Siyaset
Giriş Tarihi : 30-03-2017 21:43   Güncelleme : 04-04-2017 13:02

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Gerze MYO'da Konuştu

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Gerze Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerle ve öğretim üyeleriyle buluşan Yılmaz, daha sonra Hüseyin Yüksek tarafından Gerze MYO’ya bağışlanan otobüsün açılışını yaptı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Gerze MYO'da Konuştu

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Gerze’ye geldi. Gerze Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerle ve öğretim üyeleriyle buluşan Yılmaz, daha sonra Hüseyin Yüksek tarafından Gerze MYO’ya bağışlanan otobüsün açılışını yaptı.

 

Bakan Yılmaz, eğitimin tüm milletin ortak önceliğini olduğunu söylerken, “Milli gelirimizin yüzde 5,8’ini eğitime ayırıyoruz. Bu, OECD ülkelerinde yüzde 5,3. 2011’de 11 milyar liralık bütçe eğitime ayrılmışken, şu anda eğitime ayırdığımız bütçe 122 milyar lira” dedi.

 

 

“Sinop daha şanslı”

İkili eğitim sisteminin kaldırılacağını söyleyen Yılmaz, “5. sınıf artık İngilizce hazırlık sınıfı olacak. Yabancı dili olan bir eğitim sistemine kavuşacağız” dedi. Eğitime ayrılan kaynaklarla yeni okullar yaptıklarını belirten Bakan, “eskiden bir sınıfta 70 öğrenci vardı. Bir öğretmen sınıftaki bir öğrencisine bir dakika dahi ayıramıyorsa kaliteli eğitim olmaz. Biz gelmeden önce ortalama bir sınıftaki öğrenci sayısı 35’ti. Bu sayıyı 25’e düşürdük. Sinop bu konuda daha şanslı. Sinop’ta bir sınıfta okuyan öğrenci ortalaması 17. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını da 30’lardayken 20’lere düştü. Sinop bu konuda da çok şanslı. Ortaokulda her öğretmene 14 öğrenci, lisedeki her öğretmene de 10 öğrenci düşüyor” şeklinde konuştu.

 

 

“Üniversite verilen eğitimin kalitesini artıracağız”

Ak Parti döneminden önce 76 üniversite olduğunu vurgulayan Bakan, şu andaki üniversite sayısının 183 olduğunu hatırlattı. “2002 yılında yüz öğrenciden 14’ü üniversiteye gidebiliyorken, şimdi bu sayı 40’a ulaştı. Üniversitede verilen eğitimin kalitesini artırmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde üniversitelerde ihtisaslaşmaya da önem vereceğiz. Kalite kurulu oluşturacağız. İdari ve mali özerkliğe sahip olacak. Eğitimin kalitesini artırmamız lazım” şeklinde söylemde bulundu.

 

 

“Yarın bugünden daha iyi olacak”

“Türkiye’nin eğitimi bugün dünden daha iyi” diyen İsmet Yılmaz, “hiç şüpheniz olmazın. Yarın da bugünden daha iyi olacaktır. Ekonominiz kaçıncı sıradaysa eğitiminiz de o sıradadır. En gelişmiş ülkeler en iyi eğitimleri olanlardır” dedi.

 

Türkiye’nin zenginleştikçe ekonomisinin de büyüdüğünü söyleyen Bakan Yılmaz, “2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine girme hedefimiz var. Şu anda milli gelirimiz yıllık 850 milyar lira ve 16. Sıradayız. Satın alma gücü bakımından ise Dünya’nın 14. Ülkesiyiz. IMF’nin araştırmasına göre önümüzdeki yıllarda Fransa’yı geçeceğiz” ve salondaki dinleyicilere referandumla ilgili bilgi verdi.

 


Hüseyin Yüksek’e plaket hediye etti

Konuşmasının sonunda, Prof. Dr. Nihat Dalgın, Bakan Yılmaz’a hediye verirken, Bakan Yılmaz da eğitime verdiği destekten dolayı Hüseyin Yüksek’e plaket hediye etti.

 

Daha sonra ise Yılmaz, Yüksek tarafından Gerze MYO’ya bağışlanan okul otobüsünün açılışını yaptı.


Yüksek açıklama yaptı

Bakan Yılmaz'ın ziyareti sonrası mikrofonlarımıza konuşan Yüksek, "Gerzemizde eğitim öğretim görevi yapan bütün kurumlarımıza ve bize ihtiyaç duyulduğu anda memleketimizin büyümesi ve kalkınması için, destek ve talep görüldüğü anda memleketimizin ve genç kardeşlerimizin her daim yanında olacağız. Bu bizim memleketimize olan bir vefa borcumuzdur. Bizler bu toprağın mahsullerinden beslenerek bu hale geldik. Doğduğumuz toprakların insanlarına daha huzurlu ve mutlu bir hayat tesis etme adına gerekli yardımı her zaman vereceğiz" dedi.


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi


Erkan TaşErkan Taş