Siyaset
Giriş Tarihi : 04-05-2023 20:57   Güncelleme : 06-05-2023 11:28

İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy, Gerze' de konuştu

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Türkiye Yüzyılı programı kapsamında ilçemizde Gerzelilere seslendi: Toplantıya telefonla bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gerzelilere hitap etti

İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy, Gerze' de konuştu

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy eşi Rabia Laçin Ersoy ile birlikte, “Türkiye Yüzyılı” programları kapsamında Gerzelilerle buluşmak üzere ilçemize geldi.

Türkiye Yüzyılı kapsamında Gerze’ ye gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, ilk olarak Gerze Kaymakamlığı önünde protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar’ ı makamında ziyaret eden Ersoy, Kaymakam Dundar’ dan ilçemiz ile ilgili brifing aldı ardından Gerze Belediye Başkanlığını ziyaret eden Ersoy burada da Başkan Şensoy’ dan ilçemiz ile ilgili bilgiler aldı.

Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı ziyaretinin akabinde programın düzenleneceği Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezine geçildi. Burada AK Parti Gerze Gençlik Kolları ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Ersoy, programda hükümetin 21 yıllık süreçte teröre karşı verdiği mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yardımcısı Ersoy, terörle mücadelenin içeride ve dışarıda kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Programın selamlama konuşmasını yapan AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, “kendileriyle çalışmaktan büyük onur duyduğum çok şey öğrendiğim, gerek siyasete gerek hayata gerek insana dokunuşlarıyla bize örnek olan uzun yıllardır bir arada kendisiyle mutlu, huzurlu, siyasi günlerimiz olan Bakan Yardımcımız Mehmet Ersoy aramızdalar, kendilerine teşekkür ediyorum.

Gecesini gündüzüne katan, mesai mefhumu gözetmeksizin, bir gün bir dağın başında, bir gün bir sınırda, bir gün bir hudutta, adeta cepheden cepheye koşan, bu çetin coğrafyada, gece gündüz uykusuz kalan, çok çetin bir görev üstlenmiş Bakan Yardımcıımıza Allah’ tan güç, kuvvet niyaz ediyorum.

Seçime çeyrek kala, bu çetrefilli coğrafyada ne kadar zor şartlarda ayakta kalmaya çalıştığını gördüğümüz bu zor günlerde, bizlere burada konuk olan Bakanımızın bizlere tecrübeleriyle ışık tutacağından zinhar şüphem yok” diyerek Bakan Yardımcısı Ersoy’ a teşekkür etti. Ardından sözü İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’ a bıraktı.

Gerze’ de bulunmaktan, Gerze’ de dostlarıyla hasret giderebilmiş olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Ersoy, “geçmişten bu yana, bu davanın, bu hizmetin emektarı, ne kadar güzel dostumuz varsa hepsini bir arada görebilmiş olmaktan çok büyük mutluluk duydum” dedi.

Ersoy, “ilk defa 7. yılda bu bayramda memleketimde cenaze namazı kıldım. Seçim sürecinde de işimiz yoğundu. Türkiye’ de seçim güvenliğinden ve koordinasyonundan sorumlu kardeşinizim.  Gelip sizlerle bazı meseleleri dertleşmek ve konuşmayı bir görev bildim. Türkiye bir seçime gidiyor ve bu seçimde 40 yıldır kanımızı döken, 40 yıldır bu milletin evlatlarına bedel üstüne bedel ödeten katiller sürüsüne operasyonların durdurulması konuşuluyor, genel af konuşuluyor, bu ülkede özerklik konuşuluyor, tartışılıyor, bunu gündemimize getirenler cambaza bak hesabı patatesle soğanla kandırmaya çalışıyorlar.

MUHALEFETİN MİTİNGLERİNDE ÖCALAN SLOGANLARI ATILIYOR

Bu ülkenin ana muhalefet partisinin ve Cumhurbaşkanı adayının mitinginde ‘dişe diş kana kan, seninleyiz Öcalan’ sloganları atılıyor, o partinin temsilcileri zafer işaretiyle onları selamlıyor ve hala soğanın ve patatesin fiyatını önümüze koymaya çalışıyorlar. Bir seçim kazanmak uğruna Türkiye’ nin bekasının en önemli düşmanı olan unsurlarla en kirli pazarlığı yapıp bizi başka şeylerle avutmaya, kandırmaya çalışıyorlar.

Ben 37 yıldır bu ülkenin huzuruyla, güvenliğiyle, bekasıyla ilgili sorumlulukları taşıyan ve bu uğurda saçlarını ağartmış ve emek vermiş bir kardeşinizim. Bizi neyle avuttuklarını, neyle nasıl kandırmaya çalıştıklarını ve başardıkları takdirde sonuçlarının ne olacağını paylaşmazsam büyük vebalin altında kalırım.

Ben terörü, terörle mücadeleyi biliyorum, iliğime, kemiğime kadar yaşadım. Terörün niye olduğunu biliyorum. Bunu sizinle paylaşacağım. Her şeyden önce önümüze Dünya haritasını açalım, terör niye oluyor? Teröristler niye var? İç çatışma nereden kaynaklanıyor? Niye oluyor ve nerelerde oluyor bir bakalım?

Haritayı hayal edin, Amerika’ da terör yok, Kanada’ da terör yok, Rusya’ da yok, Çin’ de yok. Nerede oluyor? Asya’ nın güneyinde, Orta Doğu’ da, Afrika’ nın kuzeyinde ve Afrika’ nın iç kesimlerinde oluyor. Yani nerede bir Müslüman, mazlum, doğal zenginlik var orada oluyor. Kim yapıyor bu işi? Dünyanın 5 doymak bilmeyeni, 5 adaletsizi, 5 zalimi yapıyor. Nereye çökeceklerse önce orayı terörle birbirine düşürüyorlar, ondan sonra da güvenliği, huzuru, istikrarı sağlamak için oraya yardıma geliyorlar.

 Demokrasi ihtiyacı oluyor, insan hakları ihlalleri, etnik ve mezhepsel sıkıntılar oluyor. Bunlardan doğan sıkıntıları gidermek için geliyorlar çöküyorlar oraya. Tabii bu demokrasiye, özgürlüğe nerenin kaynakları zenginse orada ihtiyaç oluyor. Afganistan’da, Pakistan’ da, Irak’ta, Mısır’da, Suriye’de, Libya’da, İran’da, Afrika'nın her tarafında, Yemen’de var ama mesela Suudi Arabistan’da, Kuveyt’te, Bahreyn’de yok. Oralarda ne demokrasiye ne de insan haklarına ihtiyaç var. Oraya hali hazırda çökmüş durumdalar ve petrollerini sömürüyorlar. Suriye’de kargaşa çıkartıyorlar. Rusya 150 yıllık güvenlik iş birliği antlaşması yaptı, Amerika geldi kuzeyine yerleşti.

Irak’ta vardı bu ihtiyaç, kuzeyine yerleşti. 150 yıl petrol kuyuları çalışsa, Irak’a çıkarttıkları 1,5 trilyon dolarlık borcu kapatmaya yetmiyor. Amerika diyor ki ‘petrol kuyularını ben çalıştıracağım. Paralar benim banka hesaplarıma yatacak. Ben de sana ne kadar verirsem vereceğim’ diyor.

BAĞIMSIZ VE ÖZGÜR BİR DEVLET OLARAK KALABİLMEK İÇİN MÜCADELESİNİ SÜRDÜREN TEK DEVLET TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Afganistan’da eroin üretimi var oraya da çöktüler. Onlar çöktükten sonra oradaki eroin üretimi 30 kat arttı. Afrika’nın bütün kaynaklarını sömürdüler. Anlaşamadıkları yerlerde, Sudan’da olduğu gibi devamlı karmaşa çıkıyor. İçecek su bulamayan insanlar mermi almaya, cephane almaya para buluyorlar ve birbirlerini öldürüyorlar. Bu kadar yıldır sömürüyorlar, çeşmelerinden akacak bir damla suları yok. Tankerle su getirip ömür boyu muhtaç etmeye çalışıyorlar. Tarla ekmelerine müsaade etmiyorlar, ekmeği kendisi veriyor. Biz de altyapılarını yapıp o işleri öğretmeye çalışıyoruz. Biz de Türkiye’deki terörün esas gayesinin ve amacının bu olduğunu unutursak işe yanlış yerden bakarız. Afganistan’dan Fas’a kadar bütün Afrika’yı gözünüzün önüne getirin, ayakta kalabilmiş, varlığını devam ettirebilen, bağımsız ve özgür bir devlet olarak kalabilmek için mücadelesini sürdüren tek bir devlet var bu coğrafyada: Türkiye Cumhuriyeti” diyerek konuşmasını terörle yaptıkları mücadeleleri anlatarak sürdürdü.

BAKAN SOYLU, TELEFONLA BAĞLANDI

Programın sonunda İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ yu telefonla aradı. Telefon üzerinden salondakilere seslenen Soylu, “21 yıldır Recep Tayyip Erdoğan’ ı desteklediniz ve şimdi onunla birlikte Türkiye’ ye istikrar geldi, altyapı yatırımlarımızı tamamladık, şimdi bu yatırımlarla beraber Türkiye’ de yeni bir dönemin kapılarını açacağız.

14 Mayıs’ ta Türkiye Yüzyılının kapısını açacak bir süreci Gerze’ de başaracağımıza inanıyorum. Gerzeli tüm hemşehrilerime selamlarımı ve hürmetlerimi ifade ediyorum.

TOGG’ U BAY BAY KEMAL’ E VERSEYDİK DE APO’ YU MU OTURTSAYDI?

Bize kızıyorlar TOGG arabasını neden Bay Bay Kemal’ e vermedik diye, Bay Bay Kemal’ e verseydik de Apo’ yu mu oturtsaydı?” dedi.

AdminAdmin