Siyaset
Giriş Tarihi : 22-02-2020 15:13   Güncelleme : 22-02-2020 16:22

İyi Parti Gerze İlçe Kongresi Yapıldı

İyi Parti Gerze İlçe Kongresi 22 Şubat 2020 Cumartesi günü Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşti.

İyi Parti Gerze İlçe Kongresi Yapıldı

İkincisi düzenlenen kongre Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

İstiklal Marşı’nda ses sisteminde sorun yaşanmasından dolayı, katılımcılar daha gür bir sesle marşımızı söyledi.

İlk olarak İyi Parti Gerze İlçe Başkanı İbrahim Arat konuşma gerçekleştirdi. Ardından ilçe başkan adayı Yavuz Yiğit katılımcılara seslendi.

İyi Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan ise gür ve emin bir ses tonuyla konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasına herkesi selamlayarak başlayan Şanlan “İyi parti keyfiyetten yada bir zafşyetten doğmamıştır. İyi Parti mecburiyetten ve ihtiyaçtan doğmuştur, direk milletin bağrından doğmuştur. Tıkanmış siyasetin önünü açmak, birikmiş memleket sorunlarının çözümü, ayrışmış dağılmış sosyal toplumun sorunlarını gidermek, milletimizin doğru ve hak ettiği gibi yönetilmesi için kurulmuştur.

Milletimiz yorgun. Umutlar tükenmek üzere. Siyaset mühendisliği, siyasetin bütün kurumlarını ele geçirmiş algı yönetimiyle tek merkeze hizmet ettirmek isteniyor.

Büyük Türk Milleti düşünmesin, sormasın, sorgulamasın isteniyor. Görsel ve yazılı basın tamamen ele geçirilmek, muhalefet yapmasın isteniyor. Eğitim yap boza dönmüş Türk gençliği travma üzerine travma yaşıyor.

Türk sanayisi yabancı güçlerin kontrolüne girmiş, tarım tamamen bitme noktasında. Üretmeden tüketen bir toplum haline getirildik. Dış politikada Türk milletinin itibarı her geçen gün biraz daha yok ediliyor. Arap baharıyla başlayan küresel oyun, Ortadoğu’yu kasıp kavurarak sınırımıza kadar dayanmıştır. Hükümetin açılım saçılım süreciyle başlayan yanlış dış politikalar serüveni sonuç, ülkemize milyonlarca Suriyeli gelmiş ve hala gelmeye devam etmektedir.

Ülkemiz insanı ekonomik kriz altında inim inim inlerken devlet imkanlarının çar çur edilmesine, israf edilmesine lüzumsuz ve faydasız işlere harcanmasına şiddetle karşıyız.

Birilerinin bir şey yapması gerekiyor. Birilerinin bu düzene, bu gidişe dur demesi gerekiyor. Bu duruma dur demesi gerekenler de, işte bu salondakiler, yani bizleriz.

Bizim amacımız büyük Türk milletine siyaset yoluyla hizmet etmektir. Demokratik parlamenter sistemin kazanımları ile birleştirici, kucaklayıcı, mücadeleci, istişareye önem veren, siyasi koltuk ve makam kavgası değil millete ve yaşadığı şehre hizmet aracı gören kadroları bir araya getirmektir.

Bu kapsamda iktidar yürüyüşümüzü sağlam adımlar üzerine inşa edeceğiz.

Bu vesile ile kongrelerimiz hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından yönetim kurulu hesap ve faaliyet raporları okunup oy birliği ile kabul edildi.

Son olarak seçim kurulu ile seçimlere geçildi. Yapılan seçim sonucunda kongreye tek liste halinde girmiş olan Yavuz Yiğit ve ekibi oy birliğiyle seçilmiş oldu.

Kongreye İyi Parti İl Başkanı ve partililer haricinde, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Nihat Erdal, belediye meclis üyeleri, Saadet Partisi İlçe Yönetimi, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüseyinb Şahin, Gerze merkez mahalle muhtarları katıldı.

AdminAdmin