Siyaset
Giriş Tarihi : 10-04-2017 20:56   Güncelleme : 11-04-2017 11:53

İçişleri Bakanı Soylu Sinop'ta

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oylaması öncesi Sinop’u ziyaret etti

İçişleri Bakanı Soylu Sinop'ta
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oylaması öncesi Sinop’u ziyaret etti. Sinop’ta halka seslenen Soylu, “7 Haziran’dan sonra ‘sırtımızı PYD, PKK’ya dayarız’ dediler. Biz ona şimdi 4 tane duvar verdik. İstediği duvara dayansın” dedi.

 

Başbakan Binali Yıldırım’ın da konuşma yaptığı meydanda vatandaşla buluşan Bakan Soylu, vatandaşı selamlayarak miting alanına girdi. “Bu samimi kadroya, asalete teşekkür ediyor ve önünüzde saygıyla eğiliyorum. Size iki güzel selam getirdim. Biri 15 yıldır sadakatle çalışan, 15 yıldır efendi olmaya değil, bu topraklarda hizmetkar olmaya geldim diyen, efendilik yapmaya çalışanlara millet adına cevap veren, milletimizin sevgilisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim. Bölünmüş yollarda, havalimanlarında, köprülerde imzası olan Anadolu’nun insanı Binali Yıldırım’ın selamını getirdim” şeklinde konuştu.


Başı göğe değecek kadar onurlu bir millet olmak için evet dememiz gerektiğini söyleyen Soylu, “bu millet zor zamanlardan geçti. Bu millet korkak ve ürkek adımlar atsın diyenler ülkeyi zor zamanlarda bıraktı. Düşüncemiz, fikrimiz, meselemiz, etnik kökenimiz, inancımız onlar için önemli değil. Milleti birbirine düşürmek için her şeyi yapmaya çalıştılar. On yıllarca bizi terörle, saldırılarla, tehditlerle, faizlerle tehdit etmeye çalıştılar” dedi.

 
"Bizi terbiye etmeye çalışıyorlar"

Darbelerle bizi terbiye etmeye çalıştıklarını belirten Bakan Soylu, “Gezi olaylarıyla milleti birbirine kışkırtarak bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Bu ülkenin seçtiği insanlara boyalı basınlarıyla hakaret ederek terbiye etmeye çalışıyorlar. 28 Şubat’la bizi terbiye etmeye çalışıyorlar, 17-25 Aralık olaylarıyla bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. 15 Temmuz gibi sırtımızdan yeniden hançerleniriz diye terbiye etmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

 

“16 Nisan sadece bir referandum değildir, 18 maddenin oylanması değildir” diyen Bakan, “bu ülke bizimdir, bu topraklar bizimdir. Bu referandum da bunun haykırışıdır. Anayasa Mahkemesi’ni, HSYK’yı, medyayı, darbecileri patron yapmak istiyorlar başımıza. 16 Nisan onların değil, milletin patron olacağı günün adıdır” diye konuştu.



"İstediği duvara dayansın"

“7 Haziran’ı hatırlıyor musunuz?” şeklinde meydanı dolduran kalabalık halka soru soran İçişleri Bakanı Soylu, “hükümet kurulamadı. Herkeste bir sevinç oldu gitti, ellerini ovuşturdular. Onlar eski Türkiye var zannettiler. Sadece onlar mı? Birileri daha bir şey söyledi. Musluklardan kan akıtarak, çocukların okullarına adam göndererek yüzde 10 üzerinde oy alınca ‘sırtımızı PYD, PKK’ya dayarız’ dediler. Biz ona şimdi 4 tane duvar verdik. İstediği duvara dayansın. Onlar bu milleti, devleti tanımadılar. Türkiye, eski Türkiye değildir. Ayaklarının üzerinde sağlam duran Türkiye’dir. Artık küçük adımlarla değil, iri ve büyük adımlarla geleceğe gitmek istiyoruz” dedi.

 

"Özerklik ilan edin de alalım boyunuzun ölçüsünü"

PKK’nın 7 Haziran’dan sonra 16 yerde özerlik ilan ettiğini hatırlatan Soylu, “7 Haziran’dan sonra hükümet kurulamadı. Türkiye zayıf düştü. Hani bu sistem mükemmel diyorlar ya, hükümet kuramadı bu sistem. Ekonomik krizleri de biz yaşadık, sağcı solcu olaylarını da, Alevi Sünni olaylarını da biz yaşadık. Şimdi Türkiye ayağa kalkıyor ve sözü Dünya’da hüküm oluyor. Diyarbakır’a, Şırnak’a, Bitlis’e, Doğu’da her yere gittik; Türk bayrağını sallandırdık. Orada ‘kimse bizi bölemeyecek’ diye yemin ettik. Hadi özerklik ilan edin de alalım boyunuzun ölçüsünü” diyerek HDP ve PKK’ya meydan okudu.

 

"Dökerler mi bizi de denize?"

“Biz Ertuğrul Gazi’nin, Osman Gazi’nin, Fatih’in, Yavuz’un, Kanuni’nin tahtında oturuyoruz” diye konuşan Soylu, “biz batı medeniyeti olmadık hiçbir zaman. Yaşlanınca anamızı, babamızı huzurevine gönderen milletlerden olmadık. Biz komşularına sırtını dönen bir medeniyet değiliz. Biz aynı sancak altında 400 yıl namaz kıldığımızı bir millete de elbette sırtımızı dönemeyiz” dedi.

 

Burada kendisi yerine Kılıçdaroğlu’nun konuşması gerektiğini belirten Soylu, “‘Kılıçdaroğlu, lokantaları, muhtarlıkları, sinemaları kapatacaklar’ diyor. Ana muhalefet elbette olunur, ama bu işin bir ciddiyeti var. Hiç okumamış, hiç bakmamış maddelere. 1999-2000 yılında Ecevit, Sezer’i cumhurbaşkanı seçmedi mi? Sonra anayasa kitabını kafasına yemedi mi? Bugünü bilmiyorsun, ama geçmişi de mi bilmiyorsun? Denizin kenarındayız şimdi, dökerler mi bizi de denize? Hey Allah’ım hey!” şeklinde konuştu.


 
"Burunlarından fitil fitil getirmezsek namerdiz"

“Menderes’in kanı üzerinden 60 darbesini yaptılar. 80 darbesinde milleti birbirine düşürdüler” diye belirten Soylu, “o çocukların kanı üzerinden bir anayasa daha yaptılar. Bu milleti tanımıyorlar, bu millet ürkmez, korkmaz, doğrudan ayrılmaz” dedi. Topyekün olarak geldiklerini vurgulayan İçişleri Bakanı, “ister PKK, ister PYD, ister FETÖ gelsin. Bu ülkede, bu ülkenin huzurunu bozmaya kim çalışırsa, burnundan fitil fitil getirmezsek namerdiz. Bizim hedeflerimiz büyüktür. Bizim hesabımız sadece bu Dünya değildir. Elhamdülillah Müslümanız” dedi. Merhamet, şevkat, birlik medeniyeti olduğumuzun altını çizdi.    
     

 
"Sandıkları patlatmaya hazır mısınız?"

Milletten güç isteyen ve milletin partiye sahip çıkması gerektiğini aktaran Soylu, güçlü, zengin bir Türkiye oluşturalım. Arabamızı, uçağımızı kendimiz üretelim ve dünyanın en güçlü 10 devletinden biri olalım” dedi. “Sinop, güzel ve asil insanların şehri. Öyle güçlü ve kuvvetli bir ses ortaya koyun ki mazlumlar rahat etsin, tuzak kurmaya çalışanların sesleri kesilsin, Karadeniz şaha kalksın. Gücünü ve kuvvetini ortaya koysun” şeklinde konuştu. Bakan Soylu, Sinop halkına “16 Nisan’da bu ülkede birliğe adım atmaya, yepyeni geleceğe imza atmaya, büyük oyunu bozmaya, rekor bir evetle sandıkları patlatmaya hazır mısınız?” diye sordu.

 

Mehmet Ersoy, Nazım Maviş ve Ali Çöpçü de konuştu

Bakan Soylu’nun miting alanına girişinden sonra konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Soylu’nun Sinop’a gösterdiği ilgiye teşekkür etti. “50 yıldır herkesin gerçekleştirmeye çalıştığı sistemi, Devlet Bahçeli’nin desteğiyle halkın huzuruna getirme şansı bulduk” dedi.

 

Ak Parti Sinop Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, “Sinop’un yiğit evlatları, terörle mücadelenin yiğit kahramanını karşılamak için bir araya geldik. Ben sizler adına kendisine Seyit Bilallerin şehri Sinop’a hoşgeldiniz diyorum. Teröristlerin korkulu rüyasını bugün Sinop bağrına basıyor ve evet diyor” şeklinde konuştu.

 

İl Başkanı Ali Çöpçü de “korku nedir bilmeyen Başbakanımızın selamını bizlere ileten bakanımıza sizler adına hoşgeldiniz diyor, göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ediyorum” dedi. 2002’den bu yana girmiş oldukları her seçimden iktidarla çıktıklarını belirten Çöpçü, 16 Nisan’da istikrar, birlik ve beraberlik için evet dediklerini aktardı.

Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş