Siyaset
Giriş Tarihi : 05-07-2020 19:48   Güncelleme : 06-07-2020 11:49

Maviş, Gerze'de Sahil Dolgu Çalışmalarını İnceledi

İlçemiz Alaattin Şahin Caddesi Deniz Sahilinde Yapılan Dolgu ve Mahmuz Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Maviş, Gerze'de Sahil Dolgu Çalışmalarını İnceledi

Maviş’e Gerze mesaisinde Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öz, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Doruk ve Ceren Erdoğan Aşıcı eşlik etti.

Alaattin Şahin Caddesi altında devam eden sahil dolgusu, T’ler ve mahmuz çalışmalarını yerinde inceleyen Maviş, “Belirlenen alanda halk arasında T olarak nitelendirilen 7 dalgakıran ve buna bağlı olarak 2 tane de mahmuz yapıyoruz. Bu çalışmaların ardından buralarda oluşacak kumsal sayesinde Gerzeliler buralarda gönül rahatlığıyla denize girebilecek.” dedi.

Çalışmalarla ilgili taşeron firmanın yetkilisinden bilgi alan ve akabinde konuyla alakalı olarak gazetemize bilgi aktaran Maviş, deniz feneri ile eski mezbaa’nın oraya kadar olan mesafede 7 T, 2 mahmuz olacağını kaydederek buralarda yapılacak sahil dolgusuyla da Gerze’nin denize girme ve yürüyüş alanlarına kavuşmuş olacağını belirtti.

Yaklaşık kıyıdan 50-60 metre mesafede dolguların yapılacağını buralarda oluşacak kumlarla birlikte Gerze’nin aynı Yakakent’teki gibi kumsala, denize girme alanlarına sahip olacağını söyleyerek, “Gerze ilçemiz Sinop’un en gözde ilçelerinden birisi. Bu anlamda Köşk Caddemizde Arnavut Kaldırımı taşı döşemesi yapılmakta sosyal yaşam alanları oluşturulmakta.” ifadelerini kullandı.

Zeytinlik diye tabir edilen noktada Millet Bahçesi oluşturulacağını ve yüklenici firmanın çalışmalarını 6 ayda biteceğini belirterek, bu çalışmaların sonunda Gerze’nin bambaşka bir çehreye kavuşacağını kaydetti.

Bu alanda yapılan sahil dolgularının altyapı çalışmalarının Cumhurbaşkanımızın desteği ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bütçesiyle yapıldığını belirten Maviş, Biz Gerze’nin güzel bir kumsala sahip olmasını, Gerzeli vatandaşların da daha güvenli ve daha temiz bir plajda vakit geçirmesini istiyoruz.

Gerze’ye güzel bir kumsal plaj insanların burada da denize girmesini sağlayacağız.

Burası tamamlandığında, Gerzeli vatandaşlarımız yanı sıra civar il ve ilçelerden vatandaşlar denize girmek için Gerze’ye gelecekler. Buradaki çalışma tamamlandığında vatandaşlarımız akşamları oluşturulan yürüyüş yolu sayesinde bu alanda gezinti yapabilecekler.” ifadelerini kullandı.

Sahil dolgusunu yapan müteahhit firma yetkilisi çalışmaların ne zaman sona ereceği konusunda “Sıkı çalışırsak, imkanlar müsaade ederse, deniz müsaade ederse ve malzememizde yeterse 5 - 6 ayda bu çalışma biter.” sözlerine istinaden Milletvekili Nazım Maviş, “Bir sonra ki yaz eğer bir mani çıkmazsa vatandaşlar burada denize girebilecekler, gezebilecek ve dinlenebilecekler, muhteşem bir güzellik olacak. Gerze zaten güzel bir ilçe burada yapılacak düzenlemeyle birlikte güzelliği daha da su yüzüne çıkacak.

Malumunuz, Alaattin Şahin Caddesindeki bu tadilat çalışmasını bütünleyecek başka bir çalışmamız daha var. Oda bu çalışmaya ayrı bir değer katacak Tarihi Zeytinlik Parkının Millet Bahçesine dönüştürülmesi projesi.

Belediye Başkanımızın Tarihi Zeytinlik Parkında yapacağı Millet Bahçesiyle birlikte çarşıdan vatandaşlarımız yürüyerek bu kıyıya kadar gelecek. İsterseler buradaki tahmini bir km alanda gezecekler, dinlenecekler ve denize girebilecekler isterseler Alaattin Şahin Caddesi üzerinde de rekreasyon çalışması yapılacak yürüyüş yolu, bisiklet yolu, kenar aydınlatmalarıyla birlikte muhteşem bir alan ortaya çıkmış olacak.

Bu projede kıyı çalışmasını Ulaştırma Bakanlığımız yapıyor. Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi Projemiz Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından Gerze’ye kazandırılıyor.

Buralarla ilgili ödenek ve kaynaklarının tahsisi belediyemize yapıldı. Zeytinlik parkı Millet Bahçesi Alaattin Şahin Caddesi’nde yapılan kıyı takibatı T’ ler ve mahmuzlarla beraber muhteşem bir güzellik Gerze’ye kazandırılmış olacak.ifadelerini kullandı.

hakan akbaşhakan akbaş