Siyaset
Giriş Tarihi : 03-03-2021 17:34   Güncelleme : 03-03-2021 18:32

Maviş, çok sert yüklendi

Maviş, TBMM’de öğretmenlere hakaret eden Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP’ ye çok sert yüklendi

Maviş, çok sert yüklendi

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, meclis kürsüsünden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP’ye çok sert yüklendi.

Eğitimi iyileştirmeye yönelik her kararın merkezinde öğretmenlerin olduğunu belirterek, “biz eğitimin niteliğinin öğretmen niteliği ile çok yakından ilişkili olduğunu biliyoruz. Öğretmen, öğretim sürecinin öznesidir. Bir okul, içindeki öğretmenler kadar iyidir. Eğitimde yapılacak iyileştirmeler öğretmen niteliğini artırmaya yönelik politikalardan başlamalıdır. Öğretmeni dönüştürebildiğimiz ölçüde eğitim sistemini geliştirebiliriz.

Bu düşüncelerden hareketle politikalarımızın odağında eğitimi iyileştirmeye yönelik her kararımızın merkezinde öğretmen olmuştur. Bu nedenle iktidarlarımız döneminde öğretmen açığını kapatmak temel hedefimiz oldu. Bizim iktidarımız döneminde atanan öğretmenlerin sayısı iktidara geldiğimiz dönemdeki öğretmen sayısı ile karşılaştırıldığında %71’e denk gelmektedir. Aslında 516 bin olan öğretmen sayısı 1 milyonlara yaklaşmıştır.

Şunu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki 2002 yılından bugüne kadar öğretmenlerimizin hak ettiği saygınlığı yakalayabilmesi için en önemli adımlar Ak Parti iktidarı döneminde atılmıştır ancak öğretmenler günü gibi tarihi bir günde CHP Genel Başkanının CHP’ye oy vermeyen öğretmenleri, öğretmen olmamakla hatta onurlarını satmakla suçlamasını da ibretle bu mecliste not ettik, izledik, takip ettik ve milletimize de şikâyet ettik.

Biraz önce bu kürsüde konuşan HDP milletvekilinin sözlerini burada sizlerle birlikte bir kere daha paylaşmak istiyorum. Güya, Ak Parti cahil toplum istiyormuş. Çocuklar çukurlara, dağlara çağırılırken, eğitim hayatından koparılırken, okullar yakılıp yıkılırken, öğretmenler şehit edilirken, sesi çıkmayanlar, bu kürsüden Ak Partinin cahil toplum istediğini hiçbir şekilde söyleyemezler.

Ak Parti gerici ve yobaz öğrenciler istiyormuş, gerici ve yobaz sadece totaliter ideolojilere inanan ancak sizin gibi kafalar olabilir. Eğer gerici, yobaz arıyorsanız tarih dışı kalmış ideolojilere çocuklarımız mahkûm etmek isteyen yandaşının PKK’ye dönünde ona da 2 çift laf söyleyin.

Bugün 217 üniversite, 1 milyon öğretmen varsa bugün Türkiye’de özgürce eğitim yapılabiliyor ve derslik başına düşen öğrenci sayısı öğrenci başına düşen öğretmen sayısı bu seviyelere indirilebilmişse Ak Parti sayesinde olmuştur.

CHP’ye de oy verse, HDP’ye de oy verse, MHP’ye de oy verse, Ak Parti’ye de oy verse öğretmen sadece bizim için öğretmendir, onurludur, saygındır ve değerlidir” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin