Siyaset
Giriş Tarihi : 09-09-2015 12:49   Güncelleme : 09-09-2015 11:32

Karadeniz, Türkiye Zor Bir Süreçten Geçiyor

Karadeniz: terörden beslenenler hesap verecek!

Karadeniz, Türkiye Zor Bir Süreçten Geçiyor
 CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 92’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Türkiye, zor bir süreçten geçiyor. Cumhuriyet Halk Partisi zor günlerin partisidir” dedi.

Sinop Milletvekili Karadeniz, CHP’nin tarih boyunca demokrasi ve özgürlük mücadelesi vermiş bir parti geleneği bulunduğunu, Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçerken halkın her zamankinden daha çok Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Karadeniz, mesajında şunları ifade etti:

“Büyük Önder Atatürk’ün eşsiz eseri olan demokratik, bağımsız, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 92. yılına yüreklerimizde şehitlerimizin acısı ile giriyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi, Kurtuluş Savaşı'nın zor şartları altında Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri’nde temelleri atılmış, Cumhuriyetin kurulmasında ve sonrasında çok partili yaşama geçişte büyük gayret sarf etmiş bir parti olarak bizleri bugün de gururlandırmaktadır.

Cumhuriyeti ve temel ilkelerini bu güne kadar koruyan, aynı zamanda yenileşmenin, değişimin, özgürleşmenin ve çağdaşlaşmanın tek adresi olan Partimiz, demokrasiye geçiş sürecinde, baskıcı ve karanlık günlerin aşılmasında itici güç olmuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yılmaz bir neferi; bağımsızlık, özgürlük ve laik cumhuriyetin koruyucusu, “Önce Türkiye” diyerek mücadelemize devam etmekteki kararlılığımızı inançla hep birlikte sürdüreceğimize yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurucumuz ve Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yol arkadaşlarını ve Genel Başkanlarımızdan üyelerimize kadar CHP’ye emek veren tüm partililerimizi şükranla anıyor, mücadele arkadaşlarımı saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.”

hakan akbaşhakan akbaş