Siyaset
Giriş Tarihi : 22-02-2016 22:01   Güncelleme : 22-02-2016 21:44

Mhp İl Başkanı Ceyhan Demir; Partimizde Kamplaşma İstemiyoruz!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir, MHP genel merkezi tarafından ülke genelinde 8 il ve 3 merkez ilçe teşkilatının kapatılmasına ilişkin alınan kararı değerlendirdi.

Mhp İl Başkanı Ceyhan Demir; Partimizde Kamplaşma İstemiyoruz!
 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir, MHP genel merkezi tarafından ülke genelinde 8 il ve 3 merkez ilçe teşkilatının kapatılmasına ilişkin alınan kararı değerlendirdi. Demir; “İl ve İlçe Teşkilatlarının feshedilmesini demokrasimiz ve partimiz adına uygun bulmadığımız gibi parti tabanında kamplaşma, kutuplaşma ve bölünmelere yol açmasından kaygı duymaktayız” dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) genel merkezinin olağanüstü tüzük kurultayı için büyük oranda imza vermiş olan Elazığ, Samsun, Tokat, Kırklareli, Tekirdağ, Bayburt, Gümüşhane, Çorum il, Elazığ merkez, Bayburt merkez, Gümüşhane merkez ilçe teşkilatlarını kapatma kararı alması il ve ilçe teşkilatlarının tepkisine yol açtı. Bir basın toplantısı düzenleyerek gelinen süreci değerlendiren MHP Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir, teşkilatların kapatılmasının parti tabanında bölünmelere yol açacağını söyledi. Parti Binasında basın mensupları ile bir araya gelen Ceyhan Demir, partinin ufkunu açacak belki de iktidara taşıyacak olan genel kurultay talebi karşısında İl ve İlçe Teşkilatlarının feshedilmesini büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti.
BİZLER BU ÜLKEYİ KARŞILIKSIZ SEVEN DAVASINA ÖLÜMÜNE BAĞLI İL VE İLÇE BAŞKANLARIYIZ
Konuşmasında MHP teşkilatlarının tüm mensuplarının vatan ve millet aşkı ile hareket ettiğinin vurgulayan MHP İl Başkanı Ceyhan Demir, tüm teşkilatlar olarak bundan sonra da bu şuurla hareket edeceklerini belirtti. Demir; “Milli Devlet, Güçlü İktidarla bezenmiş Milliyetçi Türkiye’nin kurulması için   besmele çekip zora talip olan, mücadelenin iman, sabır ve çileyle yoğrulması gerektiğine inanan, “zaferle değil seferle yükümlü olduklarını” bilen, “Tanrı Dağı kadar Türk, Hıra Dağı kadar Müslümanız” diyen Anadolu’nun mahzun ve mazlum ülkücüleri  olarak,  tabutluklardan başlayıp idam sehpalarına kadar uzanan bir hayata tâlip olan, gençliklerini yaşamadan en güzel yıllarını zindanlarda, hücrelerde geçiren Başta Rahmetli Başbuğumuz  Alparslan  Türkeş olmak üzere ülkü devlerinin bize bıraktığı  emaneti dünya döndükçe  güneş doğdukça koruma yüceltme ve yükseltme karar ve azmi ile bir yıl önce talip olduğumuz göreve 22 Şubat 2015 tarihinde başlamıştık.
Bizler, birilerinin müsaade ettiği kadar milliyetçilik yapmayı, egemen güçlerin izin verdikleri oranda  inançlı olmayı kabul etmeyen; kalemi, kelâmı ve selâmı Kıble’ye  dönük  olan, gönlü Türk Dünyası’nı kucaklayan, kalbi Türkiye için çarpan, inandıkları yolda dimdik yürüyen, kırılmayı göze alan, fakat hiç bir zaman bükülmeyen bu ülkeyi karşılıksız seven davasına ölümüne bağlı İl ve İlçe başkanlarıyız. Bugüne kadar  inandığımız ve kutsal saydığımız davamızın emrinde  gece gündüz demeden her türlü maddi ve manevi fedakarlıkla tüm siyasi baskılara rağmen  yılmadan yıkılmadan  kimseye eyvallah etmeden görevimizi yapmaya çalıştık. Eksikliklerimiz olmuştur, lakin kesinlikle bilerek yanlışımız olmamıştır, olmayacaktır” dedi. 
TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU İKTİDAR ALTERNATİFİ OLAN MHP’DEDİR!
Türkiye’nin içinde bulunduğu ağır şartlardan kurtulmasının ancak İktidar alternatifi olacak  güçlü bir MHP ile mümkün olduğunu savunan MHP İl Başkanı Ceyhan Demir, MHP’nin bugünkü mevcut oy oranını hak etmediğini söyledi. Demir; “1 Kasım genel seçimleri sonrasında  mensubu olmaktan gurur duyduğumuz  Partimiz, çok büyük bir oranda oy kaybederek, ağır bir yenilgiye uğramış,13 yıldan beri ülkeyi kuralsız ve sorumsuz şekilde yöneterek uçurumun kenarına getirmiş olan AKP’ye yeniden tek başına iktidar imkanı vermiş, eli kanlı PKK’nın  siyasi temsilcisi olan bir partinin gerisine düşürmüştür. Bu durum davaya gönül vermiş, partimizin her kademesinde görev yapmış ve halen yapan gönüldaşlarımızı derinden yaralamıştır.     
Ancak 47 yıllık şerefli bir maziye sahip, ömrümüzü verdiğimiz partimiz bugünkü oy oranına layık değildir diye konuştu. 

TABANIN TALEPLERİ DİKKATE ALINMALI!
Partide yaşanan oy kaybının tartışılması varsa sorunların çözümü için tabanın da kararıyla olağanüstü genel kurul talebinde bulunulduğunu söyleyen MHP İl Başkanı Ceyhan Demir, genel merkezin bu talebi dikkate almamasının teşkilatlar tarafından üzüntüyle karşılandığını belirtti. Demir; “Bu gidişatın nedenlerinin araştırılması, aksi halde ömründe  MHP dışında hiçbir partiye oy vermemiş olan bu güzel insanların sandığa dahi gitmeme düşüncelerini seslendirmeleri ve teşkilatlarımıza bir kurultayda bu sorunlar tartışılsın baskıları üzerine bizler de, İl, İlçe teşkilatları, bağlı ve yan kuruluşlarımız, kanaat önderlerimiz ve tabanımızla yaptığımız istişareler neticesinde üst kurul üyeleri olarak 2 arkadaşımız ile tüzüğümüzden kaynaklanan demokratik hakkımızı kullanarak  bir “Olağanüstü kongre “ toplanması yönünde talepte bulunduk.  
        
Türkiye genelinde Sayın Meral Akşener, Sayın Koray Aydın ve Sayın Sinan Oğan’ın topladığı imzalar hukukçular tarafından birleştirilen ve birleştirme tutanakları da noterce onaylanan toplam 544 imza MHP Genel Merkezi’mize teslim edilmiştir. Arzu edilen genel merkezimizin bizzat tüzük kurultayını toplamasıydı. Ancak genel merkezimizin bu yönde adım atmaması ve dahası mahkeme yolunu göstermesi üzerine üzülerek ve istemeyerek de olsa başka yol kalmadığından, tüzük kurultayının toplanması için Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açılmış ve yargı süreci devam etmektedir” dedi.

TEŞKİLATLARIMIZIN KAPATILMASINI DEMOKRASİ ADINA UYGUN BULMUYORUZ!
Olağan üstü genel kurul talebi sonrasında MHP genel merkezinin bazı il ve ilçe teşkilatlarını kapatma kararı almasının demokrasi adına uygun olmadığını vurgulayan İl Başkanı Ceyhan Demir, alınan kararın parti içi ayrılıklara ve kutuplaşmalara yol açabileceğini söyledi. Demir; “Partimizin ufkunu açacak, iktidara taşıyacak   bu talebimiz karşısında İl ve İlçe Teşkilatlarının feshedilmesini demokrasimiz ve partimiz adına uygun bulmadığımız gibi parti tabanında kamplaşma, kutuplaşma ve bölünmelere yol açmasından kaygı duymaktayız. Bu tür bir tasarrufun  partimizi büyütmeyeceğini aksine küçülteceğini  partililerimiz ve kamuoyuyla saygı ile paylaşırız” dedi. 

Kaynak : Vitrinhaber
hakan akbaşhakan akbaş