Siyaset
Giriş Tarihi : 06-11-2022 16:02   Güncelleme : 06-11-2022 16:24

İYİ Parti Gerze İlçe Kongresi’nde Mevcut Başkan Yavuz Yiğit Güven Tazeledi

İYİ Parti Gerze Olağan İlçe Kongresi, 6 Kasım 2022 tarihinde düzenlendi. Kongreye tek listeyle çıkıldı: Mevcut başkan Yavuz Yiğit güven tazeledi.

İYİ Parti Gerze İlçe Kongresi’nde Mevcut Başkan Yavuz Yiğit Güven Tazeledi

İYİ Parti Gerze İlçe Binasında düzenlenen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Divan Başkanlığına Cemal Yıldız, Fatma Kuş ve Ali Gül seçildi.

İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz Şanlan, kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Gür ve kendinden emin bir ses tonuyla konuşmasını yapan Şanlan, önümüzdeki seçimlerin Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olduğunu söyledi.

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM TÜRK MİLLETİNİN KADERİDİR”

İl Başkanı Şanlan, “100 yılın seçimi olarak adlandırdığımız önümüzdeki seçimlerin ya güçlendirilmiş parlamenter sistemle ülkenin fabrika ayarlarına, kurucu iradenin ortaya koyduğu iddiaya geri dönecek ya da seçimi kaybedersek ki Allah muhafaza diyorum ülke tek adam sistemine doğru gidecek. Bunun örnekleri Orta Doğu da birçok ülkede var. Genel Başkanımız Cumhuriyet tarihinin sahada en çok gezen siyasi aktörü, dokunulmadık kimse bırakmamaya çalışıyor, Anadolu’yu karış karış geziyor. Bizlerin de İYİ Parti teşkilatları olarak bulunduğumuz il ve ilçelerin en uzak köyündeki en uzak evine girmemiz gerekiyor. Sahada dokunmadığımız omuz, sıkmadığımız el, sorulmadık hatır bırakmamamız gerekiyor. Geldiğimiz nokta itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti şuan da yönetilemez bir hal almış, kurumlar itibarsızlaşmış, kurumların içerisi boşaltılmış, liyakatsiz kadrolar tarafından şuan da Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 100 yıllık geleceği tahrip ediliyor. Bu yüzden Türkiye’ yi bir ortak akılla, ortak iradeyle önümüzdeki 100 yıla hazırlamak gerekiyor” diye konuştu.

İYİ Parti Gerze İlçe Başkanı Yavuz Yiğit, parti olarak vatanın ve milletin menfaatlerini her zaman kendi menfaatlerinin üzerinde tuttuklarını dile getirdi.

“GERZE İÇİN EN DOĞRU ADIMLARI ATACAĞIZ”

Başkan Yiğit, “bizler bu vatan, bu millet için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hak ettiği seviyeye getirilene, hak ettiği refahta, hak ettiği adillikte, hak ettiği, hak ettiği eşitlikte, hak ettiği insani yaşamın en iyisine kavuşana kadar da durmak gibi bir niyetimiz yoktur. Tek adam rejimin bozduğu insanlık huzurunun yeniden tesis edilmesi için yapmamız gereken birleşmiş ve de güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmektir. Bu fikrin paydaşlarının toplanmış olduğu masamız eminiz ki bu ülke için elinden geleni yapacaktır” diye konuştu.

Konuşmasının devamında Yiğit, “Cumhurbaşkanı adayımız ortak akılla tüm toplumda kabul görmüş, her kesim tarafından sokaklarda bangır bangır bağırılacak, siyaseten de sunduğu samimiyeti sorgulanmayacak bir adayla birleşeceklerinden de hiçbirimizin şüphesi yoktur. Gireceğimiz yerel seçimlerde de Gerze’miz için en doğru adımları atarak memleketimizi en iyiye kavuşturmak, en iyiyle buluşturmak için mücadelemizi vereceğiz. İnşallah bu söylediklerimizi bir dahaki kongremizde gerçekleştirmiş ve mahcubiyet duygusu tatmayacak şekilde ceketimizi önümüze koymayı yüce Allah bize nasip etmiş olacaktır” ifadelerini kullandı.

CHP İlçe Başkanı Nihat Erdal, kürsüde yaptığı konuşmada kongrenin Gerze’ye hayırlı olmasını temenni ederek; “Millet ittifakının güçlü birleşenlerinden İYİ Partinin merkez sahada güçlü bir parti olarak doğması çok önemliydi. Şuan da Atatürk’ te, Cumhuriyet’ te birleşen insanlar olarak parlamenter sisteme dönme yolunda güçlü bir güç oluşturduk” dedi.

Yönetim kurulu çalışma ve hesap raporu sunulmasının ardından seçim kurulu ile oylamaya geçildi. Yapılan seçim sonucunda kongreye tek liste giren mevcut ilçe başkanı Yavuz Yiğit ve ekibi oy birliğiyle yeniden seçildi.

Kongreye İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz Şanlan ile parti üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Gerze İlçe Başkanı Nihat Erdal ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüseyin Şahin katıldı.

AdminAdmin