Siyaset
Giriş Tarihi : 06-11-2015 11:24   Güncelleme : 06-11-2015 11:17

NAZIM MAVİŞ MAZBATASINI ALDI

1 Kasım Seçimlerinde Ak Parti Sinop Milletvekili Olarak Seçilen Nazım Maviş Milletvekili Mazbatasını Aldı

NAZIM MAVİŞ MAZBATASINI ALDI
 Hakkâri Yüksekova'da şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in cenaze töreni sebebiyle mazbata alımını erteleyen Sinop’un yeni ve genç vekili Nazım Maviş milletvekili mazbatasını bugün aldı.

Alınan bilgiye göre, AK Parti teşkilatlarının ve vatandaşların geniş katılımı ile gerçekleştirilmesi planlanan mazbata töreni, Maviş’in isteği üzerine şehidimizin üzüntüsü nedeniyle iptal edildi.

6 Kasım 2015 Cuma günü Saat 09.30’da Sinop adliyesine giderek mazbatasını İl seçim kurulu başkanından alan Nazım Maviş’e, eşi Çiğdem Maviş, Çocukları, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Altınkök, İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Can Al da eşlik etti.

YÜZDE 56 İLE SEÇİLDİ

AK Parti’nin büyük bir oy patlaması yaparak tek başına iktidarı yakaladığı 1 Kasım 2015 seçiminde Sinop’ta da büyük bir oy artışı yaşandı. AK Parti Sinop’ta oylarını 60 binden 72 bine çıkardı. Böylece 7 Haziran’da yüzde 47 olan oy oranı da yüzde 56,3’e yükseltti. MHP ise Sinop’ta en çok oy kaybına uğrayan parti oldu. MHP, 7 Haziran’da aldığı oyların yüzde 8,3’ünü kaybetti. AK Parti az daha oy alabilseydi 2 milletvekilliğini de kazanacaktı.

Seda ŞengülSeda Şengül