Siyaset
Giriş Tarihi : 13-04-2021 11:26   Güncelleme : 13-04-2021 13:08

“Sinop'ta neler oluyor?”

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, ilçelerde yaşayan vatandaşların koronavirüs sebebiyle büyük risk altında olduğunu belirterek il hıfzıssıhha kurulunun konu ile ilgili ne gibi çözümler ve tedbirler aldığını sorguladı

“Sinop'ta neler oluyor?”

Şanlan, konu ile ilgili açıklama yayınladı. Şanlan açıklamasında:

    “İlimiz lebâleb kongrelerin ardından, salgının etkisini yoğun bir şekilde yaşamaktadır. Edindiğimiz bilgilere göre hastaneler dolup taşmakta yemekhane ve ibadethanenin bulunduğu katlara hastalar yatış yapmakta ve her geçen gün vaka sayıları artmaktadır.

        Bazı ilçelerimizdeki resmi kurum personelinin nerdeyse tamamı pozitif hale gelmiş durumdadır.  İl merkezinde ki vahim durum ne yazık ki ilçelerimizde de aynı vahamet içerisindedir. Erfelek, Türkeli, Gerze, Boyabat, Durağan, Ayancık ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımız büyük risk altında hayatlarını idame etmektedirler. İl Hıfzıssıhha Kurulu bu konuda ne gibi çözüm ve tedbirler almaktadır.  Kamuoyunu neden bilgilendirmemektedirler. Söz konusu olan insanımızın sağlıdır.

Anlaşılan o ki tam kapanma olsa bile artık ipin ucu kaçmıştır. En azından iller ve ilçeler arası seyahat kısıtlaması bir an önce uygulanmalıdır. HES kodu uygulaması ne yazık ki eksik ve hatalı uygulamadan dolayı tek başına bir işe yaramamaktadır. HES kodu ile birlikte kimlik kontrolü yapılması şarttır. Bilimsel gerçeklik içinde kalarak akıl ve mantık ile bağdaşan tedbirler ve uygulamalar alınmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin