Siyaset
Giriş Tarihi : 20-02-2017 10:35   Güncelleme : 21-02-2017 15:06

"İlklerin Değil Her Devrin Adamı" Cavit Üçüncüoğlu

Saadet Partisi Sinop İl Başkanlığı görevine Cavit Üçüncüoğlu yeniden seçildi.

"İlklerin Değil Her Devrin Adamı" Cavit Üçüncüoğlu

Kongrede, Üçüncüoğlu, 109 delegenin tamamının oyunu alarak 7. kez il başkanı oldu. Üçüncüoğlu, seçim sonucunun açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, kongrenin gayet güzel geçtiğini ifade ederek, kendisine destekleyen herkese teşekkür etti.

"Okçular Tepesi'ni terk etmeyenlerin karargahıdır"

Üçüncüoğlu, 1991 yılından bu yana değişik dönemlerde il başkanlığı görevini sürdürdüğünü dile getirerek, "Bizim hedefimiz, gayemiz insanımızın kurtuluşuna vesile olmak. Kurtuluştan ne anlıyoruz, dünya saadeti, ahiret saadeti, huzur, barış, mutluluk ve refah saadeti. Bütün toplum, bütün insanlık bunu istiyor. Bizde insanlarımıza bu konularda vesile olmak istiyoruz. Saadet Partimiz tıpkı Uhud dağında Peygamber Efendimiz (SAV) ‘in görevlendirdiği okçular tepesini terk etmeyenlerin karargâhıdır. Bu davanın mensupları sadakat ile hakkı hâkim kılmanın mücadelesini 45 yıldan buyana özveriyle sürdürmektedir. " diye konuştu.



"İşsizlik ciddi boyutlara ulaştı"

Konuşmasının başında ekonomik sıkıntılara değinen Üçüncüoğlu, “Ekonomik yönden sıkıntılı bir döneme girdik, dış politikada ciddi açmazlarız var. Dün ile bu gün birbirinden oldukça farklı hadiselere gebe gözüküyor. Ekonomi de işsizlik yüzde 12’ye yaklaşarak ciddi boyutlara ulaştı. Düşeceğine dair de hiçbir emare yok. Borcumuz 600 milyar dolar civarına çıktı.  Bunun üçte biri devletin. Üçte ikisi özel sektörün. Ama özel sektör borçları da devletin garantisi altında. Özel sektör karşılayamadığı takdirde devlet ödeyecek. Endişelerimiz biraz daha arttı” dedi.


"Sistem değişiklikleri problemleri çözmez"

Üçüncüoğlu, bölgemizde ciddi sorunlar yaşanırken Türkiye’nin ‘başkanlık sistemi’ tartışmaları yaşamasına da değinerek, “Bu gelişmeler yaşanırken biz her şeyi kenara bırakarak anayasa değişikliği, başkanlık sistemi ile uğraşıyoruz. Biz burada fikirlerimizi çok net ortaya koyduk. Bir sistem değişikliği problemleri çözmez. Sistem değişikliği değil, şu an da yönetim de bulunanların zihniyeti, politikaları, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları gidermek için hangi politikaları izleyecekler esas problem orda” dedi.



"Bz bir bütünüz"

Anayasa değişikliği tartışmalarının toplumu kamplaştırmaya götürmemesi gerektiğine de değinen Üçüncüoğlu, “Biz bir bütünüz. Her şeyden önce bu ülkede kardeşliğe, birliğe beraberliğe ihtiyacımız var. Elbette problemleri çözmek için hepimizin farklı niyetleri, projeleri, tercihleri olabilir. Bu bize zenginlik katmalı. Bizi birbirimize düşman kamplar haline getirmemeli. Bunu iktidar için de muhalefet için de söylüyorum. Bir an önce bu kamplaşmayı durdurmak mecburiyetindeyiz. Tehlike giderek büyüyor. Yarın bu ülkeye saldırı olsa askere giderken sen solcu musun, sağcı mısın, ilerici misin, gerici misin diye sormayacaklar. Herkes ülkeyi korumak için gerektiğinde silahaltına girecek ve çarpışacak. Ne için memleketimiz için. Bunu şimdiden sağlayalım. Bu tehlike olmadan sağlayalım” uyarısını da yaptı.

Kongreye, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Bölge Sorumlusu Mustafa Balta, eski Refah Partisi Düzce milletvekili ve Genel İdare Kurulu Üyesi Fethi Görür de katıldı.


 

AdminAdmin