Siyaset
Giriş Tarihi : 02-11-2015 11:44   Güncelleme : 02-11-2015 11:26

Sinop CHP'de buruk sevinç

CHP'de buruk sevinç... Barış Karadeniz ilk açıklamasını Vitrinhaber'e yaptı

Sinop CHP'de buruk sevinç
 CHP'de buruk sevin... Barış Karadeniz ilk açıklamasını Vitrinhaber'e yaptı...

7 Haziran ardından ikinci kez seçilen CHP'li Barış Karadeniz'de seçim sonuçlarını partililer ile birlikte İl Başkanlığı binasında izledi. İl Başkanı Kadir Yavuz, 7 Haziran seçimlerinin ikinci sıra adayı ve eski İl Başkanı Mustafa Acun ve örgüt üyelerinin bulunduğu il binasında buruk bir sevinç vardı. İlk saatlerde AK Parti'nin 2- 0 olması CHP İl Başkanlığında büyük üzüntüye neden olurken, ilerleyen saatlerde durumun 1-1'e sabitlenmesiyle CHP'liler rahat bir nefes aldı. Barış Karadeniz'in sandıklardan gelen sonuçları tek tek hesap makinesiyle değerlendirmesi ve yaşanan stres objektiflerden kaçmadı. 
Karadeniz ilk açılmasını sonuçların belli olması ardından yaptı. Tüm örgüt mensuplarına teşekkür eden Barış Karadeniz, "Sonuçlar Anadolu Ajansı'na göre 1-1 görünüyor. Sonuçlardan Sinop adına memnuniyetimiz var ama Türkiye adına aynı şeyi söyleyemiyorum. Şu saatten sonra Sinop için yapılması ne varsa, Sinop'un ve Sinoplunun emrindeyiz. Sinop için ne yapılması gerekiyorsa, yapacağımızı ber kez daha söylemek istiyorum. Vatandaşımızın emrindeyiz. Sinop halkımıza saygılar sunuyorum. Onları mahcup etmeyeceğiz. Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Beklediğimiz sonuç değildi, ama biz halkımızın iradesine saygı duyuyoruz" dedi. Barış Karadeniz'in konuşması sırasında eşi Canan Karadeniz bazı partililer de duygusal anlar yaşadı. 

Canan Karadeniz, sonuçların belli olması ardından eşini tebrik etti. 

Millet kendi celladına aşık
CHP İl Başkanı Kadir Yavuz'da sonucun hayırlı olmasını diledi. Kadir Yavuz; "AKP'Nin bu kadar oy alacağını MHP'nin bu kadar gerileyeceğini hesaplamamıştık. MHP 7 Haziran'da aldığı oyu AKP'ye devretmiş oldu. Bu tabi seçmenin tercihi, biz seçmenimizin tercihine saygı duyuyoruz ama, kendi cellatlarına aşıklar demek ki. Biz oyumuzu koruduk, 2 bin de oy arttırmamıza rağmen AKP'nin 10 bin oy arttırması ve MHP'den oy alması siyasi bir başarıdır. Seçim sonucunun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu. 
AdminAdmin