Siyaset
Giriş Tarihi : 27-01-2021 11:07   Güncelleme : 27-01-2021 12:08

Hemşehrimiz Rüstem Tüysüz Bağcılar İlçe Başkanı Oldu

Ak Parti Bağcılar 7. olağan kongresinde 316 geçerli oy alan Rüstem Tüysüz, Bağcılar İlçe Başkanı seçildi

Hemşehrimiz Rüstem Tüysüz Bağcılar İlçe Başkanı Oldu

Kongreye, eski ve yeni dönem milletvekilleri, İstanbul ve Sinop'tan ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları ve delegeler katıldı.

Ayrıca Kongreye, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçarslan ve Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker’de iştirak ederek Tüysüz’e destek verdiler.

AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi’nde; İlçe Başkan Adayı olarak Rüstem Tüysüz’ün belirlendiğini duyurdu

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada “Genel Merkezimizle yapılan istişareler neticesinde, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla, Bağcılar İlçe Başkanlığımızın 7. Olağan Kongresinde Rüstem Tüysüz İlçe Başkan Adayımız olarak belirlenmiştir.” ifadelerini kullandı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, Bağcılar'ın başarılara alışkın bir ilçe olduğunu ifade ederek, başarılarda önemli katkısı olan İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve ekibine teşekkür ederek, yeni seçilecek yönetime başarılar diledi.

Deneyimli siyasetçi Rüstem Tüysüz, İsmet Öztürk başkanlığındaki mevcut yönetimde; ‘Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekteydi

“Bizleri bu kutsi ve bir o kadar da meşakkatli göreve layık gördükleri için, saygıdeğer Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, çok kıymetli İl Başkanımız Bayram Şenocak’a, siz değerli delegelerimize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” diyerek konuşmasına başlayan Tüysüz, “Bu kadim şehrin umudu olan Bağcılar! Her daim siyasetin, emeğin, vicdanın ve hakkın merkezi oldu. Sizlerle yakacağımız bu meşale ilk önce hakkın rızasını gözetecek, doğrunun yanında olacak, inandığı yoldan zerre miskal şaşmayacak!

Hiç şüphesiz ki; Ak Partide görevler halka ve hakka hizmet etmek için verilir. Biliniz ki, 2023, 2053, 2071 vizyonunda aydınlık Türkiye’nin bir parçası olarak aydınlık güçlü bir Bağcılar için çaba sarf edeceğiz. Şunu bilmenizi isterim ki, üstlendiğimiz bu görev dünya mazlumlarının umudu olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yol arkadaşlığıdır. Gayemiz ve çabamız bugüne kadar elde edilen başarıların üstüne, yeni başarılar eklemek.

Bunun yanında, partimizin havuzuna, elbette ki ilçemizden daha fazla oy taşımak ve hemşehrilerimizin gönlünü kazanmak, ilk günkü aşkla yollara revan olmaktır. Bize güvenen, inanan ve her daim yanımızda olan siz değerli dava arkadaşlarıma Rabbim bizleri hiçbir zaman mahcup etmesin, desteklerinizi üstümüzden eksik etmesin.

Bu bayrağı bugüne kadar taşıyan geçmişte görev yapmış ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız ve her kademeden değerli yönetimlerine teşekkürü bir borç biliyorum.

En son beraber çalıştığım değerli İlçe Başkanımız İsmet Öztürk’e, çok değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, kurucu belediye başkanımız Feyzullah Kıyıklık beyefendiye, Belediye Başkanımız Sayın Lokman Çağrıcı ve Meclis Üyelerimize, mahalle başkanları ve yönetimlerine, Kadın Kolları ile Gençlik Kolları başkan ve yönetimlerine teşekkür ediyorum. Bu kongre ile göreve başlayacak olan yeni yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma şimdiden muvaffakiyetler diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, sayın divan başta olmak üzere, kongremize katılım sağlayan kıymetli dava arkadaşlarıma, delegasyonumuza, bizleri sayarak uzaktan ve yakından iştirak eden belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, kıymetli hemşehrilerime, gönül dostlarıma, hanımefendilere, beyefendilere, teşekkür ediyor, 7. olağan kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongreler için hazırlanmış video mesajının gösterildiği kongrede, divan heyeti belirlendikten sonra raporlar okunarak delegelerin oyuna sunuldu. Raporların kabul edilmesinin ardından, yeni AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı'nı belirlemek için seçime gidildi.

Tek listeyle gerçekleşen seçimde 316 geçerli oyun tamamını alan Tüysüz, Ak Parti Bağcılar İlçe Başkanı oldu.

RÜSTEM TÜYSÜZ KİMDİR?

1976 yılı İstanbul ili doğumlu olan Rüstem Tüysüz aslen Sinoplu’dur. İlkokul hayatının ardından 1994 yılında Eyüp İmam Hatip lisesinden mezun olan Tüysüz, 2014 yılında Sebahattin Zaim Üniversitesi Uluslararası Finans ve Katılım Bankacılığı yüksek lisansını tamamladı.

2004 yılından kendi firmasında yönetici olarak çalışmakta ve yine aynı şekilde Bağcılar İlçe Teşkilatında çeşitli birimlerde önemli görevler aldı.

Aktif siyasete 1995 yılında Refah Partisi Gençlik Kolları Bağcılar İlçe Başkanlığında başlayan Rüstem Tüysüz, şuanda da Ak Parti Bağcılar İlçe Başkanlığında Yerel Yönetimler Birim Başkanlığı görevini sürdürmektedir, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AdminAdmin