Siyaset
Giriş Tarihi : 15-01-2021 09:55

Maviş’in Sinop Heyetiyle Ankara Mesaisi

Nisi Göleti rekreasyon projesi, Seyit Bilal, Çeçe Sultan, Yesari Baba Türbeleri gibi bir takım tarihi yapıların onarım ve restorasyonu konular değerlendirildi

Maviş’in Sinop Heyetiyle Ankara Mesaisi

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Yazıcı’dan oluşan heyet 13 Ocak 2021 Çarşamba günü Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

AK Parti Milletvekili Nazım Maviş Ankara ziyaretleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Maviş, “ ilk görüşmemizi Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile yaptık. Sinop çevre yolu ve yapımına devam edilen ilçe bağlantı yollarıyla ilgili çalışmaları değerlendirdik.”

Ardından Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ile gerçekleşen görüşmede Nisi Göleti’nin rekreasyon projesi, Seyit Bilal, Çeçe Sultan, Yesari Baba Türbeleri gibi bir takım tarihi yapıların onarım ve restorasyonu konularının değerlendirildiğini ifade etti.

Maviş, üçüncü olarak Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile görüştüklerini belirtirken, “turizm yolları başta olmak üzere Sinop turizm ve kültürüne önemli katkı sağlayacak olan tarihi cezaevi ve surlarının restorasyonu ile Meydan Projesi ve devam eden diğer yatırımlarla ilgili önemli başlıkların gündeme geldi” dedi.

Maviş, son olarak Adalet Bakanı Sn. Abdulhamit Gül ile görüşmelerinde yeni adliye binası yapımı sürecindeki gelişmeleri değerlendirdiklerini bildirdi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sinop Yeni Adliye Binasının proje ihale sürecinin başladığını, Sinop’a yakışan bir adliye binasının süratle inşa edileceğini heyete ifade etti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ile de görüştüklerini kaydeden Maviş, ve beraberindeki heyet Özel İdarenin köy yolu çalışmaları başta olmak üzere birçok konuyu değerlendirdiklerini açıkladı.

AdminAdmin