Siyaset
Giriş Tarihi : 02-03-2017 11:50   Güncelleme : 02-03-2017 11:41

Karadeniz: “Eski Ambulanslarla Daha Ne Kadar Hizmet Vereceksiniz?“

Karadeniz, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a verdiği soru önergesinde “Ambulans sayısını ve personelini artıracak mısınız” diye sordu

Karadeniz: “Eski Ambulanslarla Daha Ne Kadar Hizmet Vereceksiniz?“

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’ta hastalara hizmet veren ambulansların yenilenmesini istedi. Karadeniz, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a verdiği soru önergesinde “Ambulans sayısını ve personelini artıracak mısınız” diye sordu.

 

CHP’li Barış Karadeniz, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık hizmetlerini kaliteli, erişilebilir, hakkaniyetli ve hasta odaklı sunulmasını hedeflediğini hatırlattı. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nin hastalara hizmet veren hasta nakil araçları yani ambulanslar hakkındaki şikayetleri Bakan Akdağ’a ileten Karadeniz, şu soruları da sordu:

 

“Neredeyse kullanım ömürlerini tamamlamış bu ambulansların yeni modellerle değiştirilmesi için bir talimatınız oldu mu?”

“Düşük modelleri nedeniyle bakım onarım ve mazot giderleri yüksek olan ve sık sık arızalanan bu ambulanslarımızla daha ne kadar Sinoplu hastalarımıza hizmet vereceksiniz?”

“Sinop Devlet Hastanemizden çevre illere gitmek zorunda kalan Sinoplu hastalarımız çoğu zaman ambulansların yetersizliği nedeniyle mağdur olabilmektedir. Mağduriyetlerin önlenmesi için hangi talimatı vereceksiniz? Hangi çalışmaları yapmaktasınız?”

“Hasta memnuniyetini gözeterek modern tıbbın gerektirdiği en üst düzeyde kaliteli hasta nakil hizmeti ve acil sağlık hizmetleri sunabilmek için Sinop Atatürk Devlet Hastanemiz başta olmak üzere ilçe hastanelerimiz ile 112 Acil istasyonlarımızın ambulans sayısını ve personelini artıracak mısınız?”

Erkan TaşErkan Taş