Siyaset
Giriş Tarihi : 09-09-2019 15:13   Güncelleme : 09-09-2019 16:02

“Şanıyla Şerefiyle 96 Yaşında”

Erdal “CHP beş yıldızlı otellerin resepsiyon salonlarında, ekonomik güç odaklarının desteği ile kurulan bir siyasi parti değildir” dedi.

“Şanıyla Şerefiyle 96 Yaşında”

9 Eylül 1922’de İzmir’in Yunan işgalinden kurtulmasının 97 yıldönümü ve Cumhuriyet döneminin ilk siyasi partisi olan Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş yıldönümü ilçemiz Atatürk Anıtı önünde kutlandı.

Başta Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Nihat Erdal, bir önceki dönem Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüseyin Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye  Meclis Üyeleri, bir çok partili ve vatandaş katıldı.

Program Hüseyin Şahin’in yaptığı açılış konuşmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlarken,  İlçe Başkan’ı Nihat Erdal günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Erdal; “9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet döneminin ilk siyasi partisidir. Kökleri Sivas Kongresine dayanan, işgale karşı direnmek amacıyla kurulan bir siyasi Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerine dayanan partinin başına 1923’te Cumhuriyet sözcüğü eklenmiştir.

Bağımsızlık Savaşının hemen sonrasında kurulmuş bir siyasi partidir. Halk için kurulmuş bir partidir. Felsefenin özünde, ekonomik gelişme, sosyal alana aydınlanma, çok partili demokratik hayata geçiş, temel hak ve özgürlükler mücadelesi vardır.

Halkçılar, Cumhuriyetçiler, 96 yaşında gençleri bugün CHP’nin 96 doğum günüdür. Hepimizin doğum günü kutlu olsun.

Büyük şair Nazım diyor ya Mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin” diye. Gerçekten bazı şeyleri anlatmak zordur.

Sevda, hasret, aşk gibi bazı kelimeler, bazı kavramlar var ki onları anlatmaya çalışmak bütün hayatı anlatmaya çalışmak kadar zordur. Tıpkı CHP gibi.

Ahmet Arif ne güzel söylüyor “Seni anlatabilmek seni/ Namussuza, halden bilmeze, kahpe yalana” CHP’yi anlatmak hiç de kolay değil. Usta şair şiirinin sonunda duygularını o kadar güzel anlatıyor ve şöyle diyor “Seni anlatabilsem seni/ Yokluğun cehennemin öbür adıdır.” Herhalde bizde CHP’yi böyle anlatabiliriz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 96 yıllık tarihinde “Demokrasinin bugüne dek çok siyasi partiler gördüğüne, bu partilerin hemen hepsinin ya zaman içinde kaybolup gittiğini ya da halk tarafından tarihe gömüldüğünü gördük. CHP’nin ise halkımızın teveccühü ile Cumhuriyetin ve demokrasinin sembolü olarak hala siyasi mücadelenin içinde olduğunu görüyor, yaşıyoruz.

Tarihinde emperyalizme, işgalcilere ve darbecilere karşı başkaldıran CHP bugünde AKP iktidarının yanlışlıklarına ve işbirlikçilerine karşı yılmadan ve korkmadan Atatürk İlke ve Devrimlerine, Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmaya sonsuza kadar devam edecektir.

Birkaç gün önce İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın tamamen siyasi bir ceza olduğunu tüm halkımız biliyor ve dün de genel başkanımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz.

96 Yıldönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm yol arkadaşlarına, partimize gönül veren değerli halkımıza en içten sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık ve onurlu tarihi anlamına da gelen Cumhuriyet Halk Partisi bugün şanıyla şerefiyle 96 yaşında.

Koca çınar partimizin 96. Yılı hepimize kutlu ve mutlu olsun” cümlelerine yer verdi.

AdminAdmin