Siyaset
Giriş Tarihi : 09-05-2015 18:21   Güncelleme : 13-05-2015 10:56

MAVİŞ DOSTLARIYLA BULUŞTU

AK Parti Milletvekili Adayı Nazım Maviş Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranaz Uygulama Oteli'nde gerçekleştirdiği basın kahvaltısında dostlarıyla ve basınla buluştu

MAVİŞ DOSTLARIYLA BULUŞTU

Genar Araştırma Danışmanlık Şirketi Sahibi Mustafa Şen yapmış olduğu basın açıklamasında "Maviş’in dostları ‘’Nazım Maviş, aldığı eğitim, sahip olduğu bilgi-birikim ve ufkuyla TBMM’de yer almalı. Nazım arkadaşımız Mecliste olursa Sinop’a hizmet etmenin yanı sıra Türk siyaseti için de kazanç olacaktır.

 İstanbul, Ankara, Samsun gibi illerde yaşayan ‘’Nazım Maviş’in Dostları’’ maksatlarının Nazım beye destek olmak olduğunu bu vesileyle, önceki gün gerçekleşen silahlı saldırıdan dolayı üzüntülerini dile getirdiler. Ayrıca ’’ Saldırıda herhangi bir yaralanmanın olmaması teselli kaynağımız oldu’’ ifadesinde bulundular.

Dostlarının kendisini destekleyen konuşmalarını dinleyen Maviş Nazım Maviş, duygulu anlar yaşadı ve konuşma sırasında gözyaşlarına hakim olamayarak bütün dostlarına teşekkür etti.

Toplantıda konuşan Nazım Maviş Sinop’ta düzenlediği mahalle toplantısı sırasında silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili sorulan soruları da cevapladı.

Maviş, "İşin ideolojik bir tarafı var ama işin örgütlü bir tarafı olduğunu düşünmüyoruz. Gerçekten bizim için duygulu bir an, burada bulunan bütün arkadaşlarımızla yüreklerimizi aynı yöne yönelttik ve hep Türkiye için mücadele peşinde olduk. Daha iyi bir Türkiye, daha yaşanabilir bir Türkiye olsun, daha adil bir dünya olsun diye mücadele ettik. Her ne kadar Sinop'un bütününü yaralayan bir hadise ile muhatap olsak ta, umudumuz, kararlılığımız ve azmimiz hiçbir biçimde azalmadan devam ediyor.

Dün dostlarımızla birlikte Sinop sokaklarında Sakarya Caddesi'ndeydik, hemen hemen sıktığımız her el bizden özür diledi, özür dilemesi için kendileri ile ilgili herhangi bir durum olmamasına rağmen. Bu bizim insanımızın güzelliğini, kalitesini gösteriyor. Ancak şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim. Eğer mutlu insanların şehri Sinop'ta birileri şehrin göbeğinde silahını insanların üstüne doğrultup yürüyebiliyorsa, buradan şöyle bir muhasebeye de ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Birileri Sinop sokaklarında siyasi nezaket ölçülerini aşacak şekilde başka parti mensuplarını, yani bizleri tahkir eden, hakaret eden ifadeler kullanarak muhalefet yapmaya, siyaset yapmaya çalışırsa, bu tür saldırıların psikolojik zeminini hazırlamış demektir. Bütün siyasi parti mensuplarımızın bu güne kadar yürüttükleri bu düzeyli rekabetin bundan sonra da devam edeceğinden kuşku duymuyorum. Vatandaşlarımızı da bu konuda birbirimize karşı toleranslı ve anlayışlı olmaya davet ediyorum. Hepimiz bu ülke için çalışıyoruz, kimsenin kimseyi töhmet altında, tahkir etmeye hakkı olmadığını düşünüyorum. Bu tahkir politikaları, bu hakaret içeren politik muhalefet ne yazık ki bu tür olayların zeminine fırsat verebilir, bunda da siyasetçilerimizin kaçınması gerekmektedir. Saldırının herhangi bir siyasi parti ya da organik yapı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Ancak bu saldırıyı yapan arkadaşımızın sosyal paylaşım hesabına baktığımızda, partimize, hükümetimize, Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza sürekli hakaret içeren paylaşımlar olduğunu görüyoruz. Dolayısı ile işin ideolojik bir tarafı var ama işin örgütlü bir tarafı olduğunu düşünmüyoruz. Sinop'ta bu tür provokasyonlar yapabilecek serseri kimlikli, kişilikli kişilerin bu tür provokasyonlara gelebileceği zemini oluşturmamamız lazım. Bu ilde birileri bu ortamı oluşturursa serserilerin harekete geçip bu tür işler yapabilirler. Bizi bu olaydan sonra CHP ve MHP milletvekili adayları arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmişlerdir. Dolayısı ile siyasi partiler arasında bir nezaket problemi yok" dedi.

Ayrıca Maviş bu gibi provokasyonların kendilerini yıldırmayacağını belirterek çalışmalara tam gaz devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Düzenlenen kahvaltıya AK Parti İl Başkanı Ali Çöpçü, Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, Genar araştırma danışmanlık şirketi ve Cihannüma Derneği Gen. Başkanı Mustafa Şen, Milletvekili Adayı Nazım Maviş'in Ankara, Samsun, Hatay gibi illerde yaşayan dostlarının yanı sıra parti teşkilatı ve basın mensupları katıldı.

hakan akbaşhakan akbaş