Siyaset
Giriş Tarihi : 08-09-2022 16:32   Güncelleme : 08-09-2022 16:41

Karadeniz: “Devlet Hastasını Özel Hastaneye Gitmek Zorunda Bırakıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı Barış Karadeniz Atatürk Devlet Hastanesi'nde yaşanan problemleri gündeme taşımayı sürdürüyor

Karadeniz: “Devlet Hastasını Özel Hastaneye Gitmek Zorunda Bırakıyor”

Karadeniz yaptığı açıklamada: “Pandemi henüz bitmiş değil ve dönem dönem yükseldiğini görüyoruz. Hal böyleyken vatandaşlarımızın en çok ihtiyaç duyduğu Atatürk Devlet Hastanesi'nde ne yazık ki sorunlar bitmiyor.

Sinop'un bir İl Sağlık Müdürü yok ve hastanede başhekimimiz bile yok. Böyle bir dönemde İl Sağlık Müdürü ve başhekim olmamasının izahını kim yapabilir? Hastanede idareciler kendi içinde çatışma halinde,  eksik tıbbi malzeme ve cihazlar idareciler arasında yaşanan pürüz dolayısıyla hemen ihale edilemiyor, bu süreçte yine vatandaşımız mağdur ediliyor. İnsanlar zaten muayene sırası alamıyor, güçlükle sıra alan vatandaş da ya personel yok tedavi olamıyor ya da eksik malzeme yüzüne tedavisi yarım bırakılıyor.

Devlet hastasını özel hastanelere gitmek zorunda bırakıyor, durumu olan vatandaşım bir şekilde yakın illerde tedavi oluyor peki maddi durumu olmayan vatandaş ne yapacak? Her defasında reklamını yaptığınız sosyal devlet anlayışı bu mu? Sağlık siyaset üstü bir konudur bir an evvel bu sorunların çözülmesi gerekmektedir. MHRS sisteminde iyileştirmeye gidilmeli, vatandaş hakkı olan tedaviye kavuşmalıdır. Sinop'a derhal Sağlık Müdürü ve hastaneye başhekim atanmalıdır. Vatandaşı daha fazla mağdur etmeyin, vatandaşın sağlığı için elimizden geleni yapmaya hazırız” cümlelerine yer verdi.      

AdminAdmin