Siyaset
Giriş Tarihi : 06-01-2015 00:52   Güncelleme : 06-01-2015 00:50

İl Başkanı Tokmak'tan açıklama

AK Parti Sinop İl Başkanı Tokmak: "Türkiye, partimizin dirayetli duruşuyla söz sahibi ve yaptırım gücü olan bir ülke haline gelmiştir"

İl Başkanı Tokmak'tan açıklama
 AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak Sinop MÜSİAD’IN Sinop Uygulama Otelinde düzenlemiş olduğu etkinliğe katılarak ülkenin dünü ve bugünüyle ilgili önemli mesajlar verdi.

Tokmak, konuşmasında, hükümetin istihdama ve iş dünyasına yönelik yaptığı çalışmalar hakkında geniş bilgi verdi. 

Tokmak, ben siyasete yeni girmedim ben bu partinin kurucu il başkan yardımcısıydım. Ve 24 Ocak’ta il kongresinde  görevimizi bizden sonra ki arkadaşlara devredeceğiz diyerek, ülkenin Ak Parti’den önce devletin bırakın yatırım yapmayı, devlet kendi işçisinin memurunun maaşını ödeyebilmek amacıyla IMF kapılarında kuyrukta beklerdi. Fakat bugün Türkiye Cumhuriyeti olarak biz onlara kredi açabiliyoruz.

Dün karanlığa giden bir Türkiye’de Ak Parti %34 oy oranı ile iktidara geldi. Biz gelinceye kadar neredeyse her 1,5 yılda bir seçim olur asla bir sonraki gün için hedefler verilemezdi. Çünkü bu ülkede istikrar yoktu.Dün batıdan sürekli istikrar reçeteleri alan hedefleri olmayan bir ülke vardı, bugün İMF’ye borç verebilen, 2023 diyebilen hedefleri olan bir dünya ülkesi var dedi.

Biz iktidara geldiğimizde GSMH (Gayri Safi Milli Hasıla) 2500 Dolardı, bugün 10 bin doları geçti.

Cumhuriyet Tarihi boyunca yapılmış yol 6100 Km, iken biz iktidara geldiğimiz günden bu güne ise yaptığımız yol 17 bin KMdir. Geldiğimizde 26 havaalanı varken bugün 52 havaalanımız var. Dün yurtdışından silah ithal ederken, bugün kendi silahımızı yapabilen bölgede gücü, ağırlığı olan bir Türkiye var.” Diyerek Ak Parti’nin yatırıma ve yatırımcılara büyük destek verdiğinden, onların önünü her şekilde açtığından bahsetti.

 

hakan akbaşhakan akbaş