Siyaset
Giriş Tarihi : 26-10-2020 11:06   Güncelleme : 26-10-2020 11:12

Karadeniz; ''Bu Karar Kendi İçlerindeki Fetö'cüleri, Kendilerini Aklama Çalışmasıdır''

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Boyabat'ta CHP Genel Merkezince hazırlanan ''21 Soruda Fetö'nün Siyasi Ayağı'' adlı kitapçığı dağıtan ilçe yöneticilerinden birinin yaklaşık yedi saat gözaltında tutulduğunu daha sonra da söz konusu kitapçığın ülke genelinde dağıtımının yasaklanarak toplatıldığını açıkladı

Karadeniz; ''Bu Karar Kendi İçlerindeki Fetö'cüleri, Kendilerini Aklama Çalışmasıdır''

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından 81 il ve ilçede dağıtılmak üzere bastırılan ''21 Soruda Fetö'nün Siyasi Ayağı'' kitapçığını Boyabat'ta dağıtan CHP İlçe Yöneticilerinden biri şikâyetler üzerine yaklaşık yedi saat gözaltında tutuldu ve Ankara 5. Sulh Hakimliği tarafından kitapçığın dağıtımının ülke genelinde yasaklanarak toplatılması kararı verildi.

Karadeniz verilen kararı ana muhalefet partisinin siyasi faaliyetlerine yargı tarafından yapılmış bir darbe olarak nitelendirdi.

Konu ile açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz kararın şüphe uyandırdığını belirterek, “Genel Merkezimizce bastırılan bu kitapçık 21 soruda FETÖ'nün siyasi yapılanmasını, devlet içerisine sızarak yönetime doğrudan etkilerini işliyor. Bu kitapçığın ne gibi bir zararı, nasıl hukuka aykırılığı olabilir? Kitapçığı dağıtarak vatandaşı bilgilendirmek isteyen ilçe yöneticimizi yaklaşık yedi saat gözaltında tutacak kin nedendir?

 Boyabat'ta meydana gelen bu ayıptan bir gün sonra Ankara 5. Sulh Hakimliği tarafından kitapçığın dağıtımının yasaklanması ve toplatılması kararını alelacele aldıran korkunun sebebi nedir? Bu karar şüphe uyandırıcıdır.

Bu karar; biz mecliste FETÖ'ye karşı dik dururken, her defasında darbe girişimi araştırılsın derken ret oyu verenlerin kendi içlerindeki FETÖ'cüleri kayırma, kendilerini aklama çalışmasıdır. Bu karar; biz Fethullah Gülen'in hainliğini meclis kürsüsünden haykırırken zamanında ''hocaefendi'' sevicilerinin, kol kola gezenlerin şimdi ifşa olmama adına yaptığı sistematik çalışmanın ürünüdür.

Dün gözyaşlarıyla bitsin bu hasret diyerek davet ettikleri, öve öve bitiremedikleri hocaefendileri tarafından kandırıldıklarını söyleyenler bu milleti kandıramadılar, kandıramayacaklar.

Gerçekler gün gibi ortadadır. Bu basit oyunlarla adaleti oyuncağa çeviremeyeceksiniz. Adalet gün gelecek size de lazım olacak. Bu millete hesap vereceksiniz'' ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin