşan Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, “13 Aralık 2018 tarihinde Ak Parti Sinop İl Başkanı olarak göreve başladım. Belediye Başkan Adaylarımız ve teşkilatımızla birlikte, başarılı, etkin ve yoğun bir tempoyla geçen 31 Mart yerel seçimlerinde, Sinop merkez ve Ayancık ilçemizde arzu ettiğimiz sonuca ulaşamasak da, 8 ilçemizin 7’sini Ak Belediyecilikle buluşturarak tarihi bir başarıya imza attık.

Ayrıca 21 İl Genel Meclis Üyesinden 18’ini kazanarak, il genel meclisi oy oranı bakımından da Türkiye’de AK Parti’mizin en fazla oy aldığı üçüncü şehir olduk.

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından, kesintisiz icraat dönemini fırsat bilerek, Partimize yakışır bir vizyonla, Sinop’umuzda yaşayan her bir insanlarımızın refahını en üst düzeye çıkarmak için birbirinden kıymetli projeleri hayata geçirdik. Bugünse, meydan projemizle, çevre yolu projemizle, cezaevi ve kale surları restorasyon çalışmalarımızla,TOKİ projemizle ve devam eden diğer tüm yatırımlarımızla birlikte; Şehrimizin sadece bugünü değil gelecek 50 yılını hep birlikte planlıyoruz.

Bizim davamızda kongreler bayramdır, şölendir, hasret gidermek için buluştuğumuz günlerdir

Şehrimizin önündeki her engeli birlikte aşacağız, yolumuza dikilen her taşı birlikte kenara kaldıracağız. Sinop’un geleceğini birlikte inşa edeceğiz, Bu davanın bizlere kazandırdığı kimliği asla unutmadan, incinsek de incitmeyeceğiz, kırılsak da kırmayacağız.

Bu şehirde yaşayan her bir insanımızın iyiliğini isteyeceğiz. Taşıdığımız tüm makamların bizlere emanet olduğunu bilerek; görev ve sorumluluklarımızı asla unutmayacağız. Yolumuz açık, ufkumuz ve yarınlarımız aydın olsun.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İl Başkanı Giresun’un ardından kürsüye çıkan Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş,6. olağan il kongremizde bir söz vermiştik. Cumhurbaşkanımız 6. Olağan İl Kongremizi Spor Salonumuzda yapmış ve 7. Olağan il kongremizi inşallah yeni spor salonunuzda yapacağız demişti. Söz verdiğimiz gibi şimdi biz 7. Olağan kongremizi yeni spor salonunda yapıyoruz.

İlçe kongrelerimizi tamamladık. Her bir ilçemize her bir dava adamına yaraşır bir kongre tablosu ortaya çıktı. Görevleri devralan kardeşlerimiz hepinizin huzurunda birlikte 2023 hedeflerine yürüyeceklerine söz verdiler. Bizim kongrelerimiz hiçbir zaman kavgaların, kirli hesaplaşmaların kongreleri değil birliğin, dirliğin, istişarelerin kongreleri olmuştur.

Sinop’ta 9 ilçemizin 6’sında ilçe başkanlarımızda yenilenme, değişim oldu ama birlikte kardeşçe 2023 hedeflerine hep birlikte kilitlenerek kongrelerimizi icra ettik. Bu güzel tablonun oluşmasında başta İl Başkanımız Uğur Giresun olmak üzerinde teşkilatımıza yürekten teşekkür ediyorum.”

BİR OLURSAK BERABER OLURSAK RAHMET BEREKET BİZİMLEDİR.

Ak Parti sıradan bir parti değil Ak Parti bir davanın partisidir. Ak Parti 1071 de Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını İslam’a açan, Abdülhamit Han’a sen bize Filistin’i para karşılığı sat diyenlere şehit kanıyla alınan topraklar parayla satılmaz diyen inanç ne ise Çanakkale geçilmez denen mana ne ise Ak Partiyi var eden mana odur.

Ak parti köleliği reddedenlerin partisidir. Ak Parti, Milletin adamı, milletin umudu Recep Tayyip Erdoğan’ın partisidir. Ak parti Türkiye’nin yeniden yükselişinin partisidir.

Sinoplu kardeşlerim; son seçimde Sinop’un 8 ilçesinin 7 tanesini Ak Partili belediyelerle tanıştırdık.

2004’den bu yana girilen seçimlerde en çok belediyeyi aldık. 21 il genel meclis üyesinin 18’ini Ak Partiye kazandırdık. Ve Türkiye genelinde Rize ve Adıyaman’dan sonra en fazla il genel meclis üyesi veren üçüncü il olduk.

Bu anlamda partimizin başarısında emeği olan her bir dava arkadaşımızı candan kutluyorum.

Bugün Çanakkale’yi geçilmez yapan 15’ler gibi vatan aşkıyla yanıp tutuşan, çalışan, yağmurda, yağışta bayrak asan gençlerimize canı gönülden teşekkür ederim. Kar, kış demeden yürekten çalışan Ak yürekli kadınlarımızı kutluyorum. 

İlhamını Cumhurbaşkanımızın İstanbul Belediye Başkanlığından alan bir ruhla, aşkla çalışan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Sizin huzurunuzda bu davaya değer katan İl başkanlarımıza, milletvekillerimize teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

AdminAdmin