Siyaset
Giriş Tarihi : 02-02-2015 01:13   Güncelleme : 02-02-2015 01:20

Sandıktan Şanlan çıktı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanlığı olağan kongresinde Yılmaz Şanlan başkanlığa seçildi.

Sandıktan Şanlan çıktı
 Cumartesi günü yapılan ve iki listenin yarıştığı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanlığı olağan kongresinde Yılmaz Şanlan başkanlığa seçildi.


MHP Sinop Merkez ilçe başkanlığı kongresinde Yılmaz Şanlan ile Bayram Çelik'in listeleri yarıştı. Aşıklar Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Divanın teşekkülü ardından gelir-gider ve faaliyet raporları okunarak konuşmalara geçildi. MHP İl Başkanı Ali Çakır, geçtiğimiz günlerde il başkan adaylığını açıklayan Ceyhan Demir ile MHP Merkez ilçe başkan adayları Yılmaz Şanlan ve Bayram Çelik’in konuşmalarıyla devam eden kongrede birlik ve beraberlik mesajları verildi. Konuşmalar sonrasında seçimlere geçildi. 199 delegenin oy kullandığı kongrede 90 oy alan Bayram Çelik’e karşı 109 oy alan Yılmaz Şanlan, MHP Sinop Merkez ilçe Başkanı seçildi. Yılmaz Şanlan başkanlığındaki MHP Merkez İlçe Başkanlığı Yönetimi ise şu isimlerden oluştu; "Seyfi Özdemir, Nihat Kahveci, Hakan Ateş, Haşim Bayrak, Meral Canem Aynur Merci, Selahattin Kesici, Murat Bilik Recep Verir, Özcan Özdemir, Mahmut Taş, Fatih Türe, Murat Demirol, İsmail Kaya, Timur Bozkurt, Veli Yaman, İlknur Oruç ve Hüseyin Can"

Birliğin sigortası olacağız!
Kongre ardından birlik ve beraberlik mesajı veren yeni MHP'nin yeni merkez ilçe başkanı Yılmaz Şanlan, kucaklaıcı olacaklarını söyledi. Yılmaz Şanlan; "Birbirimizi eksikleriyle seveceğiz. Bizler, gördüğünüz bu mukaddes davanın yiğit neferleri ve ülküdaşlarımızla bu gün bu salondan gönül seferberliğini haykırıyor ve başlatıyoruz. Hazreti Mevlana'nın 'Kim olursan ol yine gel' çağrısına uyarak kutlu mücadelemiz için yola çıkıyoruz. Çıktığımız bu yoldan, devlet, millet, bayrak, ülkü adına verdiğimiz sözden dönmeyeceğiz. İlçelerimizde yönetime gelen kadrolar ve bu gün salondaki ülkücü iradenin seçtiği bizler, ülküdaşlarımızdan aldığımız güçle Snop'ta ki birliğin, dirliğin, kardeşliğin sigortası olacağız. Ülkücü yetkiden kaynaklanan otoriteyi kabul etmez. Otorite sevgiden kaynaklanmalıdır. Bizler dava arkadaşlarımızın sevgisine talibiz. Biz onların sevgisini istiyoruz. Kogramizin Sinop'umuza, ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olsun" diye konuştu.

hakan akbaşhakan akbaş