Siyaset
Giriş Tarihi : 08-04-2019 20:23   Güncelleme : 08-04-2019 21:00

Sinop'a İki Gerzeli Başkan

Sinop Belediyesine İki Gerzeli Başkan

Sinop'a İki Gerzeli Başkan

31 Mart yerel seçimlerinde Sinop'ta yüzde 56.63 oy oranıyla Belediye Başkanı seçilen Barış Ayhan başkanlığında ilk meclis toplantısı yapıldı.

Toplantı öncesinde Başkan Ayhan ve meclis üyeleri İskele Meydanındaki Atatürk anıtı önünde gerçekleşen çelenk sunma törenine katıldı. Ardından Başkan Barış Ayhan ve Belediye Meclis Üyeleri 2019 - 2023 döneminin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonunda yapılan ilk oturuma, yerel seçimlerle birlikte meclise giren CHP'den 16 ve Cumhur İttifakında da 9 meclis üyesi katıldı.

Cumhur ittifakının 9 meclis üyesinin 7'sini AK Parti, 2'sini ise MHP oluşturuyor.

ENCÜMEN VE KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILDI

Oturumda konuşan Belediye Başkanı Barış Ayhan yeni dönemin Sinop'a ve Sinoplu’ya hayırlı olmasını diledi.

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Aydın Hakan Sönmez ve Hüseyin Minoğlu 8 Nisan 2019 itibarıyla başkan yardımcısı olarak atandı.

Toplantıda meclis katipleri, meclis başkan vekilleri ile encümen ve komisyon üyeleri seçildi.

Yapılan oylamayla meclis katipliğine Volkan Güney ve Sıtkı Levend getirilirken, 1. Meclis Başkan Vekili Akın Kaya, 2. Meclis Başkan Vekili ise Mehmet Öztaşcı oldu. Belediye Encümenine ise Zeki Topal, Kurtuluş Şahin ve Serdar Önder Öztürk seçildi.

CHP MECLİS ÜYELERİ

Akın Kaya, Ayten Keskin, Önder Serdar, Aysun Özsönmez, Sıtkı Levend, Zeki Topal, Onur Usta, Aydın Hakan Sönmez, Güngör Akkoca, Hüseyin Minoğlu, Kurtuluş Şahin, Mehmet Öztaşçı, Oktay Türkoğlu, Volkan Güney, Cavidan Uzun ve Fuat Aydın.

CUMHUR İTTİFAKI MECLİS ÜYELERİ

Hasan Demir (MHP), Seyhun Üstün (AK Parti), Nurdan Tekin Altınkök (AK Parti), Sabri Açıköz (AK Parti), Zehranur Çerçil (AK Parti), Hülya Andaç (AK Parti), Ali Gündoğdu (AK Parti), Gizem Aslı Yalnız (AK Parti), Ahmet Ozan (MHP)

İKİ GERZELİ BAŞKAN SİNOP’TA

31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde % 56.63 oy alarak Belediye Başkanı seçilen Barış ayhan’ın annesi Gerzeli  Kazım Kurada'nın  torunu, 1964 doğumlu Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Hakan Sönmez’in annesi ise yine Gerze sakinlerindendir.

Göreve atanmasının ardından iletişime geçtiğimiz Başkan Yardımcısı Hakan Sönmez, biz Barış Ayhan Başkanımla birlikte Sinop’a barışı getireceğiz diye söz verdik. Bizim Bütün işimiz, gücümüz Sinop olacak ve sonuna kadar Sinoplularla birlikte çalışacağız. Bu kenti Sinoplularla birlikte yöneteceğiz.”dedi.

Aydın Hakan Sönmez Kimdir : 1964 Sinop doğumlu olan Aydın Hakan Sönmez Ortaokul ve Lise eğtimini Gerze’de aldı. Bir süre İletişim fakültesine devam eden Sönmez, daha sonra Anadolu Üniversitesinden mezun oldu. 

Sönmez eğitim hayatının ardından İstanbul’da ilaç sektöründe uzun yıllar çalıştı. 2013 yılında ilaç sektöründen emekli olan Sönmez Sinop’a dönerek CHP teşkilatında yönetici olarak çeşitli kademelerde yer aldı. Eğitim faaliyetlerini sürdürdü. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından CHP Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Sönmez 8 Nisan 2019 tarihi itibarı Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı. Sönmez evli ve bir çocuk babasıdır.

hakan akbaşhakan akbaş