Siyaset
Giriş Tarihi : 01-06-2015 17:20   Güncelleme : 02-06-2015 11:08

Kılıçdaroğlu “Cennetin Ortasına Cehennemi Kurdurtmayacağız“

Kılıçdaroğlu, Uluslararası Enerji Ajansı’nın 2014 yılında Türkiye’deki nükleer santralle ilgili bir rapor düzenlediğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti...

Kılıçdaroğlu “Cennetin Ortasına Cehennemi Kurdurtmayacağız“
 Kılıçdaroğlu partisinin Sinop mitinginde halka hitap etti. Sinoplulardan iki milletvekili isteyen Kılıçdaroğlu, “Sandığa gideceğiz iki milletvekilini de CHP için seçeceğiz. Ben bir değil iki milletvekili istiyorum, iki milletvekili verin Sinoplu Bakan sözünü de ben size veriyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu, bir gazetenin manşetinde yer alan habere göre, Uluslararası Enerji Ajansı’nın 2014 yılında Türkiye’deki nükleer santralle ilgili bir rapor düzenlediğini belirterek şöyle devam etti:

-“CENNETİN ORTASINA CEHENNEMİ KURDURTMAYACAĞIZ”-

“Mahkeme raporu istiyor, hükümet ‘bu rapor gizli, devletin güvenliği için bu rapor gitmez’ diyor. Düşünün yabancıların bildiği bir rapor, bizim için sır. Niye? Başka ülkelerin bildiği bilgileri biz niye öğrenmeyeceğiz, çünkü orada kendi kusurları, kendi kabahatleri var. Kimse bunları görmesin… Sözüm söz biz cennetin ortasına cehennemi kurdurtmayacağız. Bunun için sizin bize yetki vermeniz lazım. Sadece bu değil, yetki vereceksiniz göreceksiniz, bu ülkede 4 yılda yoksulluğu bitireceğim.

-“BAŞBAKAN OLACAĞIM, BU HARAMİ DÜZENİNİ YIKACAĞIM”-

Sinop nüfusunun büyük ölçüde göç verdiğini biliyorum, İstanbul’daki Sinoplu sayısının Sinop’ta yaşayanlardan fazla olduğunu da biliyorum. Neden çocuklarımız göç eder, iş bulmak için. 13 yıldır iktidardalar onların çocukları KPSS’ye bile girmeden doğrudan devlet memuru oluyor. Sizin çocuklarınız alın teri döküyor, bekliyorlar ‘acaba ne zaman devlet memuru olacağım’ diye. Emin olun Allah’ın izniyle başbakan olacağım, bu harami düzenini yıkacağım. Fakir fukaranın çocuğuna haklarını teslim edeceğim.

-ANNELERE SESLENDİ-

Benim en büyük özelliğim, ben kula hakkı yemem. Bütün hayatım yolsuzluklarla mücadeleyle geçti. Eğer kul hakkını korursanız, her parayı yerli yerinde harcarsanız, bu ülke zengin bir ülkedir. Bir liralık işi 5 liraya yaptırmazsanız, yandaşa para aktarmazsanız… Benim kardeşlerimin ne iş yaptığını kimse bilmez, hiçbirisinin dünya malında gözü yoktur. Çok şükür geçinip gidiyoruz. Ama eğer bir yerde bir çocuk açsa, o ailede akşam tencere kaynamıyorsa en büyük ıstırabı anneler çeker. Onun için anneler, 7 Haziran’da sandığa giderken bir anneyi daha yanınızda götürün, ikna edin. Bu ülkede yoksulluğu sizlerle bitireceğiz, haremlilerin iktidarını sizin sayesinde yıkacağız.

Kavgam insanlık kavgasıdır, güzel Türkiye kavgasıdır, işsizliğin, yoksulluğun olmadığı kavgadır. kavgam refahın tabana yayıldığı, herkesin güler yüzle gezdiği bir Türkiye kavgasıdır.

-“ÖNCE KAHVEDE OTURAN MEHMET EFENDİNİN ÇOCUĞU İŞ BULACAK”-

Verdiğim her sözüm arkasında duracağım. ‘Para yok, kaynak yok’ diyorlar, bu ülkenin parası, kaynağı var. Konya’dan küçük ülke Hollanda, 120 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç edecek, biz 12 milyar dolarlık, bir sorunumuz var demektir. Neyimiz eksik, güneş toprak, çiftçi, her şey var. Eksik olan namuslu, dürüst siyaset. Ben siyasi köşeyi dönme aracı olarak görmedim. Benim çocuğumun iş bulması önemli değil, önce kahvede oturan Mehmet Efendinin çocuğu iş bulacak. Önce onun hakkını teslim edeceğiz, siyaset budur.

-“ALTIN KAPLAMA KLOZETTE OTURACAKSIN, ‘BEN MİLLETİN İRADESİNİ TEMSİL EDİYORUM’ DİYECEKSİN”-

Köşeyi döndüler. Hangi yüzle oy istiyorlar vallahi merak ediyorum. ‘Yol, köprü yaptık’ diyorlar, yapmayan hükümet mi var. Hükümetin görevi şudur; yoksulluk var mı, giderdin mi gideremedin, sen görevini yapmamışsın kardeşim. İşsizliği giderdin mi gideremedin, sen görevini yapmamışsın kardeşim. Bu ülkede açlıktan çocuklar ölürken sen bin 100 odalı sarayda oturuyorsan görevini yapmıyorsun kardeşim. Altın kaplama klozette oturacaksın, ‘ben milletin iradesini temsil ediyorum’ diyeceksin. Yahu sen milletin hangi halde olduğunu biliyor musun?”

hakan akbaşhakan akbaş