Siyaset
Giriş Tarihi : 25-03-2023 22:16   Güncelleme : 28-03-2023 10:50

Sinop AK Parti'de aday adayları için yoklama

Sinop AK Parti teşkilatları, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi aday belirleme çalışması kapsamında teşkilat temayül yoklamasına gitti.

Sinop AK Parti'de aday adayları için yoklama

Sinop'ta aday adaylığı için başvuru yapan mevcut milletvekili Dr. Nazım Maviş hariç 11 kişi için teşkilat temayül yoklaması gerçekleştirildi. Gerze İlçe teşkilatı yoklamaya tam kadro katıldı.

AK Parti İl Başkanlığı toplantı salonunda yapılan yoklama elektronik ortamda gerçekleşti. Her katılımcı Sinop'un milletvekili kontenjanı olan 2 aday adayı için oy verdi. Temayülde 446 kişi oy kullandı. 

Tüm aday adaylarının büyük bir heyecanla takip ettiği temayül yoklamasında oy kullanımı saat 16: 00'ya kadar devam etti. 

Yoklama; AK Parti Genel Merkezince görevlendirilen Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Trabzon Milletvekili Salih Çora ve Manisa Milletvekili Avukat İsmail Bilen gözetiminde gerçekleştirildi. 

Milletvekili Dr. Nazım Maviş ile birlikte ilk tercihlerini Sinop olarak yapan 12 aday adayı bulunuyor. Ancak ikinci tercihlerle birlikte AK Parti'de aday adayı sayısı 17'ye yükseliyor. 

OYLANAN ADAY ADAYLARI
Temayül yoklamasında teşkilat üyelerinin oyladığı aday adayları ise şu isimlerden oluşuyor; Aliye Gün, Cengiz Tokmak, Coşkun Esen, Ferhat Yıldız, Ferhat Ersan, Hasan Bağcı, Hüseyin Yüksek, Mete Çağdaş, Seyit Ali Çetin, Sibel Yalçın Tosunoğlu ve Şevket Kaya,    

Temayül yoklamalarından çıkacak sonuçlar, Merkez Yürütme Kurulu ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşturulan ve 27 Mart'ta çalışmaya başlayacak alt komisyonlara sunulacak.

AdminAdmin