Siyaset
Giriş Tarihi : 21-08-2017 16:01   Güncelleme : 21-08-2017 16:57

Osman Pamukoğlu Yeniden Siyasete Mi Atılıyor?

Gerzeli Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu’nun Meral Akşener’in kuracağı yeni partiye katılacağı siyaset kulislerinde konuşulmaya başlandı

Osman Pamukoğlu Yeniden Siyasete Mi Atılıyor?

Gerzeli Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu’nun Meral Akşener’in kuracağı yeni partiye katılacağı siyaset kulislerinde konuşulmaya başlandı. Pamukoğlu’nun böyle bir teklif gelmesi durumunda ne cevap vereceği ise merak konusu.

 

Üç ay içinde Meral Akşener ve Ümit Özdağ liderliğinde kurulacak olan yeni partinin Kurucular Kurulu için sürpriz bir isim ortaya atıldı. 17 Temmuz tarihinde Korkusuz Gazetesi’nde yayımlanan habere göre Güneydoğu’da PKK Terör Örgütü’ne karşı gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar nedeniyle “Efsane Komutan” olarak da bilinen Gerzeli Osman Pamukoğlu’nun adı da yeni kurulacak parti için kulislerde kulaktan kulağa yayılıyor.

 


Siyasete dönüş yapacak mı?

4 Eylül 2008 tarihinde kurucu genel başkanlığını üstlendiği Hak ve Eşitlik Partisi’yle siyasete atılan Pamukoğlu, partisinin seçimlerde baraj altında kalmasıyla 11 Temmuz 2015 tarihinde genel başkanlığı bırakarak siyasetten çekildi. Bu tarihten yana bağımsız olarak siyaset arenasında boy gösteren Pamukoğlu’nun, Akşener ve Özdağ liderliğinde yeniden siyasete girebileceği konuşuluyor.

Pamukoğlu yalanladı

21 Ağustos tarihli Sözcü Gazetesi’nde “İşte Akşener’in Yeni Karargahı” başlığıyla verilen haberde, partiye katılacağı iddialarının Pamukoğlu tarafından yalanlandığı belirtildi. Akşener kanadından herhangi bir teklifin yapılmadığı ve Pamukoğlu’nun partiyle herhangi bir temasının bulunmadığı ifade edildi.

 


Kulislerde konuşulan isimler

Partinin kuruluş dilekçesinin Ekim ayı içerisinde İçişleri Bakanlığı’na sunulması beklenirken, kurucu listesini sağlam tutmak için görüşmeler çoktan başladı. Pamukoğlu’nun yanı sıra, Diyanet İşleri Eski Başkanı Murat Bardakoğlu ve Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Haşim Kılıç’ın da adları yeni kurulacak parti ile anılmaya başladı.

Kaan TÖNGELCİ  / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş