Siyaset
Giriş Tarihi : 09-04-2016 13:25   Güncelleme : 09-04-2016 13:29

MHP'den Kurultay Açıklaması

MHP'de muhaliflerin, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme partinin olağanüstü kurultaya gitmesine karar verdi.

MHP'den Kurultay Açıklaması

MHP'de mahkeme kararı sonrası çıkan kurultay kararı Sinop İl Başkanlığınca memnuniyetle karşılandı. Parti içi muhalefetin bir süredir beklediği bu mahkeme kararı dün gündeme bomba gibi düştü. Kurultay kararını daha önce yaptıkları açıklamalar ile de destekleyen MHP Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir, yaklaşık 2 ay önce yargı sürecine değinerek, MHP Genel Merkezi’nin mahkeme yolunu göstermesi üzerine başka yol kalmadığından, tüzük kurultayının toplanması için Ankara 12.Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açıldığını ve yargı sürecinin devam ettiğini söylemişti.

Demir; ‘Bize Yakışan Bir Şekilde Genel Başkan Değişimini Gerçekleştireceğiz’
Bu karar, kurultay isteğini dile getiren ve Meral Akşener’e destek olacağı kamuoyu tarafından da önceden bilinen MHP’nin Sinop cephesinde de büyük sevinçle karşılandı. Mahkemenin kurultay kararı sonrasında bir açıklama yapan MHP Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir, kendilerinin de bu mahkemeyi takip etmek üzere Ankara’da bulunduklarını, kurultay kararını büyük bir mutlulukla karşıladıklarını söyledi. Kararı ‘hayırlı olsun’ dileği ile gazetemizle paylaşan Ceyhan Demir, şu açıklamalarda bulundu; “Heyecanlıyız. 2 aydır mahkeme kararı ne olacak diye bekliyorduk, çok şükür bugün beklediğimiz bu karar neticelendi. Mahkeme net bir şekilde, hiç tereddüde düşmeden kurultay kararını verdi. Bu bir tüzük kurultayı niteliğinde olacak. Bu gelişme ile umutlarımız arttı, beklentilerimiz arttı, heyecanımız daha da arttı. İnşallah bize yakışan bir şekilde Genel Başkan değişimini gerçekleştireceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun.”

AdminAdmin