Siyaset
Giriş Tarihi : 21-08-2015 18:26   Güncelleme : 21-08-2015 17:11

Sinop Eski Milletvekili Hilmi Biçer Vefat Etti

3 Dönem (14, 17, 18) Sinop Milletvekilliği Yapmış Olan Hilmi Biçer Hayata Gözlerini Yumdu

Sinop Eski Milletvekili Hilmi Biçer Vefat Etti

14.17.18 dönemlerde milletvekilliği yapmış olan ve 1990 yılında Saraydüzü’nün ilçe olmasında emeği geçen Hilmi Biçer 84 yaşında vefat etti.

Hilmi Biçer’in cenazesi 23 Ağustos Pazar günü TBMM’de yapılacak olan devlet töreninin ardından Kocatepe Camiinde öğle namazından sonra cenaze namazı kılınacak ve ardından Ankara-Karşıyaka mezarlığı (4 numaralı kapıda) toprağa verileceği belirtildi.

HİLMİ BİÇER KİMDİR…

Hilmi Biçer 20 Haziran 1931 yılında Sinop’un Boyabat ilçesinde dünyaya geldi. Gençlik yıllarını Boyabat Sinop’ta geçirdikten sonra ortaokul ve lise öğrenimlerini görmek üzere Diyarbakır’da bulundu. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanarak, Üniversite öğrenimini Ankara’da tamamladı. Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Ordu Ünye’de serbest avukatlığa başlayan Biçer bu dönemde Ünye Hazine Avukatlığı görevini de yürüttü. Bu görevin ardından Ankara’da Türk Hava Yolları Murakıplığı ve Maliye Bakanlığı Tetkik Kurulu Üyeliği görevlerine getirildi.

1969 yılında Adalet Partisinden 14. Dönem Milletvekili olarak seçilerek Ankara’ya yerleşti. Bu dönemde Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyeliği ve Adalet Komisyonu Sözcülüğü yaptı ve 1973 yılına kadar görevlerini sürdürdü.

1983 yılında 17. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Sinop Milletvekili olarak Milliyetçi Demokrasi Partisi’nden (MDP) tekrar seçildi ve bu görevini 1987 yılına kadar sürdürdü.

1987 seçimlerinde de 18. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Sinop Milletvekili olarak Anavatan Partisi’nden seçildi. Bu dönemde Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanlığı yapan Biçer görevini 1991 yılına kadar sürdürdü.

 Daha sonra aktif siyaset hayatına son veren Hilmi Biçer emekliye ayrılarak, Serbest Avukatlık görevini sürdüren Hilmi Biçer evli ve Sevilay Durukan, Hilal Gülle, Ahmet ve Murat Biçer isimlerinde 4 çocuk babasıdır. 20 Ağustos 2015 Perşembe günü Bodrum’da vefat eden Hilmi Biçer emeklilik hayatına Ankara ve Bodrum’da devam ediyordu.

Gerzeninsesi Gazetesi olarak Merhum Hilmi Biçer’e Allah’tan Rahmet kederli ailesine de başsağlığı ve sabır dileriz.

hakan akbaşhakan akbaş