Siyaset
Giriş Tarihi : 09-08-2016 00:52   Güncelleme : 09-08-2016 01:00

MHP İl Başkanı Çakır’dan birlik beraberlik mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop İl Başkanı Ali Çakır, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülke genelinde ve Sinop’ta vatandaşların gösterdiği birlik ve beraberliğin takdire şayan olduğunu söyledi. Çakır; “Bugün her şeyi bir kenara bırakıp bir olma, diri olma günüdür” dedi

MHP İl Başkanı Çakır’dan birlik beraberlik mesajı
 MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır, 15 Temmuz darbe girişimi ile alakalı bir açıklama yaptı.

Gerçekleştirilen girişimin alçakça bir girişim olduğunu belirten İl Başkanı Ali Çakır, Türk Milletinin birliği ve beraberliği ile bu hain saldırıyı gerçekleştirenlerin amaçlarına ulaşamadıklarını söyledi.

Çakır açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Aziz hemşehrilerim, siyaset değil, sağı, solu, ideoloji farkı olmaksızın buradaki tüm hemşehrilerimi; demokrasisine, bayrağına, vatanına,  devletine sahip çıktıkları için teşekkürlerimi sunuyor, hepinizi muhabbetle ve dua ile selamlıyorum. İçinde bulunduğumuz durum, şimdiye kadar yaşadığımız en trajedik ve alçakça yapılan bir haldir. Bu saldırı, aziz milletimizin ve kolluk kuvvetlerinin önlemesi neticesinde alçak şahıs, kurum ve kuruluşların amacına ulaşamadan son bulmuştur. Zira, bizim ne bayrağımız iner, ne minarelerde ezanımız susar. biz ki yüzyıllardır ecdatlarımızın kanları ile bu bayrağa renk veren savaşlar ettik. Biz ki insan olmak için inançlarımıza saygı duyduk ve bu millet bu yolda nice engelleri aştı. Bunun en gerçek örnekleri Dandanakan ve Malazgirt ten başlar, Balkan savaşları, Çanakkale destanı, kurtuluş savaşı ile devam eder.  Bilinmeli ki; bu zaferlerin tek ortak noktası, hep tek yürek olmak ve milletçe milli bütünlüğün oluşmasını sağlama azmi olmuştur. Yine bilinmeli ki; PKK ve uzantıları ile süre gelen ve devam eden mücadelemiz en nihayetinde de bizim galibiyetimiz ile son bulacaktır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Bu vesile ile Sinoplu hemşehrimiz şehit Bülent Yalçın, şehit Bahattin Dolma’yı rahmetle anıyoruz. 15 Temmuz ise, devletimiz ve milletimizin bertaraf ettiği, hain bir girişim olmuştur. Bu darbenin yaralarını her alanda çabuk sarıp sonucunda ise, failleri cezasını çekecektir. En kısa zamanda normalleşme sağlanacaktır. Bizim devletimiz bu yüceliktedir. Yüce Türk milleti yokluk nedir iyi bilir, yüce Türk milleti şeref nedir iyi bilir, yüce Türk milleti vatan-bayrak nedir iyi bilir ve nasıl koruyacağını da iyi bilir. Sözlerime son verirken, bu vatan uğruna canlarını vermiş aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize ve yaralananlara acil şifalar dileriz. İdeolojimiz, savunmamız ne olursa olsun, bugün her şeyi bir kenara bırakıp bir olma, diri olma günüdür. Teşekkürler Sinop, Allah yar ve yardımcımız olsun. Saygılar sunar, huzur dolu günler dilerim.”

Kaynak : Vitrinhaber

hakan akbaşhakan akbaş