Siyaset
Giriş Tarihi : 20-07-2015 10:32   Güncelleme : 20-07-2015 10:05

Karadeniz Teklifte Bulundu

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz polislerin ek göstergelerinin artırılması kanun teklifinden sonra öğretmenlerin de ek göstergelerinin 3600 olması için teklifte bulundu.

Karadeniz Teklifte Bulundu

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz öğretmenlerin 1'inci derece kadroya geldiklerinde 3600 ek gösterge alması için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (I)  Sayılı Ek Gösterge Cetvelinin “IV – Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı”  (b) alt bendinde değişiklik öngören kanun teklifinin Meclis’te görüşülüp yasalaşması durumunda öğretmenlerin ek göstergeleri 3000’den 3600’e yükselecek. Böylelikle emeklilik dönemlerinde daha yüksek maaş alabilecekler.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, toplumu şekillendiren ve ülkenin geleceğine yön vererek genç nesilleri yetiştiren öğretmenlerin statüleri ile ekonomik koşullarının iyileştirilmesi sosyal devletin en temel görevleri arasında yer aldığını söyledi. Karadeniz, “Ülkemizde kamuda çalışanların yaklaşık 3’te 1’ini öğretmenlerimiz oluşturmaktadır. Öğretmenlerimiz ücretlerinin harcadıkları emek karşılığında yaşamlarını sürdürmektedirler. Aynı şekilde emekli olan öğretmenlerimiz de hayatlarını düşük emekli ücretleri ile sürdürmektedirler” dedi.

Kanun teklifinin gerekçesinde, “Öğretmenlerimiz, eğitim-öğretim işlerine karşılık harcadıkları emeklerinin karşılığında temel ücretlerinin yükseltilmesini, insanca yaşam ve onurlu bir gelecek, emekliliklerinde de bu refahı talep etmekte ve her geçen gün bu taleplerini daha yüksek sesle dile getirmektedirler. Öğretmenlerimizin bu talepleri görmezden gelmek sosyal devlet ilkesine aykırıdır. Bununla birlikte öğretmenlerimiz çalıştıkları dönemde geçimini sağlamakta zorlanırken emekliliklerinde sefalete mahkûm edilmektedir. Örneğin; 2002 Aralık ayında emekli öğretmen aylığı yaklaşık 350 lira iken 2014 yılının aynı ayına gelindiğinde 25 yılını doldurmuş bir öğretmen yaklaşık bin 500 lira emekli aylığı alabilmektedir. Öğretmenlerimiz 1'inci derece kadroya geldiklerinde ise 3000 ek gösterge ile emeklilik dönemlerinde aldıkları aylıkların da düşük olmasına neden olmaktadır. Bu nedenle öğretmenlerimize hak ettikleri 3600 ek gösterge verilmelidir” denildi.

hakan akbaşhakan akbaş