Siyaset
Giriş Tarihi : 06-01-2023 17:00   Güncelleme : 07-01-2023 13:22

Şanlan; "Bağkurlular EYT mağduru"

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, geçtiğimiz günlerde SSK çalışanları için çözüme kavuşturulan EYT sorununun Bağkurluları mağdur etmeye devam ettiğini söyledi

Şanlan; "Bağkurlular EYT mağduru"

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, kamuoyunu uzun süredir meşgul eden ve geçtiğimiz günlerde çözüme kavuşturulan EYT sorununun, bu yasanın çıkmasını bekleyen Bağkurluları hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında SSK çalışanı vatandaşların erken emeklilik hakkı kazanırken aynı şartları taşıyan Bağkurluların bu yasadan faydalanamayacak olmasının büyük bir haksızlık olduğunu vurgulayan İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, SSK'lılara sağlanan emeklilik şartlarının Bağkurlu vatandaşlar için de geçerli olmasını beklediklerini ifade etti. Şanlan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “EYT mağdurlarının büyük mücadelesini desteklemek için Sayın Genel Başkanımızın da defaatle konunun üzerinde durduğu tüm kamuoyunun malumudur. 2018 yılında da parti grubumuzun verdiği önergeler meclis kayıtlarında, basın açıklamalarımızda, el ilanı ve broşürlerimizde vardır.

EYT sorunu kısmen çözülmüş olsa da toplumunun genelini tatmin etmemiştir. SSK çalışanlarını mutlu ederken Bağkurlu olan insanımızı hayal kırıklığına uğramıştır.

Kamuoyunda uzun süredir beklenen EYT düzenlemesinde yaş şartı kaldırılıp emeklilik yolu açılırken Bağkur Esnafı bu sefer de prim gününe takıldı. SSK’lı 5000 günden emekli olurken Bağkurlu esnaftan 9000 gün prim isteniyor. Bu anayasanın eşitlik ilkesine aykırı. Hani SSK ile Bağkur birleşmişti. O zaman bu ayrımcılık neden. 5000 gün nerde 9000 gün nerde. Arada 4000 gün gibi neredeyse 2 katı kadar çok büyük fark var. Bu adaletsizliğin giderilmesi gerekir. Bakan Sayın Vedat Bilgin Bağkurlular için prim eşitlemesi yapacağız demişti. Sözünü tutup gereğinin yapılmasını ve SSK'lılara sağlanan emeklilik şartlarının Bağkurlu vatandaşlarımız için de geçerli olmasını bekliyoruz.

Bağkurlu esnaf kardeşlerimiz ve çiftçi Bağkuru ödeyen hemşehrilerimiz feryat ediyor. Bizde seslerine ses olmak durumundayız. İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz Şanlan olarak bu konunun yakinen takipçisi olacağımın ve Bağkurlu esnafımızın hak ettiği emeklilik haklarına kavuşana kadar yanlarında olacağımın bilinmesini isterim”

AdminAdmin