Siyaset
Giriş Tarihi : 26-07-2019 10:18   Güncelleme : 26-07-2019 11:31

Öztürk, Sessizliğini Bozdu

Öztürk:" Kamuoyunu yanıltmaya kimsenin hakkı yok ! "

Öztürk, Sessizliğini Bozdu

Eski 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı İdris Öztürk Cami yeri konusunda Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’a ve kamuoyuna seslendi.Bizlerde tarafsız gazetecilik adına Öztürk'ün gazetemize vermiş olduğu açıklamayı noktasına virgülüne dokunmadan siz okuyucularımıza aktarıyoruz…

GERZE KAMUOYUNA,

Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ beyefendi, 22 Temmuz 2019 Pazartesi günü ilçemizi ziyareti kapsamında ilçemizde devam eden yatırımlarda incelemelerde bulunmuştur.

Sayın Milletvekilimizin bu incelemelerine ilişkin görüntüler basına yansımış, incelemelerden bir tanesi de önceki dönem muhtarlık görevini yürütmüş olduğum 19 Mayıs Mahallesinde yapımı devam eden Gençlik Merkezi ve Cami alanına olmuştur.

Söz konusu alanda yapılan inceleme esnasında İl Gençlik Hizmetleri Müdürü tarafından Sayın Milletvekilimize alanın bir bölümünün Cami yeri olarak ayrıldığı belirtilirken kendisine bu hususta yanlış bilgi verildiğini düşündüğüm Belediye Başkanımızca “Cami yeri yok burada, sadece levha asılı” şeklinde bilgi verdiği görülmüştür.

Bu durum, daha önce Cami yeri olarak ayrıldığı tüm mahalle halkınca bilinmesi sebebiyle mahalle halkında tarafımca kendilerine yanlış bilgi verildiği düşüncesini oluşturmuş bunun üzerine ise bu açıklamayı yapma mecburiyetim doğmuştur.

GERZE BELEDİYE MECLİSİNİN 05/12/2018 TARİH VE 104 NOLU KARARINDA ÖZETLE BELEDİYE İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONUNCA DÜZENLENEN 13/11/2018 TARİHLİ RAPORDA BELİRTİLDİĞİ ÜZERE İLÇEMİZ 19 MAYIS MAHALLESİ SINIRLARINDA YER ALAN ALANIN UYGULAMA İMAR PLANINDA SEMT SPOR ALANI OLARAK GÖSTERİLMİŞ OLDUĞU ANCAK HAZIRLANAN PLAN TADİLATI TEKLİFİNDE 5000 M2’LİK SEMT SPOR ALANININ 1000 M2’LİK KISMININ DİNİ TESİS ALANI OLACAK ŞEKİLDE DÜZENLENDİĞİ, SÖZ KONUSU İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ DOSYASININ 5393 SAYILI BELEDİYE KANUNUN 18/C MADDESİ GEREĞİNCE OY BİRLİĞİ İLE ONANMASINA KARAR VERİLMİŞTİR. SÖZ KONUSU ALANIN 1000 M2SİNİN CAMİ YERİ OLARAK DÜZENLENDİĞİ AŞİKARDIR.

Dolayısı ile hayatım boyunca hiçbir zaman olmadığı gibi bu konuda da ne mahalle halkına ne de başka bir kişi veya kuruma yanlış bilgi vermediğimin, söz konusu alanın Cami yeri olarak ayrılmasına ilişkin imar değişikliğinin yapılmış olduğunun bilinmesini isterim. Saygılarımla... İdris ÖZTÜRK

hakan akbaşhakan akbaş