Siyaset
Giriş Tarihi : 18-05-2015 15:45   Güncelleme : 19-05-2015 15:41

Milli İttifak'tan Gazetemize Ziyaret

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin seçime ortak çatı altında girdiği Milli İttifak'ın Sinop Milletvekili Adayları gazetemizi ziyaret etti.

Milli İttifak'tan Gazetemize Ziyaret

Ziyarette Saadet Partisi Sinop Milletvekili adayı Mehmet Ali Özgür ve İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu'nun yanı sıra İlçe Başkanı Hamit Çakır'da hazır bulundu. Ziyarette seçim hakkında değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Sinop Milletvekili Adayı Mehmet Ali Özgür,  IMF'ye borç verecek kadar geliştiysek, ülkenin refah seviyesi yükseldiyse neden emekliye çift maaşı ekonomi kaldırmıyor? Asgari ücret neden açlık sınırından da aşağıda" şeklinde sorarak ülke ekonomisinin çıkmazda olduğunu ifade etti. 

Özgür konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; "Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın önemli bir sözü vardır ''Doğruya en yakın olan yanlış'' bugünkü hükümeti anlatan özetleyen bir cümle. Sivil toplum kuruluşlarını, diğer siyasi partileri, resmi kurumları ziyaret ediyoruz buradaki dostlarımız arkadaşlarımızdan olumlu geri dönüşler alıyoruz. Geçmiş dönemde Milli Gençlik hareketinde olan Anadolu Gençlik Hareketinde olan dostlarımızla karşılaşıyoruz ilgilerinin devam ettiğini anlıyoruz. 

 

Hükümetin son 13 yılda ödediği faize değinen Özgür, "Yılda 54 milyar TL faiz ödüyoruz yani bir yılda 52 hafta var haftada 1 milyar TL'den fazla bir rakama tekabül ediyor. Faiz parayı kemirir bereketini kaçırır. Türkiye'de yaklaşık 17-18 milyon aile var buradan hesabı yaparsak bu boşa, faize giden paraların üçte biri tüm nüfusun refah seviyesini, yaşam kalitesini ve hayat standardını yükseltecek miktarda fakat tam tersi bir tablo karşımızda zengin daha zengin, fakir daha da fakir durumda. " şeklinde konuştu.

 

Türkiye'nin Dış Politikasında değinen Saadet adayı Özgür, "Bu Hükümet 13 yıldır devleti yönetiyor BM ile NATO ile birçok yabancı ülkeler ile anlaşmalar yaptı hatta Suriye'nin şuan ki yönetimi ile ortak bakanlar kurulu toplantısı yaptı boğazda yemekler yendi sınırlar kaldırıldı, Papaya sarayı açtırdılar, Türkiye-Ermenistan maçında rahatsız olmasınlar diye Azerbaycan bayraklarını kaldırttılar, Ergenekon, Balyoz davaları gibi bir çok durumlar var sonuç geldiğimiz nokta 13 yılın sonunda yapılan açıklama kandırıldık AB kandırdı, NATO kandırdı, Papa kandırdı, cemaat kandırdı o kandırdı bu kandırdı siz kandırıldınız milleti de kandırdınız. 13 yıl önce bu arkadaşlar yola çıkarken rahmetli hocamız Prof.Dr. Necmettin Erbakan uyarmıştı ''Kandırılıyorsunuz'' ABD ile İsrail ile AB ile yola çıkıyorsunuz anlaşma yapıyorsunuz onlarla anlaşma uzlaşma olmaz, güvenilmez, inanılmaz örneklerini verdi ve işi kitabımız inancımız olan KUR'AN' a dayandırdı ayetlerimizden örnekler açıkladı. geldiğimiz durumda 13 yıl boyunca kandırıldıklarını ifade eden faiz dünya gerçeğimiş diyen bu insanlara biz ne kadar daha güveneceğiz? Demek ki yapılan iş devlet geleneklerine, adaba, usule göre yapmıyorsunuz ya tecrübeniz yok ya cahilsiniz." ifadelerini kullandı

 

Özgür sözlerine şöyle devam etti: "Arazilerimiz verimli ama İsrail'den tohum alıyoruz ithalat yapıyoruz. bundan 20 yıl önce ihracatımızın büyük bir kısmını tarım ürünleri oluştururdu. Bizim Konya'mız kadar bir ülke olan Hollanda tarım ve hayvancılıkta yılda 140 milyar dolar ihracat yapıyor. Tarım ve hayvancılıkta kendi kendimize yeten bir ülkeyken saman ithal eder, angus,inek ithal eder olduk. Ayran milli içeceğimiz diyor birileri hepsi ithal olunca ayran nasıl milli içeceğimiz olacak? Tamamen tüketim toplumu olmuşuz. Her şeyi ithal ediyoruz, üretimden vazgeçtik bu şekilde dışa bağımlılıktan kurtulamayız.  2007 yılında 816 kalem malda TSE denetimi kaldırıldı bunun sebebi ne? Hangi lobi ile anlaşıldı? Saadet Partisi bundan sonra bu gidişe dur diyecek 1969'da hocamız merhum Prof.Dr Necmettin Erbakan bu yola çıktı bizde 2015'te bu yolda ömür bitirmeye karar verdik. Sistem değişmeli yeryüzünde hakkın adaletin hakim olduğu sistem kurulmalı

Milli İttifak heyeti daha sonra esnaf ziyareti ile programını sonlandırdı.




 

AdminAdmin