Siyaset
Giriş Tarihi : 24-01-2019 18:14   Güncelleme : 25-01-2019 11:10

Maviş Gerze’de seçim startını verdi

Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş: “Gerze’de yaptığımız anket çalışmalarımıza göre 31 Mart akşamı ipi göğüsleyeceğiz”

Maviş Gerze’de seçim startını verdi

Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Gerze’de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak İlçe Teşkilat Binasına gelen Maviş’i, İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir ve Belediye Başkan Adayı Cevat Şensoy ile birlikte partililer karşıladı.

Parti binasında yerel seçim süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Maviş, “1 Nisan sabahında Gerze’ yeni bir güne yeni bir sayfa açarak uyanacak” dedi.

“En önemli, en kıymetli seçim Gerze’de”
Gerze’de yerel seçim sürecinin hayırlı geçmesi temennisi ile sözlerine başlayan Maviş, “Benim açımdan 9 tane ilçenin arasında en önemli, en kıymetli seçim Gerze’de yapılacak. Çünkü şuana kadar yaptığımız bütün anketler, analizler bu seçimde Ak Parti’nin Gerze Belediye Başkanlığını alma konusunda en iyi ve şanslı pozisyonda olduğunu bize gösteriyor. Hatta bizim aldığımız bilgilerde CHP’nin yaptığı anketlerde de Ak Parti’nin önde olduğunu öğrendik. Hamdolsun Gerze’de ipi göğüsleyecek noktada gözüküyor” dedi.

“Cevat Hocamızı Allah'ın izniyle 1 Nisan sabahında tebrik edeceğiz”
“Öğretmen olması sebebiyle geniş bir çevresi olan Cevat Şensoy hocamız inşallah Gerze’de başarılı bir sonuç elde edecek” diyen Maviş, “Cevat hocamız, öğretmenliğin vermiş olduğu bilgi, birikim ve yeteneklerle belediye başkanlığını layıkıyla yapacağına canı gönülden inanıyoruz. Toplumun her kesimiyle irtibat halinde olan, ideolojik yaklaşım içinde olmayan ve Gerze’de sevilen Cevat Şensoy hocamızı inşallah 1 Nisan sabahında tebrik etmek için buluşacağız” şeklinde konuştu.

“Gerze’de 2 defa anket yaptık. Avantajlı durumdayız”
Gerze’de Ak Parti Genel Merkezi tarafından 2 kere anket yapıldığını söyleyen Maviş, anketlerde hem Ak Parti ile CHP arasındaki oy oranlarını hem de aday adayları arasındaki durumu ölçmeye çalıştıklarını ifade etti. Elde edilen sonuçlarda Ak Parti ile CHP arasındaki oy oranları karşılaştırıldığında Gerze’de avantajlı durumda olduklarını belirten Maviş, “24 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin Gerze merkezde aldığı oy CHP’den 1800 oy daha fazla. 24 Haziran seçimlerinden bugüne kadar 600 civarında yeni seçmen büyük şehirlerden göç ederek Gerze’de ikamet etmeye başladı. Tersine göç eden vatandaşlarımızın bir çoğunu genelde AK Partili, muhafazakar ve milliyetçi bir çizgide olan vatandaşlarımız oluşturuyor. Bu yeni gelen seçmenlerimizle katlanacak olan oylarımızı rehavete kapılmadan 31 Mart akşamına kadar kapı kapı gezerek muhafaza edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Gerze, Sinop’un giriş kapısı, parlayan yıldızı”
Maviş konuşmasının devamında ise şu sözlere yer verdi; “Sinop’u gezmek görmek isteyen insanımız önce Gerze’den geçmek zorunda. Bu sebeple Gerze çok stratejik bir noktada olan ilçemiz. Karadeniz’den veya batı yönünden gelen vatandaşlar önce Gerze’yi gezip görüyorlar. Hatta Gerze’nin güzelliğiyle tatmin olup Sinop’u gezmeden dönen insanlarımız var. Gerze bu nedenle Sinop’un parlayan yıldızı. Bu güzelim Gerze, artan nüfusu ve hızla büyüyen potansiyeli ile birlikte iktidarla yerel yönetimi buluşturup daha güçlü hizmet almaya muhtaç. Çift kanatlı olmayınca kuşta uçamıyor, uçakta havalanamıyor. Gerze’ye uçmaya hazırlanıyor ama kanatlarından biri noksan. Doğalgaz çalışmalarımızı da tamamladığımızdan şehrin girişindeki nüfus tabelasındaki rakam her geçen gün tersine göç ile artacak. Kış aylarında eski yoldan Gerze’den Samsun’a gitmek 3 saatten fazla sürüyordu. Şimdi canımız sıkılınca konforlu şekilde gezmeye gidiyoruz”

“Gerze’nin içme suyunu biz getiriyoruz”
Gerze’ye Erfelek üzerinden gelen yeni içme suyu isale hattının hükümetin gücüyle yapıldığını söyleyen Maviş, “Gerze’de hayata geçecek olan daha birçok projemiz var. 5 Milyon TL’lik dalgakıran yatırımında çalışmalar başladı. Yapılacak olan ‘T’ler ile birlikte Gerze’nin sahili muhteşem hale gelecek. Yakakent’teki gibi ‘T’lerle oluşan kumsal Gerze’de de Alaattin Şahin Caddesi sahili boyunca oluşacak ve turizm alanında büyük katma değer sağlayacak. Yine Orman İşletme Şefliğini müdürlüğe çevirerek ekonomik anlamda büyüme sağlandı. Kocaman bir kampüs içinde yeni müdürlük binamız da hızla yükseliyor. Jandarma Karakolu binamızın inşaatı da keza aynı şekilde tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Ocağı Binamızın yıkım çalışması tamamlanarak yeni kompleks binamızın temeli atıldı” dedi.

“Yatırım getireceğiz ama yer tahsisi yapılamıyor”

“Hedefimiz yapamadığımız çalışmalarımız. Gerze’ye acil bir şekilde devlet öğrenci yurdu gerekiyor. Gençlik merkezimizi yapamadık. 2 senedir bir türlü yer tahsisi yapılmıyor. 3 senedir yurt için yer tahsisi yapılamadı. Neden yer tahsisi yapılmadığını da açıklamaya gerek yok bunları biliyorsunuz. Bütün bu yapılanları katlayarak sürdürmek için var gücümüzle çalışacak ve Gerze Belediyesi’ni Ak Parti Belediyeciliği ile tanıştıracağız” dedi.

İlçe teşkilat binasında yapılan toplantının ardından Maviş, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’yı makamında ziyaret etti. Ardından Merkez Camide öğle namazı sonrası cemaatle bir araya gelen heyet ziyaretlerine esnaf Odaları, ziraat odası ve siyasi parti başkanlıklarıyla devam etti.

Vekil Maviş, son olarak Gerze Belediye Spor lokalinde kulüp yönetimiyle bir araya geldi. Burada ilçe stadı müjdesini yönetime veren Maviş’e ve Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun’a, Kulüp Başkanı Uğur Sağır tarafından Gerze Belediye Spor Forması hediye edildi.

          

Seda ŞengülSeda Şengül