Siyaset
Giriş Tarihi : 25-04-2016 06:01   Güncelleme : 23-09-2016 17:52

Maviş Gerzelilere Müjdeyi Verdi

MAVİŞ MÜJDELEDİ: "GERZE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNE KAVUŞUYOR"

Maviş Gerzelilere Müjdeyi Verdi
 Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş Gerze Orman İşletme Şefliğinin, Orman İşletme Müdürlüğüne dönüştürülmesi ile ilgili müjdeyi verdi.

Gerzenin Sesi Gazetesi olarak Sayın Sinop Milletvekilimiz Nazım Maviş'i TBMM'de bulunan çalışma odasında ziyaret ederek, Gerze İlçemize açılması planlanan Orman İşletme Müdürlüğü'nde gelinen aşamaları konuştuk.

Nazım maviş, 1991 yılından bu yana adeta yılan hikayesine dönen konu ile ilgili olarak ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydederek yaklaşık 25 yıldan bu yana sürümceme de bırakılan mevzuyu bakanlar kuruluna kadar taşıdıklarını, cumhurbaşkanının imzasının ardından ise 15 gün içerisinde Gerze Orman İşletme Müdürlüğünün resmen aktif hale dönüşeceğini belirtti.

Açılacak olan İşletme Müdürlüğünün Gerze ve Dikmen ilçelerine sosyal ve ekonomik olarak büyük katkılarının olacağını ifade eden Maviş, her yıl yaklaşık olarak ilçeye 8-10 milyon TL'lik bir para girişinin olacağını, her şeyden önemlisi de burada ciddi anlamda istihdamın sağlanacağını sözlerine ekledi.

96 açılış yıl dönümünde TBMM'de Gerzelilere bir müjde veren Nazım Maviş, gerçekleştirilecek yeni projeyi Gazetemiz aracılığı ile kamuoyu ile paylaştı.



Gerze Oman İşletme Şefliği'nin, Orman İşletme Müdürlüğü'ne dönüştürülmesi müjdesini gazetemiz aracılığı ile paylaşan Maviş, "91 yılından bu güne Gerze talihsiz bir tablo ile karşı karşıya kalmış, hatta Orman İşletme Müdürlüğü olarak tabela asılmasına rağmen; geçmişteki istikrarsız hükümetler dönemi ve sık değişen hükümetler nedeniyle tabelası asılan müdürlük üzerinden plastiği dahi çıkartılmadan tekrar duvardan indirilmiş.

Biz ne zaman Gerze'ye gitsek bize gelen temel taleplerden bir tanesi bu müdürlük talebiydi. Bugün Gerzelilere şu müjdeyi vermek istiyorum bu karar yapılan incelemelerin ve araştırmaların sonunda Sayın Orman Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroglu beyin talebiyle bakanlar kuruluna sunuldu. Böylelikle ilk ve en önemli adım atılmış oldu ve ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla resmi gazetede yayınlanacaktır. Gerzemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Gerze Bunu Hak Ediyor

Orman İşletme Müdürlüğünün İlçemize kurulma aşamasından söz eden Maviş, "Sinop bir orman kenti. 471 köyümüzün 460 tanesi de orman köyü. Gerze yıllardır şeflikten müdürlüğe geçmek için girişimde bulunmuş ancak, 25 yıldan bu yana Gerze'nin gündeminde olan bu konu bir çözüme ulaştırılamamış. Bu talebe sessiz kalmayan hükümetimiz tarafından Gerze Orman İşletme Şefliği'mizin, Müdürlüğe dönüştürülmesi için bir analiz yapıldı. Gerze'de bu analiz neticesinde; şefliğin müdürlük olabilmesi için yeter puan sayısı var. Gerze bunu çoktan hak etmiş bir ilçe. Asgari olması gereken bu puanın çok üzerinde bir sonuç çıkması büyük bir önem arz ediyor" şeklinde konuştu.

İşletme Müdürlüğü İlçemize Ne Tür Faydalar Sağlayacak

Orman İşletme Müdürlüğü'nün ilçemize sağlayacağı katkılara değinen Nazım Maviş,"Bugün Sinop'ta 180 bin genel alanın içerisinde 98 bin hektarlık alan ormanlık. Yıllık 250 bin metreküp orman üretimimiz var. 250 hektarlık alanda ağaçlandırma yapılıyor. 500 hektarlık alanda toprak muhafaza çalışması mevcut. 800 hektarlık alanda bakım çalışmasının yanı sıra, 1 milyon fidan üretiliyor ilimizde. Gerze Orman Müdürlüğü kurulduktan sonra, neredeyse bu faaliyetlerin yarısı Gerze Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içinde yapılacak. 90.360 KM'lik  genel alanın içinde; 53000 metre orman alanı olacak, 120 bin metreküp toplam üretim yapılacak, 150 hektar alanda ağaçlandırma, 400 hektarlık alanda toprak muhafaza çalışması yapılacak, 250 hektarlık alanda ağaçlandırma çalışması yapılıyor. 500 hektarlık alanda koruma çalışması Gerze sınırları içinde olurken, diğer çalışmalar ise Sinop'un sınırları içinde yapılacak. Bu verilere bakıldığında Gerze Orman İşletme Müdürlüğü geç kalmış bir projedir. Dikmen'de ise Gerze İşletme Müdürlüğü kurulduğunda, altı şeflik oluşacak ve bundan sonra Dikmen'deki vatandaşımız Sinop'a gitmeyecek, aksine Dikmenliler kendisine komşu olan Gerze'de sorunlarını çözebilecek. Orman İşletme Müdürlükleri döner sermaye usulü çalışır. Buranın yıllık işlem hacmi yaklaşık 8-10 Milyon TL civarında. Bizler bu işletme müdürlüğü sayesinden parayı Gerze'ye kazandırmış olacağız.

İşletme Müdürlüğü Gerze'yi Kalkındıracak

Konuşmasında Orman İşletme Müdürlüğü'nün Gerze için büyük bir kazanç sağlayacağını dile getiren Maviş sözlerini şöyle sürdürdü: "Burası açılır açılmaz en az 15 memur daha alınacak ve Gerze'de yeni yeni istihdam açılacak. Ayrıca bununla birlikte yerinden etkili yönetim sayesinde 61 köy ile birlikte Gerze ve Dikmen bu imkanlardan yararlanacak. Bu imkanlardan yararlanacak kişi sayısı ise 34.804 orman köylüsü olacak. Öte yandan etkin ve verimli yönetim olacak, öncelikle memur ardından işçi alımı yapılacak. Gerze İşletme Müdürlüğü olduğunda buraya her türlü işkur alımı da yapılacak. Gerze'nin esnafına ve Gerze'de ticaret yapa herkes kazanacak. İhaleler Gerze'de yapılacak ve Gerze'ye çok büyük katkılar sağlayacak. Gerze ilçe teşkilatı bu güne kadar hep birinci öncelikli olarak bana geldi. Bizim birinci sorunumuz bu dediler ve Allah bize bunu nasip etti ve bu yatırımı Gerze’ye açıyoruz.

3 Adet İşletme Şefliği de  Dikmen İlçemizde

Açılacak Orman İşletme Müdürlüğü'nün Gerze'nin yanı sıra Dikmen İlçesi içinde büyük bir kazanım olduğunu dile getiren Maviş, " Dikmen'de açılacak 3 şeflik ise Gerze ilçemizde olacak. Bu Dikmen için de ciddi bir kazanım olacak. Dikmen için istihdam alanları oluşacak. Dikmen'de üretilen orman mamulleri değer kazanacak. Dikmen bize hükümetimize en ciddi desteği sağlayan bir ilçemiz, en çok gittiğim ilçelerden biri de Dikmen.  

Dikmen İlçesine Yatırım ve Hizmetler Konusunda Mesajlar Verdi

Son ziyaretimde de Dikmen kaymakamı ve ilçe teşkilatımız bize sorunları ve ihtiyaçları ile ilgili taleplerini ilettiler. Bu konuda iki tane talep var. İlçemize Halk Bankası tarafından bir bankamatik kurulmasını istiyorlar. Biz bu talebi başta Genel Müdür, Bölge Müdürü olmak üzere yetkili mercilere de ilettik, ayrıca Dikmen ilçemizde bir banka şubesinin açılması konusunda dönüşler bekliyoruz... Öte taraftan mevcut yolumuzu üst düzeyde tamamladık. Dikmen'le Durağan arasındaki yolu da tamamlayacağız. İleriki günlerde Sağlık ocağının ihya edilmesi noktasında girişimlerimiz olacak." ifadelerini kullandı

 

hakan akbaşhakan akbaş