Siyaset
Giriş Tarihi : 05-10-2021 19:25   Güncelleme : 08-10-2021 15:05

Maviş, “İşiniz Gücünüz Yalan, İftira!”

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, TBMM’de AK Parti grubu adına konuşma yaptı

Maviş, “İşiniz Gücünüz Yalan, İftira!”

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, TBMM’de AK Parti grubu adına konuşma yaptı. Maviş, 625 bin öğrencinin KYK’ye başvurduğunu, bunların %90’a yakınının yurtlara yerleştirildiğini belirtti.

Maviş, konuşmasının devamında, “Memleketlerinden çıkıp gurbete gelen, yurt ihtiyacı olan her bir öğrenciyi bizden sıcak yuva isteyen bir evladımız olarak görüyoruz. Temel hedefimiz her bir evladımızın ihtiyacını karşılayabilmektir. Bugüne kadar anne ve babaların çocuklarını gönül rahatlığı ile bırakabilecekleri yurtlar inşa ettik. Yurt talebine yanıt verilmeyen tek bir öğrencimiz kalmayıncaya kadar da çalışmaya devam edeceğiz.  

Biz geçmiş hükümetlerin yaptığı gibi öğrencilerin balık istifi misali tıkıştırıldığı yurtlar inşa ederek bu konuyu çok daha kaba bir yaklaşımla çözebilirdik; elbette ki böyle yapmadık. Bugün modern, sosyal donatıların yer aldığı, otel konforunda yurtlarda öğrencilerimizi misafir ediyoruz.

Bir kere daha buradan gururla söylüyorum, beceriksiz iktidarlardan devraldığımız Türkiye’yi biz imar ettik, biz inşa ettik. Yurt sayımızı 190’dan 778’e çıkardık. Yatak sayımızı 182 bin 258’ den 729 bin 931’ e çıkardık. Onun için bir kere daha gururla söylüyoruz hiçte gocunmadan; başvuran öğrencilerimizin %90’ına yakınını yurtlarımıza yerleştiriyoruz. Şu anda yeni yapılacak yurtlarımızla beraber 110 bin ilave yatak kapasitemizle neredeyse yurtlarımızda barındırdığımız öğrencilerimizin sayısı 1 milyon olacak.

Avrupa’daki bazı ülkelerden size rakamlar vereyim: İspanya 91 bin, Almanya 291 bin, Fransa 365 bin, İngiltere 550 bin, Hollanda 113 bin öğrenci barındırıyor.

Türkiye sadece 729 bin öğrenci Kamu Yurtlarında; özel ve üniversite yurtlarıyla birlikte 1 milyon öğrenci barınıyor.

Biz bütün bunları yaparken, burada öyle tablolarla karşı karşıya kalıyoruz ki matematik hatası yapmıyoruz. 4 bin öğrenci sadece örgün eğitim; bunların kendi evinde kalanı, başka tercihte bulunanı var. 625 bin öğrenci KYK’ye başvurmuş ve başvuran bu öğrencilerin yaklaşık %90’ını yerleştiriyoruz.”

Biz bütün bunları yaparken siz ne yaptınız?

“Siz Eskişehir’de Yunus Emre Yurdu’nun yapımını durdurdunuz, Muğla’da Belediye Başkanınız 4 bin kapasiteli yurdun 2 yıldır foseptiğini bağlamıyor, Beşiktaş’ta 65 bin Abdi İpekçi Yurdu’nun yapımını Belediye Başkanınız engelledi. ODTÜ Yurduna Çankaya Belediye’niz mühür vurdu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bizim temelini attığımız, inşaatına başladığımız Küçükçekmece ve Bağcılar’daki yurtları 2 buçuk yıldır çürümeye terk ettiniz.

Hani yurt sorununu Genel Başkanı Yardımcınız 1 yılda çözeceğim diyordu ya dönsün de İstanbul Belediyesine baksın, Muğla Belediyesine baksın. Buradan yalanla, iftiralarla AK Partiyi karalayamazsınız, işiniz gücünüz yalan, iftira, merak etmeyin biz yapacağız hem de size rağmen yapacağız” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin