Siyaset
Giriş Tarihi : 16-10-2015 15:40   Güncelleme : 16-10-2015 18:34

MHP teşkilatı muhtarlar ile kahvaltıda buluştu

MHP Gerze İlçe Teşkilatı bodrum cafe de düzenlemiş olduğu kahvaltı programında muhtarlar ile bir araya geldi.

 MHP teşkilatı muhtarlar ile kahvaltıda buluştu

Düzenlenen kahvaltıya seçim çalışmaları sebebiyle ilçemizde bulunan MHP Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir, Sinop Milletvekili adayları Adem Çilek ve Leyla Bilgili'nin yanı sıra merkez ilçe başkanı Yılmaz Şanlan, Kadın Kolları Başkanı İlknur Bektaş, Gerze İlçe Teşkilat Başkanı Cemal Yıldız ve Gerze Ülkü Ocakları Başkanı Koray Dereli' de katılım sağladı.

İlk olarak İl Başkanı Ceyhan Demir söz alarak muhtarlara hitap etti. Konuşmasında Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı süreci değerlendirerek başlayan Demir, Çözüm sürecinin ülkeyi getirmiş olduğu durumun içler acısı olduğunu kaydederek, seçimde halka Anayasanın ilk 4 maddesine olan sadakatlerini anlatacaklarını ve bu bağlamda Anayasanın ilk 4 maddesinin mücadelelerini özetlediğini ifade etti.

Anayasanın ilk dört maddesinde de yer alan Cumhuriyet, Hukuk Devleti olma, Vatanın bütünlüğü ve bayrağın bağımsızlığı ilkelerini kabul eden her parti ile koalisyon kurabileceklerini dile getiren Demir, Hdp ile değil koalisyon aynı cümlede dahi isimlerinin geçmesini istemediklerinin de altını çizdi.

Buzdolabının Fişini Çekip Çözüm Sürecini Çürümeye Bırakacağız

Anayasaya olan bağlılıklarının çözüm sürecini reddetmede ki en büyük etken olduğunu söyleyen Demir, Çözüm sürecinin anayasa değişikliğini gerektirdiğini ve kendilerinin buzdolabında ki çözüm sürecinin fişini çekeceklerini ve çürümeye bırakacaklarını  belirtti.

Konuşmasında 17-25 aralık sürecine de değinen İl Başkanı Demir, 17 - 25 aralık süreci ile tuzun koktuğu noktaya geldiğini ve bu milletin yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet gibi kuramlardan kurtarılması gerektiğini ifade etti.

Sayın Cumhurbaşkanı Tarafsız Olmalı

Konuşmasında partilere seslenen İl Başkanı Demir, parti liderlerini anayasa çerçevesinde hareket etmeye ve bu bağlamda yolsuzluk ve rüşvetle mücadeleye çağırırken, cumhurbaşkanın ise tarafsızlığını yitirdiğini belirtti.

Konuşmasında erken seçimin güvenli bir ortamda olmayacağını da dile getiren Ceyhan Demir, "Biz ülkeden seçim güvenliğinin olmadığını söyledik ve dedik ki; Önce güvenliği sağlayın, sonra istediğiniz zaman seçim yaparsınız" şeklinde konuştu.

Konuşmasında son olarak Ak Parti iktidarında gerçekleşen OSLO görüşmelerine değinen İl Başkanı Demir, yapılan görüşmelerde mücadelesizlik kararının alındığını ve çözüm sürecinin temellerinin atıldığını söyleyerek, MHP olarak başından beri bu sürece karşı çıktıklarını ve hükümet yetkililerini uyardıklarının altını çizdi.

Daha sonra söz alan MHP Sinop 1. sıra Milletvekili adayı Adem Çilek ise konuşmasına kendini tanıtarak başladı.


Daha sonra MHP'nin 1 kasım seçimleri için hazırladığı seçim beyannamesine değinen Çilek, bu beyannamede üreten ekonominin ve istihdamın ön planda olduğunu, halkın daha da zenginleşen bir ekonomik pozisyona yükseleceğini belirtti.

Üretimin Ak Parti iktidarınca yanlış anlaşıldığını kaydeden Çilek, tam da seçim öncesi yerli uçak ve uçan otomobil gibi gerçekdışı projelerle halkın yıllardan beri hayalinin çalındığını, esas üreten ekonominin bu olmadığını belirtti.

MHP iktidarında yolsuzluk ve yoksullukla mücadele edileceğinin altını çizen Çilek, yolsuzlukların üzerine kokusuzca gidileceğini ve çalana hesap soracaklarını ifade ederek, işsizliği en asgari düzeye indirmek için mücadele vereceklerini kaydetti.

Terörün Kökünü Kazıyacağız

Konuşmasında çözüm sürecini eleştiren Adem Çilek, iş başına gelmeleri halinde terörün kökünü kazıyacaklarını ifade ederek,ülkenin ve milletin iradesi ile MHP'nin terörü bitirecek tek parti olduğunu belirtti.

Muhtarlara Büyük Sorumluluk Düşüyor

Konuşmasında ülkenin istikbali için muhtarlara büyük sorumluluk düştüğünü kaydeden Çilek, bu bağlamda muhtarlarla işbirliği halinde çalışmalarını yürüttüklerini ve bu kahvaltıyı organize ettiklerini aktardı.

Programda son olarak söz alan 2. sıra Milletvekili adayı Leyla Bilgili'de kendini tanıtarak sözlerine başladı.

1 Kasım seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını kaydeden Bilgili, 1 kasım seçiminin bir kurtuluş mücadelesi olduğunu ve herkesin elini vicdanına koyarak oy vermesi gerektiğini belirtti.

MHP Ülkenin teminatıdır

Konuşmasında oy vermenin büyük bir vebal olduğunu aktaran Bilgili, MHP'nin ülkenin teminatı olduğunu ve bu bağlamda mecliste HDP'den daha fazla milletvekilini MHP'nin hak ettiğinin altını çizdi.

Program daha sonra karşılıklı dilek ve temenniler ile sona erdi.


 

 

AdminAdmin