Siyaset
Giriş Tarihi : 04-09-2017 18:23   Güncelleme : 04-09-2017 19:21

Nazım Maviş Bayramlaşmak İçin Gerze'ye Geldi

Dr. Nazım Maviş, ilçemiz insanlarıyla ve partinin ilçe yönetimiyle bayramlaştı. Kurban kanı akıttığımız bu bayramda, Arakan’da Müslümanlarının kanlarının döküldüğünü belirtti

Nazım Maviş Bayramlaşmak İçin Gerze'ye Geldi

Ak Parti Sinop Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Dr. Nazım Maviş ve Ak Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü ve beraberindeki heyetle birlikte ilçemiz sakinleriyle ve partinin ilçe yönetimiyle bayramlaştı. Kurban kanı akıttığımız bu bayramda, Arakan’da Müslümanlarının kanlarının döküldüğünü belirtti.

 

Bayramın ikinci günü Sinop merkezle başlayan bayramlaşma, sabah Dikmen ilçesiyle devam etmiş ve sonrasında Dr. Maviş ilçemize geçmişti. Ak Parti Gerze İlçe Başkanlığı önünde toplanan halkla selamlaşan ve bayramlarını kutlayan Maviş, daha sonra ilçe başkanlığına çıkarak açıklamalarda bulundu.

 


Arakan Müslümanları zulüm altında

Kurban Bayramı’nın herkesin neşe, huzur ve mutluluk içerisinde geçirmeyi temenni ettiği kutsal bir gün olduğunu, ama İslam coğrafyasında bir çok bölgenin bayrama büyük acılarla girdiğini hatırlatan Sinop Milletvekili, “her birimiz sosyal medya ve ulusal basından takip ediyoruz. Özellikle Arakan’da yaşayan Müslümanlar çok büyük bir zulüm altında. Biz buralarda kurbanlarımızın kanlarını akıtırken, Myanmar’da Arakanlı Müslümanların kanları akıtıldı. Cenab-ı Hak’tan bu bayram vesilesiyle niyazımız, acıların ve zulümlerin yaşanmadığı bir bayramı hep birlikte idrak etmek. Güçlü ve büyük bir Türkiye’yi tesis ettiğimizde, Dünya’da da gerçekten bu acıların yaşanmadığı bir düzeni inşa etmiş, kurmuş olacağız” dedi.

 


Kurban Bayramı’nın anlamlarını açıkladı

Kendi Bayramı’nın kendine özgü çok güzel anlamlarının olduğundan bahseden Maviş, “Kurban yakınlaşmak demektir. Biz aslında bu bayramda Allah’a yakınlaşmayı da murat ederiz. Kestiğimiz kurbanların ne kanları ne de etleri Allah’a ulaşmaz, ama o kurbanları keserken duyduğumuz ve taşıdığımız inanç ve niyetler bizi Allah’a yakınlaştırır. İkinci olarak kurban kardeşliğin, paylaşmanın, dayanışmanın, karşılıksız vermenin ve ümmet olmanın önemli göstergelerinden bir tanesidir.

 

“Her birimizin birer İsmail’i var”

Üçüncüsü, kurban adanmışlığın ve Allah karşısında en sevdiğimiz şeyden fedakarlık yapabilmenin göstergesidir. Hz. İbrahim’in uzun süre çocuğu olmuyor. Yalvarıyor, yakarıyor ve Allah ona İsmail’i yakarışlarının karşılığı olarak hediye ediyor. Ama aynı zamanda İsmail’le de Hz. İbrahim’i imtihan ediyor. En sevdiğinden Allah için vazgeçip vazgeçemeyeceğini sınıyor. Hz. İbrahim Allah’a olan sadakatiyle o imtihanı başarıyla geçiyor. Bizler de aynen Hz. İbrahim gibi, sevdiklerimizle imtihan oluyoruz. Kurbanın anlamlarından bir tanesi de budur. Her birimizin birer İsmail’i vardır. Gerektiğinde Allah yolunda feda edebiliyor muyuz? Eğer ki feda edebiliyorsak İbrahimi makamlara böylelikle ulaşmış oluruz.

 


“Allah buyurduysa gereğini yap”

Dördüncüsü teslimiyetin sembolüdür. O da Hz. İsmail’in Hz. İbrahim’e ‘Allah buyurduysa gereğini yap’ diyerek teslimiyetin göstergesi ve sembolü olmuştur. Her birimizin onun emirleri karşısında, Hz. İsmail’in teslimiyetine ihtiyacımız var. Allah Kurban Bayramı’nı bütün bu anlamlarıyla idrak etmeyi de bizlere nasip etsin” şeklinde konuştu.

 

Gerze İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen bayramlaşmaya, Ak Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, Sinop İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, Ak Parti Sinop İl Meclis Üyesi Ahmet Burma, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı İzzet Karaman ve çok sayıda partili katıldı.


Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi




Erkan TaşErkan Taş