Siyaset
Giriş Tarihi : 02-06-2015 18:30   Güncelleme : 02-06-2015 18:29

Maviş: “Kılıçdaroğlu, CHP'lileri ve Anti Nükleercileri Aldatıyor“

AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sinop'a nükleer santral kurdurmayacağız" sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Maviş: “Kılıçdaroğlu, CHP'lileri ve Anti Nükleercileri Aldatıyor“

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1 Haziran Pazartesi günü Sinop mitinginde yaptığı konuşmada söylediği "Sinop'a nükleer santral kurdurmayacağız" sözleriyle ilgili açıklama yaptı. "Kemal Kılıçdaroğlu, nükleer santraller konusunda CHP tabanını ve nükleer karşıtlarını aldatıyor" diyen AK Partili Nazım Maviş, santrallerle ilgili Kılıçdaroğlu'nun önceki beyanatlarında ve 2015 seçim beyannamesinde CHP'nin nükleer santrale kesinlikle karşı olmadıklarına dair ifadelerin yer aldığını açıkladı.

CHP SEÇİM BEYANNAMESİ: "NÜKLEERE KARŞI DEĞİLİZ"

CHP Genel Başkanının Sinop mitinde, "Nükleer santral kurdurmayacağız" sözleriyle kendisinin bile inanmadığı basit bir şov yaptığını söyleyen AK PartiSinop Milletvekili Adayı ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş'in açıklaması şöyle: "Oysa CHP'nin 2015 seçim beyannamesine nükleer teknolojiye kategorik olarak karşı olmadıklarını yazmışlar. Hatta daha ileri giderek şöyle demişler: 'Uzun vadede gerçekleştirilecek nükleer ve benzeri tüm enerji projelerinde, teknoloji transferinin, güvenliğin ve verimliliğin vazgeçilmez ön koşul olmasını sağlayacağız. Bu alandaki teknoloji geliştirme çalışmalarını diğer kaynaklarda olduğu gibi yakından takip edecek, ülkemizin güvenli ve verimli enerji kaynaklarının geliştirilmesinde önde gelen ülkeler arasında yer alması için çalışacağız.' Sadece bu değil, yine Kılıçdaroğlu 2011 yılında gazetecilerin nükleer santrale karşı olup olmadıklarının sorulması üzerine de 'Nükleer santrale karşı değiliz. Nükleer teknolojiyi bilmeliyiz, nükleer teknolojiden yararlanmalıyız' şeklinde verdiği bir cevap var. Görüldüğü kadarıyla CHP'nin nükleer santraller konusunda ya kafası karışık ya da bazı çevrelere şirin gözükmek için farklı konuşmalar yapıyor. Her iki durumda da Kemal Kılıçdaroğlu, kendi CHP tabanını ve anti nükleercileri aldatıyor."
AdminAdmin