Siyaset
Giriş Tarihi : 10-08-2021 18:51   Güncelleme : 11-08-2021 09:54

Maviş ve Giresun, STK ve Muhtarları Dinledi

Maviş ve Giresun köylerde muhtarlarla, ilçe merkezinde ise STK ve iş insanlarıyla toplantı yaptı, sorunları dinledi, çözümler konusunda destek verdi

Maviş ve Giresun, STK ve Muhtarları Dinledi

Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun ilçe merkezinde STK ve iş insanları ile bir araya geldi, köylerde ise muhtarları dinledi.

Yamacık köyü’ nde Akgüney, Hacıselli, Pirahmet, Yamacık, Hızarçayı, Çakallı, Bolalı, Sarımsak, Çağlayan, Tatlıcak, Sazak, Gürsökü, Abdaloğlu, Belören, Acısu ve Kirençukuru; Karlı köyü’nde Karlı, Güzelyurt, Sorkun, Kuşsökü, Yakadibi, Kabanlar, Yuvalı, Çırnık, Mahmuttırı, Türkmenlioğlu, Yaykıl, Sarnıç, Kızılcalı, Başsökü, Boyalı, Boyalıca, Akkıraç ve Sarıyer; Tokuşlar köyü’nde Tokuşlar, Şeyhli, Hıdırlı, Kahramaneli, Türkmen, Tepealtı, Altınyayla, Boyalıca ve Boyalı köylerinin muhtarlarıyla, Gerze’de ise STK temsilcileri ve iş insanlarıyla Kaban Marina’da bir araya geldi.

 Kaban Marina’da kendisine yöneltilen soru ve sorunları dinleyerek çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

İş insanı Barbaros Özer’in, Sinop Organize Sanayi Bölgesinin dolmak üzere olduğunu,  Gerze sınırları içerisinde büyük bir organize sanayi bölgesi kurmanın ekonomiye büyük katkıları olacağını belirtmesi üzerine Nazım Maviş, bu minvalde Gerze’ de Tekstil Kent oluşturmayı düşündüklerini çünkü Gerze’de yaklaşık 1500-2000 kişinin ilçe merkezindeki birçok yerde dağınık şekilde istihdam edildiğini söyledi.

Oluşturulacak tekstil kentin gerek ilçemizdeki, gerekse dışarıdan gelecek yatırımcılar için her anlamda imkânlar sunacağını, bunun da istihdamı artıracağını kaydetti.

Maviş, “biz STK’lerimiz, iş insanlarımızla birlikte yatırımcıların önünü açacak projelerin hayata geçirilmesini istiyoruz. Örneğin Gerze ilçemize, 2019 yılından bu yana yaklaşık 2- 3 bin vatandaşımız yerleşti.  Bundan dolayı buralarda talebe göre yatırımların yapılması adına sizlerde bizlere katkı sunun, bizi bu nokta da yönlendirin” dedi.

Müteahhit olan ve aynı zamanda toplantıya ev sahipliği yapan Ramazan Kaban’ın Gerze merkezde, tarlasında veya bahçesinde işlem yaptıracak vatandaşların Tapu ve Kadastro işlerinin çok yavaş yürüdüğünü ifade etmesi üzerine misafirlerden biri buralardaki tıkanıklık ve personel yetersizliğinin giderilmesi, bilhassa İl Özel İdaresindeki tıkanıklığın aşılması noktasında vekilden destek istedi.

Nazım Maviş ise Özel İdare’deki problemin aşılması noktasında Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl’a sorunun bir an önce giderilmesi konusunda gerekli talimatını verdi. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü’nün Sinop’ta yeniden kurulması ile birlikte sıkıntıların daha da hızlı bir şekilde aşılacağını söyledi.

Yine bir yatırımcı,  “enerji projeleri (abone, proje onay vb.) ile ilgili, sorunlarımızı daha önce Sinop’ta 1  günde çözerken şimdi Samsun’da bir ayda çözemiyoruz.  Hatta müteahhitlerimiz projeleri onaylanmasına rağmen 1 ayın üzerinde bekletiliyor” diyerek şikayetini dile getirdi.

Nazım Maviş sorunla ilgili olarak konunun takipçisi olacağını, öncelikle YEDAŞ’la iletişime geçerek sorunu çözmeye çalışacağını, olmadığı takdirde ise Bakanlıktaki ilgili mercilerle konunun çözüme kavuşturulması noktasında girişimde bulunacağını söyledi.

Gerze Devlet Hastanesi Sendika Temsilcisi olan Eyüp Dinç, anestezi uzmanı olmadığı için Gerze Devlet Hastanesi ameliyathanesinde ameliyatların yapılamadığını dile getirirken, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Tiryaki ise hayvancılık ve çiftçiliğin desteklenmesi noktasında Özel İdare tarafından çiftçilere hibe desteği istediğini belirtti.

Sorunları ve talepleri tek tek dinleyen, aynı zamanda not alan Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, yapılan görüşmenin sonunda Gerze ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Maviş, “12 dönümlük yer içinde bulunan yeni otogar ile ilgili çalışmalarımız tamamlandı. Belediyemiz sanayi alanı ile ilgili sorunları çözdü ve otogar yerinin tahsisi şuan yapıldı.  12 dönümlük alandaki 6 dönümlük yere Gerze’nin yeni otogarı yapılacak.

Gerze’de doğalgaz çalışmalarımız %98 oranında tamamlandı. Enerji Bakanımız Gerze’ye geldiğinde doğalgazda ki eksikliklerin giderilmesi noktasında Akmercan yetkililerine gereken talimatı verdi.

Alaattin Şahin Caddesindeki ‘T’lerin yapımı hızlı bir şekilde ilerliyor. Burada kıyı tahkimatı yapılacak ve bu alanda yaklaşık 1 km’lik kumsal alan olacak. Yine Gerze’nin dokusuna uygun olarak Alaattin Şahin Caddesine bisiklet yolu yapılacak.

1 İmam Hatip ve 1 İlköğretim Okulu olmak üzere Gerze’ye 2 yeni eğitim kurumu kazandırılacak.

Semt Sahası, Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu projelerimiz devam ediyor.

İdemli Mesire Alanı Orman Genel Müdürlüğü’nündü. Buranın tahsisini 20 yıllığına Gerze Belediyesine verildi. İdemli’ de vatandaşlarımızın piknik yapabileceği daha güzel bir mesire alanı oldu.

Elektrik hatları yer altına alınacak Gerze’de görüntü kirliliğinin önüne geçilmiş olacak.

Eski Karayoluna ait alana ve Gerze Belediyesinin Küçük Sanayi Sitesi yapımı için bırakacağı alana yaklaşık 50-60 adet yeni dükkan yapılarak esnaf ve sanatkarlarımıza katma değer sağlanacak.

Şehir stadımızın aydınlatması tamamlandı, burası hem gençlerimizin, hem sporcularımızın, hem de  ilçe sakinlerinin kullanımına açıldı.

Orman İşletme Müdürlüğümüz, yeni jandarma binamız ve sağlık merkezimiz yapılarak halkımızın kullanımına tahsis edildi.

Tekstil Kent Projemiz uygun yer bulunduğunda yatırımcılarımızın hizmetine sunulacak.

Yaklaşık bir buçuk yıldan bu yana pandemi şartlarında ülkemizde ve dünyamızda zor bir sürecin yaşanmaktadır. Bu anlamda vatandaşlarımızı aşı yapılması noktasında teşvik etmeliyiz. Aşılamanın yükselmesiyle birlikte ülkemizin ekonomisi, istihdamı daha da gelişecek. Sizler, Gerze’yi hep birlikte yönetiyorsunuz. Eksik, kusur her yerde olabilir. Bütüne bakıldığında Gerze’de her şey güzel gidiyor. Gerze’nin büyümesine, gelişmesine katkı sunalım. Gerze için ne yapsak az” değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan toplantılara Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Ak Parti İlçe Başkanı Cumhur Kurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, İl Genel Meclis Üyeleri İzzet Karaman ve Ahmet Burma, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öz ve çok sayıda siyasi erk katıldı.

AdminAdmin