Siyaset
Giriş Tarihi : 15-09-2022 10:56   Güncelleme : 15-09-2022 15:03

Karadeniz: ''Gerze'de Kardiyolog Eksiği Kabul Edilebilir Değildir''

CHP Sinop Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı Barış Karadeniz Sinop sağlığındaki sıkıntıları gündeme taşımayı sürdürüyor

Karadeniz: ''Gerze'de Kardiyolog Eksiği Kabul Edilebilir Değildir''

CHP Milletvekili Barış Karadeniz Gerze'deki kardiyolog eksiğini dile getirdi. Karadeniz konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Sinop'ta ne yazık ki baştan bozuk bir sağlık düzeni daha doğrusu düzensizliği var. İlimizin henüz bir İl Sağlık Müdürü yok ve atama ne zaman yapılacak meçhul, Atatürk Devlet Hastanesi'nde başhekim yok ve idareciler kendi içinde çatışma içerisinde. Bu süreçte en büyük hasarı tedavi olamayan ya da tedavisi malzeme temini yüzünden yarım kalan vatandaş çekiyor. Gerze Devlet Hastanesi'nde bir kardiyolog yok, hastalar Sinop merkeze ya da Samsun'a sevk ediliyor.

Kalp rahatsızlığı zamana karşı verilen bir mücadele, ne kadar çabuk müdahale edilirse o oranda hastanın yaşam şansı artarken bu doktor eksiği kabul edilebilir değildir. Bugün cenazesine katıldığımız gazeteci büyüğümüz Fatih Uysal'ı da Sinop'a sevk edilirken ambulansta geçirdiği ikinci bir kriz neticesinde kaybettik.

Bir an evvel doktor krizi çözülmelidir. Bu vesileyle Fatih ağabeyimize bir kez daha Allah'tan rahmet, acılı ailesi ve tüm basın camiasına sabır diliyorum” cümlelerini kullandı.

AdminAdmin