Siyaset
Giriş Tarihi : 30-03-2021 16:29   Güncelleme : 30-03-2021 19:21

Karadeniz, STK Temsilcileri ile bir araya geldi

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Gerze'de STK Temsilcileri ile bir araya geldi

Karadeniz, STK Temsilcileri ile bir araya geldi

Karadeniz ve beraberinde ki heyet önce Gerze Ziraat Odası'nı ziyaret etti ve yıllardan bu yana süregelen, yılan hikâyesine dönen Tilkialtı mevkiinde yapılması planlanan Sarımsak Çayı Göleti ile ilgili bilgiler aldı.

Karadeniz, şayet köylülerin yaşaması isteniyorsa onlar için büyük öneme sahip olan su sorununun çözülmesi gerektiğini dile getirirken Oda Başkanı Ahmet Tiryaki, Ziraat Odası Başkanı Meclis Başkanı Fatih Uysal ve Genel Sekreter Canan Çiçek, 1986 yılında söz konusu olan bölgede bir çalışma yapıldığını fakat zeminle ilgili olumsuz rapor verildiği bilgisini Karadeniz’e aktardılar.

Genel Sekreter Canan Çiçek, “denizi doldurup yol yapabilecek gücümüz varsa Sarımsak Çayı’nı çiftçiye sunacak gücümüz de vardır diye düşünüyoruz, bu başarılamayacak gibi gelmiyor" dedi.

Birol Sazak ise konuyla ilgili olarak, “Sarımsak Çayında gölet yapılmasına engel hiçbir durum yok, bölge çok müsait. Buraya yapılacak küçük bir gölet ile içme suyumuz, en az 10 köyün tarım ve hayvancılık işi ve olası bir yangında en kolay ulaşılabilecek su kaynağı olacak” diye konuştu.

Karadeniz, “bugün deprem kuşaklarında dahi köprüler, binalar ve büyük yapılar inşa edilebiliyorsa günümüz teknolojisiyle buralara ihtiyaca hitap eden baraj veya gölet de yapılabilir. Buraya baraj yapılması demek bu bölgede tarımım artması, iyileştirilmesi demek” diyerek konuyla ilgili DSİ Genel Müdürlüğü ve ilgili bakan yardımcısını arayarak bilgi sundu ve istişarede bulundu.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı Ziyaret Etti

Gerze Ziraat Odası ziyaretinin akabinde Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı da ziyaret eden Karadeniz ve beraberinde ki heyet, Oda Başkanı Cemal Altunel ile pandemi nedeniyle zor zamanlar geçiren esnaf ile ilgili sohbet etti, istişarelerde bulundu.

Esnafın zor zamanlar geçirdiğini dile getiren Karadeniz, “vatandaşa verilen krediler, yaşanan ekonomik dalgalanmalardan dolayı esnaflar iyice zor duruma düşmüştür” dedi.

Esnaf Odası Başkanı Altunel’in, “bilhassa kahvehane, kafe ve lokanta işleten esnaf artık ekonomik çarklarını çeviremiyor” demesi üzerine Karadeniz, “bugün esnafa sen içeri iki kişi aldın, yok şu yok bu diyerek cezalar kesilmekte ama siyasi iktidar lebâleb kongreler yapmaktadır” diyerek hükümetin yaptığı ile söylemlerinin uyuşmadığını ifade etti.

Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 8 Nisan 2021 tarihinde Sinop’a geleceğini, STK temsilcileri ve muhtarlarla görüşeceğini söyleyerek muhtar ve STK temsilcilerini toplantıya davet etti.

AdminAdmin